27 Nisan 2012, Cuma 16:34:07

"YÜZDE 90 TÜRK YAPIMI OLACAK"

Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Osman Yıldırım tekrar faaliyete geçen ve resmi açılışı Haziran ayında yapılacak olan THK’nın uçak fabrikasında üretilecek olan uçakların yüzde 90 Türk yapımı olacağını söyledi...
  • salla osmancık salla..sen önce velespit yapta ,ondan sonra rüyanda ancak uzaya gidersin :))
  • ben haberin sadece başlığını okudum. Osman yine birşeyler atıyor nasılsa...okunması bile enerji kaybı.
  • Jant in %90 i neymiş. Ya yaparsın tamamını ya da yapamazsın tamamini. Jant mis... Ben de habere bakınca uçak yapacağız sanmıştım.
  • Jantlarda çatlak çıkar easa denetlemesinde kapatırlar tesisleri. Bak THY tekniğin basına neler geldi. Bırakın bu isleri...

Yıldırım, uçak jantlarının da, Türk Hava Kurumu Aydın Şubesi Başkanı Ercan Çerçioğlu’nun genel müdürlüğünü yaptığını Jantsa’dan alınacağını söyledi. 


THK’nın önemli şubelerinden olarak gördüğü Aydın’da 2011 yılını değerlendirdiklerini ve 2012 yılı için hedeflerini belirlediklerini ifade ederken, “2011 yılında Ankara Merkezli Havacılık ve Uzay Üniversitesi’ni kurduk. Okulumuz herkese açık. İzmir’in Selçuk ilçesinde de Havacılık ve Uzay Meslek Yüksek Okulu eğitimini sürdürüyor. Havacılık ve uzay konusu şu anda dünyada önde giden konulardan biri. Türkiye’de havacılık konusunda ilerlemekte” dedi.
 
THK’nın uçak fabrikasını da tekrar faaliyete sunduklarını ve resmi açılışının Haziran ayında yapılacağını ifade eden Yıldırım şunları söyledi: “Küçük ölçekli uçakları üretmeye başladık. Aydın’da da THK Aydın Şubesi Başkanı Ercan Çerçioğlu’nun genel müdürlüğünü yaptığı Jantsa firması da jant üretiyor. Jantsa’nın ürünlerinden uçaklarımızda faydalanacağız. Fabrikanın açılışında bize destek olan tüm siyasi partilere teşekkür ediyoruz”
 
AYDIN’DA HAVACILIK KURSU AÇILACAK
 
Aydın’da Aydın Ticaret Odası, Aydın Sanayi odası ve Aydın Belediyesi’nden müthiş bir enerji aldıklarını kaydeden Yıldırım; “Aydın’da yamaç paraşütü yapılabilir. Bunun için bir havacılık kursu açmayı planlıyoruz” diye konuştu.
 
THK Aydın Şube Başkanı Ercan Çerçioğlu ise yaptığı açıklamada yamaç paraşütü ile ilgili çalışmaları yaptığını söyledi. THK’nın uzmanlarının Aydın’a gelerek incelemelerde bulunduğunu kaydeden Çerçioğlu, “ Aydın’ın kuzeye bakan yüksek kesimlerinden havalanılabilecek. Buradan ovaya iniş yapılması uygun görünüyor. Amacımız hem Türk gençliğine hizmet etmek, hem de Aydın’a turizm hizmeti kazandırmak. Turizm açısından bakarsak Denizli’nin Babadağ bölgesi ve Fethiye’nin Ölüdeniz bölgesi örnek gösterilebilir ” dedi.
"YÜZDE 90 TÜRK YAPIMI OLACAK"

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
salla osmancık salla..sen önce velespit yapta ,ondan sonra rüyanda ancak uzaya gidersin :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ben haberin sadece başlığını okudum. Osman yine birşeyler atıyor nasılsa...okunması bile enerji kaybı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Jant in %90 i neymiş. Ya yaparsın tamamını ya da yapamazsın tamamini. Jant mis... Ben de habere bakınca uçak yapacağız sanmıştım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Jantlarda çatlak çıkar easa denetlemesinde kapatırlar tesisleri. Bak THY tekniğin basına neler geldi. Bırakın bu isleri...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000