01 Şubat 2011, Salı 08:40:53

112 Türk Kahire'de mahsur kaldı

Mısır'ın Port Said kentindeki olaylardan kaçıp Türkiye'ye gitmek isteyen 112 Türk Kahire havaalanında mahsur kaldı.
  • 10:38 ve 10:54' te yazan vatandaslar,siz gercekten vicdansizsiniz ilk talepte iki A330 bir A321 gitti,bunlar normal seferlere ek olan tahliye seferleriydi,oradaki 112 kisi daha onceden gelselerdi onlar da Turkiye'ye donerlerdi ama buyuk cogunluk "Para verdik biraz bekleyelim belki ortalik durulur" diye tatilini yarida kesmek istemedi.Bunda hukumetin,THY'nin ne sucu var,oraya gitmis vatandasin geri donsun diye kafasina tabanca mi dayayaacak?Mutlaka bir ucak daha gonderilecek ama bu her talep edilisinde degil gerektiginde,isimiz yok seferden gelmis ucagi nisira mi gonderelim? nereden bakarsan baka gidis donus zaten yaklasik 7 saat
  • kardesim hangi 3 ucak ,mutemadiyen ucak gonderiyoruz,3 gunde 8 sefer oldu,ucaklar kac saat bekleyecek orada,dolan geri geliyor,acele etmesinler gonderiririz bir tane daha
  • Bol keseden atıp tutuyorlardı, şimdi neredeler? 112 vatandaşını devlet nasıl orada bırakır? Tek bir bakanı için özel uçak veren yönetim, 112 vatandaşını neden bırakıyor? Bu yönetimin insana verdiği değer ortada, başka bir şey söylemeye gerek var mı ki?
  • Hani 3 uçak gönderilmişti, neden hala gelemeyenler var anlamıyorum. Rezervasyonla ne ilgisi var, o uçaklar tahliye operasyonu için gönderilmedi mi, tahliye için de mi insanlar rezervasyon yaptırmak durumundalar?
Biletleri olmadığı ve dün kalkan uçaklara yetişemedikleri için bugün havaalanında bekleyen Türkler, biletleri olmadığı ve THY'de rezervasyonlar dolu olduğu için 3 Şubata kadar beklemek zorunda kaldıklarını ifade ettiler.

Havaalanında mahsur kalanlar burada çok sayıda kadın ve çocuk olduğunu, temel gıda maddelerini bulamadıklarını, sokağa çıkma yasağından dolayı Kahire şehir merkezine de gidemediklerini belirterek, yetkilerden acilen tahliye uçağı talep ettiklerini söylediler.

Havaalanında bulunan Emre Babadağ, "Biz kendi aramızda organize olmaya çalışıyoruz, şu anda yapabileceğimiz birşey yok, lütfen devletimiz bize yardım etsin" diye konuştu.

Dilek Elieyioğlu da "Burada çocuklarım var, çok zor durumdayım, tahliye uçağı gelmezse 3 Şubata kadar burada nasıl bekleyeceğiz?" dedi.

Büyükelçilik yetkilileri, 3 Şubata kadar bileti bulunan yolcuların THY'ye müracaat etmeleri gerektiğini söyleyerek, şu an için tahliye uçağı olmadığını ancak Büyükelçiliğin Mısır'dan gitmek isteyen Türk vatandaşlarının isimlerini kayıt altına almaya devam ettiğini bildirdiler.

(Samanyoluhaber)
112 Türk Kahire'de mahsur kaldı

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
10:38 ve 10:54' te yazan vatandaslar,siz gercekten vicdansizsiniz ilk talepte iki A330 bir A321 gitti,bunlar normal seferlere ek olan tahliye seferleriydi,oradaki 112 kisi daha onceden gelselerdi onlar da Turkiye'ye donerlerdi ama buyuk cogunluk "Para verdik biraz bekleyelim belki ortalik durulur" diye tatilini yarida kesmek istemedi.Bunda hukumetin,THY'nin ne sucu var,oraya gitmis vatandasin geri donsun diye kafasina tabanca mi dayayaacak?Mutlaka bir ucak daha gonderilecek ama bu her talep edilisinde degil gerektiginde,isimiz yok seferden gelmis ucagi nisira mi gonderelim? nereden bakarsan baka gidis donus zaten yaklasik 7 saat

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kardesim hangi 3 ucak ,mutemadiyen ucak gonderiyoruz,3 gunde 8 sefer oldu,ucaklar kac saat bekleyecek orada,dolan geri geliyor,acele etmesinler gonderiririz bir tane daha

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bol keseden atıp tutuyorlardı, şimdi neredeler? 112 vatandaşını devlet nasıl orada bırakır? Tek bir bakanı için özel uçak veren yönetim, 112 vatandaşını neden bırakıyor? Bu yönetimin insana verdiği değer ortada, başka bir şey söylemeye gerek var mı ki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hani 3 uçak gönderilmişti, neden hala gelemeyenler var anlamıyorum. Rezervasyonla ne ilgisi var, o uçaklar tahliye operasyonu için gönderilmedi mi, tahliye için de mi insanlar rezervasyon yaptırmak durumundalar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000