25 Şubat 2010, Perşembe 08:14:42

2 uçak, 2 yolcu...

Türkiye'nin en çok okunan yazarlarından Yılma Özdil'in Türk milletinden unutmamasını istedi görüntü ne?
  • Liberal falan anlaşıldı sen de yan gelip yatanlardansın, rüzgarı hep yatağından alıp, heryere hazır konanlardansın...bu yan cebime koy ayakları, demokrasi laflarını yemezler kültürlü arkadaşım, senin neman nereden bilinmez ama yolcususun malum yolun, bu memeleketi liberaller tutmadı ayakta tutamaz da zaten...bazıları kanıyla teriyle sırtlanır ülkeyi, senin gibilerde kaymağına dadanır...gün şimdilik senin günün ama unutma devran her zaman döner...
  • Suçluları aramakta sıra orduya geldi. İyi çok güzel ama; suçlular aranıyor, yıllar öncesine gidiliyor da neden hırsızların yakalarına yapışılmıyor. Bildim bileli ülkeyi yönetenler kendi çıkarlarını halkın çıkarlarından üstün tutmuşlardır. Hırsızlar, hortumcular da yargılansın.
  • Arkadaslar bakin duz mantik nasil islemis beyinlerinize.Hemen fetullah hoca,zengin basbakan vs..Bana ne butun bunlardan.Son defa diyorum benim icin onemli olan BENİM BAYRAGİMİN SENELER SONRA NERELERDE OLACAGİDİR.Simdi siz hic arastirmadan etmeden,bilip bilmeden sadece kulaktan dolma olarak konusuyorsunuz.Bu ulkede herkes ama herkes yargilanir.Kimse imtiyazli degildir.Susurluk sorusturmasina gelmeyen ama su an iceride olan Veli Kucuk bile gozaltina alinir hatta tutuklanir.Demokrasi budur,liberallik budur,muassir medeniyet budur.Adam darbe yapmaya kalkmis birakinda sorgulansin.Adalet sizede banada lazim ama kimse karismazsa bilmeden korumaya kalkmazsa.Demin bir arkadas yazdi Cumhuriyet'i kuran ordu diye.E halk nerede.Cahiile sohbeti kestim.
  • Tamam tüm iddialar yalan. tüm içeridekiler suçsuz. hükümet bu işeri baskı için yapıyor. peki yapılan bunca darbeyi zamanın da kimler nasıl yaptı.? şimdi yapmak isteyen olursa kimler ile nasıl yapardı? hiç kafa yordunuz mu?
  • muhbirler gizli, mektuplar isimsiz...belgeler sahte , tanıklar mechul hukuktan söz eden global insana bakın... o hukuk bi gün sana da lazım olur unutma
  • selam aziz milletim bir şeyde ben demem gerekiyor musade buyurursanız asker istese bir gecede darbe yapmazmı kim mani olacak ben 12 eylülü saygıyla anıyorum anarşistler,iblisler hırsız siyasiler ceza gördü ama az asılması gerekiyordu neyse ALLAH maafaza ordumuza bir şey olsa ne olur ülkenin hali biliyormusunuz durun ben tahmin edeyim yüksek kesimler siyasiler mesale saygondaki gibi abd helikopterlerine binip birleşik devlere dogruca demem şu ki kendi adıma ordu benim için herşeydir bu nedir vatan millet şerefim onurumdur haa ben türküm ondan olsa gerek dostlar gazipaşa derki vasiyetinde başınıza getireceginiz insanı kanına varana kadar irdeleyiniz kandiliniz mübarek olsun,
  • Kimsenin kimseyi savunduğu yok. Ordumuzun da kendini savunabilecek azmi, yeteneği ve cesareti vardır. Savunma yetisi olmayan vatan satılmışlarıdır çünkü arkalarında sadece satın alındıkları ve satıldıkları gücler vardır.
  • Demek ateş olmayan yerden duman çıkmaz. - Başbakan Dünyanın en zengin 7. başbakanı olarak ilan edildi. - Fetullah adlı hocanın ABD'de oturması için CIA referans oldu. - Eski adalet bakanı Erzincan Başsavcısına müdahale etti.Telefonu inkar etti.Sonra çocuklar tutuklanmıştı onun içindi dedi.Halbuki tutuklanan falan olmadı.Zaten savcı çocukları cemaatin tasallutundan korumaya çalışıyordu. Bunun gibi yüzlerce örnek var.Ama sanırım senin okuduğun, dinlediğin yandaş medyanın gerçeklerle işi olmadığı için senin de haberin yok (!).
  • Daha sabah haberlerde bahsi geçti, dünkü STV tvde yani Fettullah medyasında Bursa ve Balıkesirde meydana gelen grizu patlamalarını ve ölenlerin sorumluluğunu bile bu paşalarımıza, yani ŞEREFLİ ordumuza yüklemeye çalışmadılarmı. Bunları bile görememek görmek istememek ne denli acı.
  • Kim suclu arkadaşım. Sen gelişmeleri takdirle karşıladığına göre ortada gelişen olayları algılama sorunu yaşıyorsun. Taraf tar medya ve Fettuhlah medyası olayı tamamen darbe girişimi üzerine yorumlarken, daha tarafsız ve vatanperver tavırlı medya ise olaylara daha tarafsız yaklaşmaktadır. Olayları her yönden takip edicek olursa hangi tarafın daha mantıklı yaklaştığını daha net algılarsın.

Sene, 1999...

Abdullah Öcalan, Kenya’da, Yunanistan Büyükelçiliği’nde enselendi, ağzı burnu bantlanarak, paketlendi, özel bir uçağa bindirilerek, Türkiye’ye getirildi... Memlekete kan kusturan teröristbaşının uçaktaki o görüntüsü, Türk milletinin hafızasına mıh gibi çakıldı.

Bir sene sonra, 2000...

Ankara, Atina’yla kan davası gütmedi, iyi niyetini göstermek için tarihi bir hamle yaptı, Yunanistan’la ortak tatbikata katıldı... “Zıpkın” filomuza ve “Atmaca” filomuza ait, 12 adet F16’mız Akhisar’dan havalandı, Yunanistan’ın Nea Aghialos Askeri Üssü’ne indi. Yunan topraklarına tekerlek koyan ilk F16’mızın kokpitinde, bir korgeneral oturuyordu... 1’inci Taktik Hava Kuvveti Komutanı, İbrahim Fırtına.

İbrahim Fırtına komutasındaki “elçi” filomuz, çiçeklerle karşılanmış;

“Ha savaştı ha savaşacak” denilen Türkiye ile Yunanistan’ın arasında adeta “barış güvercini” olmuştu.

10 sene sonra, 2010...

Bir gazete manşet attı.

İbrahim Fırtına yönetimindeki Hava Kuvvetlerimizin, Ege’de Yunan F16’sı düşüreceğini, olmadı, kendi kendine Türk F16’sı düşüreceğini, böylece Türkiye ile Yunanistan arasında savaş çıkaracağını, fırsat bu fırsat, darbe yapacağını iddia ediyordu.

İbrahim Fırtına’nın Ankara’da evi basıldı, gözaltına alındı, terörle mücadele polislerinin nezaretinde Türk Hava Yolları uçağına bindirildi, İstanbul’a getirildi.

Ömrünün 45 senesini vatana millete, “barış”a adayan, jetlerimizin çelik kanatlarıyla memlekete kol kanat geren, şeref madalyası sahibi İbrahim Fırtına’nın “sanki teröristbaşıymış gibi” bindirildiği uçaktaki o görüntüsü, Türk milletinin hafızasına mıh gibi çakıldı.

Türk milleti unutmamalı.

Yılmaz ÖZDİL
HÜRRİYET

2 uçak, 2 yolcu...

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

Misafir ~ 14 yıl önce
Liberal falan anlaşıldı sen de yan gelip yatanlardansın, rüzgarı hep yatağından alıp, heryere hazır konanlardansın...bu yan cebime koy ayakları, demokrasi laflarını yemezler kültürlü arkadaşım, senin neman nereden bilinmez ama yolcususun malum yolun, bu memeleketi liberaller tutmadı ayakta tutamaz da zaten...bazıları kanıyla teriyle sırtlanır ülkeyi, senin gibilerde kaymağına dadanır...gün şimdilik senin günün ama unutma devran her zaman döner...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Suçluları aramakta sıra orduya geldi. İyi çok güzel ama; suçlular aranıyor, yıllar öncesine gidiliyor da neden hırsızların yakalarına yapışılmıyor. Bildim bileli ülkeyi yönetenler kendi çıkarlarını halkın çıkarlarından üstün tutmuşlardır. Hırsızlar, hortumcular da yargılansın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaslar bakin duz mantik nasil islemis beyinlerinize.Hemen fetullah hoca,zengin basbakan vs..Bana ne butun bunlardan.Son defa diyorum benim icin onemli olan BENİM BAYRAGİMİN SENELER SONRA NERELERDE OLACAGİDİR.Simdi siz hic arastirmadan etmeden,bilip bilmeden sadece kulaktan dolma olarak konusuyorsunuz.Bu ulkede herkes ama herkes yargilanir.Kimse imtiyazli degildir.Susurluk sorusturmasina gelmeyen ama su an iceride olan Veli Kucuk bile gozaltina alinir hatta tutuklanir.Demokrasi budur,liberallik budur,muassir medeniyet budur.Adam darbe yapmaya kalkmis birakinda sorgulansin.Adalet sizede banada lazim ama kimse karismazsa bilmeden korumaya kalkmazsa.Demin bir arkadas yazdi Cumhuriyet'i kuran ordu diye.E halk nerede.Cahiile sohbeti kestim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Tamam tüm iddialar yalan. tüm içeridekiler suçsuz. hükümet bu işeri baskı için yapıyor. peki yapılan bunca darbeyi zamanın da kimler nasıl yaptı.? şimdi yapmak isteyen olursa kimler ile nasıl yapardı? hiç kafa yordunuz mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
muhbirler gizli, mektuplar isimsiz...belgeler sahte , tanıklar mechul hukuktan söz eden global insana bakın... o hukuk bi gün sana da lazım olur unutma

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
selam aziz milletim bir şeyde ben demem gerekiyor musade buyurursanız asker istese bir gecede darbe yapmazmı kim mani olacak ben 12 eylülü saygıyla anıyorum anarşistler,iblisler hırsız siyasiler ceza gördü ama az asılması gerekiyordu neyse ALLAH maafaza ordumuza bir şey olsa ne olur ülkenin hali biliyormusunuz durun ben tahmin edeyim yüksek kesimler siyasiler mesale saygondaki gibi abd helikopterlerine binip birleşik devlere dogruca demem şu ki kendi adıma ordu benim için herşeydir bu nedir vatan millet şerefim onurumdur haa ben türküm ondan olsa gerek dostlar gazipaşa derki vasiyetinde başınıza getireceginiz insanı kanına varana kadar irdeleyiniz kandiliniz mübarek olsun,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kimsenin kimseyi savunduğu yok. Ordumuzun da kendini savunabilecek azmi, yeteneği ve cesareti vardır. Savunma yetisi olmayan vatan satılmışlarıdır çünkü arkalarında sadece satın alındıkları ve satıldıkları gücler vardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Demek ateş olmayan yerden duman çıkmaz. - Başbakan Dünyanın en zengin 7. başbakanı olarak ilan edildi. - Fetullah adlı hocanın ABD'de oturması için CIA referans oldu. - Eski adalet bakanı Erzincan Başsavcısına müdahale etti.Telefonu inkar etti.Sonra çocuklar tutuklanmıştı onun içindi dedi.Halbuki tutuklanan falan olmadı.Zaten savcı çocukları cemaatin tasallutundan korumaya çalışıyordu. Bunun gibi yüzlerce örnek var.Ama sanırım senin okuduğun, dinlediğin yandaş medyanın gerçeklerle işi olmadığı için senin de haberin yok (!).

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Daha sabah haberlerde bahsi geçti, dünkü STV tvde yani Fettullah medyasında Bursa ve Balıkesirde meydana gelen grizu patlamalarını ve ölenlerin sorumluluğunu bile bu paşalarımıza, yani ŞEREFLİ ordumuza yüklemeye çalışmadılarmı. Bunları bile görememek görmek istememek ne denli acı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kim suclu arkadaşım. Sen gelişmeleri takdirle karşıladığına göre ortada gelişen olayları algılama sorunu yaşıyorsun. Taraf tar medya ve Fettuhlah medyası olayı tamamen darbe girişimi üzerine yorumlarken, daha tarafsız ve vatanperver tavırlı medya ise olaylara daha tarafsız yaklaşmaktadır. Olayları her yönden takip edicek olursa hangi tarafın daha mantıklı yaklaştığını daha net algılarsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000