09 Aralık 2012, Pazar 09:03:32

15 YILLIK PLANLARIMIZ VAR!

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, en büyük hedeflerinin 18 bin çalışanlarıyla 7 milyar insanın gönlüne girmek olduğunu söyledi.
  • Her turlu planin patladigi , plan yapamayanlarin, planlayamayanlarin atini oynattigi bi sirketin genel muduru hergun yeni bir planla uyanirken kimi kandiriyo 15 senelik planla???
  • Sayın Kotil siz ve sizler kendinizi ispatladınız THY yi afrikadaki çoban bile biliyor artık, basarılarınızın devamını diliyorum, burdaki saçma sapan eleştirilere takılmayın atalarımızın dediği gibi it ürür kervan yürür.
  • olumsuz eleştirilerin değerlendirilmesinde çok büyük bir gariplik var! üstelik kısa süre içinde bir anda bunun olması ilginç! bunu yapan yada yaptıran kim acaba????
  • Gerçekten çok tuhaf! THY her geçen gün daha çok büyüyor. Avrupanın en iyi havayolu seçiliyor hem de üst üste 2 kez. Dünyanın en iyi 10 havayolu listesine üstüste 2 kez giriyor. Kobe ve Messi gibi en büyük yıldızlar koşarak THY reklamına çıkıyor. Kârlılık oranını müthiş artırıyor. Sadece taşımacılık değil, teknik'te de takdir ediliyor. Uçak koltuğu, kabin aksesuarları, hatta yakıt işine girerek hem para kazanıyor hem maliyetlerini düşürüyor. Lufthansa, LOT gibi firmalar ortaklık için ya da beni al diye başvuruyor... Yani bunlar gerçekten akla hayale gelmeyecek şeyler iken, biz hala takdirden çok eleştiri yapıyoruz. Eleştiri elbette olacak, ama daha da iyi hale getirmek için olacak. Şahsen takdirle izliyorum ben THY'yi dünyada. İçini bilmem, ama dışı gerçekten müthiş duruyor. Saygılar...
  • hem avrupalı hem asyalıyız? ne zamandan beridir seni avrupalı olarak görüyor insanlar anlayamadım? ab ye falan mı girdik de haberimiz yok? insan hakları nedir temel kotil fikrin var mı? itiraz etmek, red etmek insan hakları ile ilintilidir. neyi kast ettiğim açıktır. kotil milyar ciroyu bayadır dillendirmekte. beyfendi hayal satıyor. thy borsa da olan bir şirkettir. bu şekilde asılsız iddaalarla borsayı speküle etmek ne kadar doğrudur? 40mil. ciro için istte 3.ap. nin açılması ön koşulu söz konusu daha çivi çakılmamış durumda ve kotil kısa sürede 40 milyar diyor. en hafif tanımlama ile bu insan kandırmaktır. kısa süre nedir? 1 yıl? 3yıl? 5yıl? 8yıl? 10 yıl? 15yıl? 25 yıl mıdır kısa süre? ne zaman 40 milyar olacak ciro? sanırm cevap veremez gülümser sayın kotil bu sorulara :) kotilin zihniyetindekilere göre 2002 de ab ye giriyorduk :) yine bu zihniyete göre almanya gibi olmadığımız için şükretmeliyiz. akıl ve fikir bu topraklardan gideli çok olmuş :(
  • Bu kadar uzun plan yapmak guzel ama, bu zaman diliminde baska havayollarinin'da performansi yada simdiden gorulemeyen olaylarin oynuyacagi rol da onemli. Mesala Misir Hava Yollari'nin buyuyup Afrika pazarinda THY'e rakip olmasi gibi. Yada Orta Dogu'da bir savas gibi. Eger isci kanunlari degisipte grev yolu acilirsa THY batar.
  • EVET SİZ ADİL DAVRANIYORSUNUZ MÜSTERİH OLUN YERİNİZ BAKİ CENNETTE YA ATTIĞINIZ ÇALIŞANLAR ONLARIN EMEĞİ ALSANA RAHATLIK
  • 15 yil daha oradayim diyorsun yani,,,,
  • sayin kotil siz önce calisanlarin hakklarini verin adamina göre maas veriliyor yurtdisinda calisan personelin hic bir haki yok mudurn adami isen maasin iyin sef olursun degilsen hic bir sey olamzsin istersen yuz tane yabanci diel bi universite bitir havani alirsin
  • Baktım da yorumlarda beğenmeyenlerin sayısı beğenenlerden hep fazla. Sanırım yandaşlar bunun için parayla adam tutmuşlar, IP değiştirip değiştirip tıklıyorlar. Ne kadardır maaşı merak ettim bu işin, sonuçta satılmışlık böyle birşey:))

Trabzon Gençlik Derneği tarafından Karadeniz Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "İdealler Üzerine Uçmak" konulu söyleşide konuşan Kotil, çok yakında dünyanın her tarafına uçacaklarını söyledi.

Kar etmeyen bir şirketin yaşama şansının olmayacağına dikkat çeken Kotil, şirket olarak hem kar ettiklerini hem de marka olarak güçlendiklerini ifade ederek en iyi parayı ise yurt dışı uçuşlarından kazandıklarını söyledi. Avrupa'nın kendileri için en iyi para makinesi olduğunu, en fazla yolcu pazarının yurt dışında olduğunu belirten Kotil, THY'nin artık dünyanın her yerinde tanındığını söyleyerek, "Dünyada artık, 'Almanlar, Fransızlar ve Türkler' diyorlar. Daha sonra, 'Almanlar, Türkler ve Fransızlar' diyecekler, sonra ise 'Türkler ve diğerleri' diyecekler. Avrupa bizim için para makinesi. Biz hem Avrupalıyız hem Asyalıyız. Hemen hemen dünyanın her yerinden her noktaya uçuş yapıyoruz. Dolayısıyla 7 milyar dünya nüfusunun gönlüne 18 bin çalışanımızla girmek istiyoruz. Çok yakında artık dünyanın artık her noktasına uçuş gerçekleştireceğiz Dünyanın uluslararası uçuş cirosu 636 milyar dolar. Türkiye olarak bunun 8.1 milyar dolarını elde ediyoruz. Hedefimiz çok yakın zamanda bunu 40 milyar dolarlara çıkarmak. Bu 8.1 milyar dolarlık yüzde 16'sını iç hatlardan, kalan kısmını, yani 7 milyar dolarlık kısmını ise yurt dışı uçuşlarından sağlıyoruz. En fazla ülkeye uçan biziz" dedi.

THY olarak her gün kendilerini hesaba çektiklerini belirten Kotil, "Bu hesaba çekmek kötü anlamda değil. Her gün uçaklar zamanında kalktı mı, uçaklar boş mu, dolu mu diye raporlar hazırlanıyor. Biz de buna göre yolumuzu belirliyoruz. 2003 yılında yeniden yapılanmaya başladık. Şimdi artık dünya pazarında söz sahibiyiz. İnşallah bu önümüzdeki yıllarda çok daha iyi olacak. Önümüzde 5+5+5 olmak üzere 15 yıllık plan, projelerimiz var" şeklinde konuştu.

Öğrencilerin yönelttiği soruları da cevaplayan Kotil'e dernek üyeleri tarafından kemençe hediye edildi.

15 YILLIK PLANLARIMIZ VAR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

Xyz ~ 11 yıl önce
Her turlu planin patladigi , plan yapamayanlarin, planlayamayanlarin atini oynattigi bi sirketin genel muduru hergun yeni bir planla uyanirken kimi kandiriyo 15 senelik planla???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ilker ~ 11 yıl önce
Sayın Kotil siz ve sizler kendinizi ispatladınız THY yi afrikadaki çoban bile biliyor artık, basarılarınızın devamını diliyorum, burdaki saçma sapan eleştirilere takılmayın atalarımızın dediği gibi it ürür kervan yürür.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tuhaaaf ~ 11 yıl önce
olumsuz eleştirilerin değerlendirilmesinde çok büyük bir gariplik var! üstelik kısa süre içinde bir anda bunun olması ilginç! bunu yapan yada yaptıran kim acaba????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tuhaf!... ~ 11 yıl önce
Gerçekten çok tuhaf! THY her geçen gün daha çok büyüyor. Avrupanın en iyi havayolu seçiliyor hem de üst üste 2 kez. Dünyanın en iyi 10 havayolu listesine üstüste 2 kez giriyor. Kobe ve Messi gibi en büyük yıldızlar koşarak THY reklamına çıkıyor. Kârlılık oranını müthiş artırıyor. Sadece taşımacılık değil, teknik'te de takdir ediliyor. Uçak koltuğu, kabin aksesuarları, hatta yakıt işine girerek hem para kazanıyor hem maliyetlerini düşürüyor. Lufthansa, LOT gibi firmalar ortaklık için ya da beni al diye başvuruyor... Yani bunlar gerçekten akla hayale gelmeyecek şeyler iken, biz hala takdirden çok eleştiri yapıyoruz. Eleştiri elbette olacak, ama daha da iyi hale getirmek için olacak. Şahsen takdirle izliyorum ben THY'yi dünyada. İçini bilmem, ama dışı gerçekten müthiş duruyor. Saygılar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
evet tuhaf ~ 11 yıl önce
bi cebine bak bakalım ,vergin nerede nasıl kullanılıyor sor bakalım,bul karayı al parayı sonra yaz bakalım.
prometheus ~ 11 yıl önce
hem avrupalı hem asyalıyız? ne zamandan beridir seni avrupalı olarak görüyor insanlar anlayamadım? ab ye falan mı girdik de haberimiz yok? insan hakları nedir temel kotil fikrin var mı? itiraz etmek, red etmek insan hakları ile ilintilidir. neyi kast ettiğim açıktır. kotil milyar ciroyu bayadır dillendirmekte. beyfendi hayal satıyor. thy borsa da olan bir şirkettir. bu şekilde asılsız iddaalarla borsayı speküle etmek ne kadar doğrudur? 40mil. ciro için istte 3.ap. nin açılması ön koşulu söz konusu daha çivi çakılmamış durumda ve kotil kısa sürede 40 milyar diyor. en hafif tanımlama ile bu insan kandırmaktır. kısa süre nedir? 1 yıl? 3yıl? 5yıl? 8yıl? 10 yıl? 15yıl? 25 yıl mıdır kısa süre? ne zaman 40 milyar olacak ciro? sanırm cevap veremez gülümser sayın kotil bu sorulara :) kotilin zihniyetindekilere göre 2002 de ab ye giriyorduk :) yine bu zihniyete göre almanya gibi olmadığımız için şükretmeliyiz. akıl ve fikir bu topraklardan gideli çok olmuş :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
planlar ~ 11 yıl önce
Bu kadar uzun plan yapmak guzel ama, bu zaman diliminde baska havayollarinin'da performansi yada simdiden gorulemeyen olaylarin oynuyacagi rol da onemli. Mesala Misir Hava Yollari'nin buyuyup Afrika pazarinda THY'e rakip olmasi gibi. Yada Orta Dogu'da bir savas gibi. Eger isci kanunlari degisipte grev yolu acilirsa THY batar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
EVET SİZ ADİL DAVRANIYORSUNUZ MÜSTERİH OLUN YERİNİZ BAKİ CENNETTE YA ATTIĞINIZ ÇALIŞANLAR ONLARIN EMEĞİ ALSANA RAHATLIK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
15 yil ~ 11 yıl önce
15 yil daha oradayim diyorsun yani,,,,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
karabacak ~ 11 yıl önce
sayin kotil siz önce calisanlarin hakklarini verin adamina göre maas veriliyor yurtdisinda calisan personelin hic bir haki yok mudurn adami isen maasin iyin sef olursun degilsen hic bir sey olamzsin istersen yuz tane yabanci diel bi universite bitir havani alirsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bunun için ne kadar para alıyorsunuz ~ 11 yıl önce
Baktım da yorumlarda beğenmeyenlerin sayısı beğenenlerden hep fazla. Sanırım yandaşlar bunun için parayla adam tutmuşlar, IP değiştirip değiştirip tıklıyorlar. Ne kadardır maaşı merak ettim bu işin, sonuçta satılmışlık böyle birşey:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
katılıyorum burada bir gariplik var
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
sayfanın her yenilenmesinde tekrar aynı yoruma oy kullanmak mümkün ancak ahlaki mi değil ama böyle olduğu anlaşılıyor IP değiştirmek ayrı bir olay ona akılları yetmez

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000