13 Ekim 2010, Çarşamba 08:31:19

120 HAVAYOLU İSTANBUL'DA BULUŞTU

Bu yıl 19.su gerçekleştirilen Uluslararası Havayolu İç Denetçileri Birliği Konferansı (IAAIA), 6 kıtadan 120 katılımcıyla tarihindeki en büyük katılım sayısına ulaştı.
  • Organizasyon oldukça başarılı geçmiş duyduğuma göre.Özellikle boğaz turu çok beğenilmiş
  • bu tür organizasyonlar neden yeterince duyurulmuyor tüm dünya buluşuyor burada duymayan yüzlerce insan var oysa yazık...

Türk Hava Yolları (THY)'nın ev sahipliğinde organize edilen konferansta havayolu şirketlerinin yanı sıra sektöre yazılım, denetim ve danışmanlık hizmeti veren 30 şirket temsilcisi de hazır bulundu. THY Teftiş Kurulu Başkanı Orhan İkiz, rekor katılımın Türkiye'nin dünyadaki algısının değiştiğinin göstergesi olduğunu kaydetti. Konferanslara daha önce Asya ve Afrika kıtalarının havayolu şirketlerinin katılmadığını, ancak bu yıl özellikle Afrika ve birçok Asya ülkesinden birçok ülkenin eşlik ettiğine dikkat çeken İkiz, "Çin, Papua Yeni Gine, Tayland, Avustralya ve Madagaskar'a varıncaya kadar havayolu temsilcileri sektörün önde gelen firmalarının tecrübelerinden faydalanma imkânı buldu." dedi. İkiz, dünyanın en büyük havayolu taşıyıcıları olan Amerikalı havayolu firmalarının da konferansta ilk kez bulunduğunun altını çizdi. Konferansın ikinci gününde havayolu şirketleri uluslararası muhasebe sistemi, finansman, döviz ve akaryakıttaki dalgalanmalara karşı teknik olarak ne gibi önlemler alınabileceği konuları konuşuldu.

Orhan İkiz, yedek parça ve teknik bakım konularının tartışıldığı oturumun firmalardan büyük ilgi gördüğünü belirtti. Havayollarının çok sık uçan yolcularına uyguladığı sadakat programlarını suistimal eden yolculara karşı nasıl önlemler alınacağına da değinildiğini anlatan Teftiş Kurulu Başkanı, akaryakıt fiyatındaki dalgalanmalara ne gibi önlemler alınacağının da en fazla ilgi çeken konulardan olduğunu bildirdi. Son 5 yılda Türk havacılık sektörünün çok hızlı büyüdüğüne dikkat çeken Orhan İkiz, mevcut uçakların ödemeleri, ileriye dönük uçak siparişleri pazarlama anlamında THY'nin önemli deneyim ve birikimlerden faydalandığını ifade etti.


 

120 HAVAYOLU İSTANBUL'DA BULUŞTU

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Organizasyon oldukça başarılı geçmiş duyduğuma göre.Özellikle boğaz turu çok beğenilmiş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu tür organizasyonlar neden yeterince duyurulmuyor tüm dünya buluşuyor burada duymayan yüzlerce insan var oysa yazık...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000