11 Aralık 2011, Pazar 10:00:38

YILDIRIM: "UÇAĞIMIZI ABD ŞİRKETİNE KİRALAYACAĞIZ"

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Osman Yıldırım, 2011’de ciroda yüzde 76 büyüme sağladıklarını belirterek, “Pilot yetiştiriyoruz, üniversitemizi açtık, amacımız uzaya gidebilmek” dedi.
  • sonunda asli göreviniz olan sivil havacılık konusuna eğildiniz. Kurban derisi toplama dışında yıllarca bir icraatınız yoktu.Ama bakın işinize odaklanınca kendi uçağınızı bile üretebiliyormuşsunuz. Demekki boş işlerle uğraşmayacan kardeeşşşş
  • iş çıkarlara gelince neler oluyor şu ülkede...
  • efes zaten atlayış merkezi
  • yaa..adama sorarlar senin elindeki imkanlar hangi kurumda var türkiye de bırak ülkemizi avrupa da sayılıdır.. fakat bu kadar şuursuzca bi yönetim tarzı başka bir yerde olamaz.. örnek verilecek o kadar çok şey var ki; uçuş okulunun durumu içler acısı işini yapan bikaç kişi var onları da harcama fırsatı kollayan bilgisiz kapasitesiz yönetimler mi istersin, zamanında hibe edilmiş güzelim uçakların 10 sene boyunca uçmadan yatırılması mı dersiniz, kırık dökük uçaklar mı istersiniz,daha neler neler..! henüz 1 ay önce düşen iki pilotunuzun hayatını kaybetmesine yol açan talihsiz olayın bile bu kadar çabuk hiçbir açıklamadan yapılmadan üstünün kapatılması bile çok vahim bir durum! halböyleyken kalkıp bide saçma sapan açıklamalar yapana yuh denir!!!
  • Universitenizin web sitesineden alinan asagidaki linkte verilen kadroyla mi uzaya gidilecek? http://www.thk.edu.tr/academics/apersonel.php Sn. Yildirim ITU ve ODTU'nun ucak ve uzay bilimleri, havacilik muhendisligi fakultelerinin kadrolarina bakmis mi acaba? Biraz ciddiyet lutfen..
  • seyrek duser atasözü süper.Vallaha yapacaklarindan degil.laf olsun Akparti bizi kapamasın diye yapılan bisey bu.iyi bilirim amcamızı ne Başbakanla nede Cumhurbaşkanı ile gorusurum ben derdi.
  • HAVACILIĞA GÖNÜL VERENLER SÜREKLİ YAZIYORLAR YORUMLARINI . ELEŞTİRİLERİN BÜYÜK KISMI YAPICI VE ÜLKE YARARINA HAVACILIĞIMIZ YARARINA. NEDEN YAZIYORLAR ? ÇÜNKİ OTORİTE YADA YETKİLİLERİN KAMUOYUNA DUYURULARI İNSANLARIMIZA MESAJLARI " ŞÖYLE OLACAK BÖYLE OLACAK " SÖYLEMLERİ. BİZLERDE DOĞRU İFADE EDİLMEYENLERİ YAZIYORUZ . BU HER TÜRK VATANDAŞININ HELE TÜRK HAVACISININ EN DOĞAL HAKKI. ŞİMDİ BAKIYORUZ YİNE HABER YİNE TEKRAR GERÇEKLİKTEN NE KADAR UZAK, YAKIN, BELİRSİZ, TEKNİK FİZİKSEL ALT YAPI KINUSUNDA PEK DE GERÇEK OLMAYAN İFADELERİ DUYUNCA YİNE YAZIYORUZ .VE YAZACAĞIZDA. YİNELENEN HABER ÇEVRİMİ BANA TEL KONTROL MODEL ÇALIŞMASINI HATIRLATTI MERKEZDE DURURSUN 10 M TELLE DÖN DÖN DUR KISIR ÇEMBER . ( ANTALYA )
  • hızlı koşan atın boku seyrek düşermiş...umarım sizinki sık düşer...
  • ben anlamıyorum ..ne uzaya gitmek nede uçak yapmak...önce kurum içi sistemsel sorunlar dağ gibi ,onları çözünüz...
  • Masallah Masallah Masallah......ya eksikliklerin giderilmesi hususunda bir calısma oldumu ?CEvap verelim =Hayır,Kadrolarda bir revizyon sart hocam,isi bilen yetistirmek icin cabalayan,takip eden lazım ici gecmisler degil yada mekanım belli olsun diyenler ile degil hırslı ve ogretme askı olanlarla bu is yuruyecektir...özgecmis dolu ama is yapmada ici bos olanlarlada degil neyse kibirli olunmaması iyi olacaktır..
Türk Hava Kurumu Genel Başkanı ve THK Gökçen Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, 2011 yılında ciroda yüzde 76 büyüme sağladıklarını belirterek, “Pilot yetiştiriyoruz, 20 yangın söndürme uçağı sayesinde Avrupa’nın en büyük havadan yangın söndürme filosuna sahibiz, havadan hasta taşıyoruz, fotoğraf ve video çekimi gerçekleştiriyonuz. Çeşitli havacılık dallarında her yıl 40 binin üzerinde gence ücretsiz eğitim veriyoruz” dedi.

Yıldırım, 2011 yılında Türkiye’nin ilk ve dünya’nın 36. Havacılık ve Uzay ihtisas üniversitesi olarak THK Üniversitesi öğretime başladığını kaydetti. Yıldırım, THK’nın 2011 yılının en başarılı yıl olduğunu belirtip, hedeflerinin Cumhuriyetin Kuruluşu’nun 100’üncü yılı olan 2023’te THK’nın üreteceği hava araçlarıyla uzaya gitmek olduğunu söyledi.

‘The Expendables’ filminde
Havadan yangın söndürme için 20 yangın söndürme uçağı sahibi olduklarını ifade eden Yıldırım, “Bu sayıyı daha da arttıracağız. 4 yıl önce Türkiye’nin yangın uçağı kiraladığı İtalya’ya bu yıl biz yangın uçağı kiraladık, Avrupa ve ABD’de havadan yangın söndürme ihalelerini izlemeye aldık, bu ülkelerdeki bütün engellemelere karşın bu ihalelere teklif veriyoruz. Ayrıca yangın uçaklarımızdan birisini bu ay çekimi yapılacak olan The Expendables 2 filminin çekimleri için bir ABD film şirketine kiralayacağız” diye konuştu.

‘Efes’i atlayış merkezi yapacağız’
Efes’i sadece 15 dakikalık eğitimle bir eğitmenle birlikte uçaktan atlamaya imkan veren tandem atlayış merkezine çevireceklerini ifade eden Yıldırım şunları söyledi:
“Tandem paraşüt atlayışı muhteşem duygular hissettirir. 45 saniye boyunca 250 kilometre hızla serbest düşüş ve sonrasında paraşütle iniş. Biz bu faaliyetimizi Türkiye’deki tek atlayış merkezi olan “Efes Dropzone” da paraşüt tutkunlarını ve adrenalin düşkünü kişileri ağırlayarak yürütüyoruz. Amacımız Efes Dropzon’u dünyanın en ünlü atlayış merkezleri arasına sokmak.”

THK’nın tarihi hakkında bilgi veren Yıldırım, 1925 yılında Atatürk tarafından kurulan Türk Hava kurumunun 1925 yılında Kayseri’de TOMTAŞ uçak fabrikası, 1926 yılında Tayyare Makinist Mektebi, 1935 yılında Türkkuşu bünyesinde paraşüt, planör, uçak ve model uçak okulları, 1940 yılında Ankara’da Etimesgut Uçak Fabrikası kurulmuş ve altı tip planör ile beş tipte akrobasi, eğitim, sağlık ve nakliye uçakları üretildiğini söyledi.

Milliyet

YILDIRIM: "UÇAĞIMIZI ABD ŞİRKETİNE KİRALAYACAĞIZ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 12 yıl önce
sonunda asli göreviniz olan sivil havacılık konusuna eğildiniz. Kurban derisi toplama dışında yıllarca bir icraatınız yoktu.Ama bakın işinize odaklanınca kendi uçağınızı bile üretebiliyormuşsunuz. Demekki boş işlerle uğraşmayacan kardeeşşşş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
iş çıkarlara gelince neler oluyor şu ülkede...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
efes zaten atlayış merkezi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yaa..adama sorarlar senin elindeki imkanlar hangi kurumda var türkiye de bırak ülkemizi avrupa da sayılıdır.. fakat bu kadar şuursuzca bi yönetim tarzı başka bir yerde olamaz.. örnek verilecek o kadar çok şey var ki; uçuş okulunun durumu içler acısı işini yapan bikaç kişi var onları da harcama fırsatı kollayan bilgisiz kapasitesiz yönetimler mi istersin, zamanında hibe edilmiş güzelim uçakların 10 sene boyunca uçmadan yatırılması mı dersiniz, kırık dökük uçaklar mı istersiniz,daha neler neler..! henüz 1 ay önce düşen iki pilotunuzun hayatını kaybetmesine yol açan talihsiz olayın bile bu kadar çabuk hiçbir açıklamadan yapılmadan üstünün kapatılması bile çok vahim bir durum! halböyleyken kalkıp bide saçma sapan açıklamalar yapana yuh denir!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Universitenizin web sitesineden alinan asagidaki linkte verilen kadroyla mi uzaya gidilecek? http://www.thk.edu.tr/academics/apersonel.php Sn. Yildirim ITU ve ODTU'nun ucak ve uzay bilimleri, havacilik muhendisligi fakultelerinin kadrolarina bakmis mi acaba? Biraz ciddiyet lutfen..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
seyrek duser atasözü süper.Vallaha yapacaklarindan degil.laf olsun Akparti bizi kapamasın diye yapılan bisey bu.iyi bilirim amcamızı ne Başbakanla nede Cumhurbaşkanı ile gorusurum ben derdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
HAVACILIĞA GÖNÜL VERENLER SÜREKLİ YAZIYORLAR YORUMLARINI . ELEŞTİRİLERİN BÜYÜK KISMI YAPICI VE ÜLKE YARARINA HAVACILIĞIMIZ YARARINA. NEDEN YAZIYORLAR ? ÇÜNKİ OTORİTE YADA YETKİLİLERİN KAMUOYUNA DUYURULARI İNSANLARIMIZA MESAJLARI " ŞÖYLE OLACAK BÖYLE OLACAK " SÖYLEMLERİ. BİZLERDE DOĞRU İFADE EDİLMEYENLERİ YAZIYORUZ . BU HER TÜRK VATANDAŞININ HELE TÜRK HAVACISININ EN DOĞAL HAKKI. ŞİMDİ BAKIYORUZ YİNE HABER YİNE TEKRAR GERÇEKLİKTEN NE KADAR UZAK, YAKIN, BELİRSİZ, TEKNİK FİZİKSEL ALT YAPI KINUSUNDA PEK DE GERÇEK OLMAYAN İFADELERİ DUYUNCA YİNE YAZIYORUZ .VE YAZACAĞIZDA. YİNELENEN HABER ÇEVRİMİ BANA TEL KONTROL MODEL ÇALIŞMASINI HATIRLATTI MERKEZDE DURURSUN 10 M TELLE DÖN DÖN DUR KISIR ÇEMBER . ( ANTALYA )

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
hızlı koşan atın boku seyrek düşermiş...umarım sizinki sık düşer...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ben anlamıyorum ..ne uzaya gitmek nede uçak yapmak...önce kurum içi sistemsel sorunlar dağ gibi ,onları çözünüz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Masallah Masallah Masallah......ya eksikliklerin giderilmesi hususunda bir calısma oldumu ?CEvap verelim =Hayır,Kadrolarda bir revizyon sart hocam,isi bilen yetistirmek icin cabalayan,takip eden lazım ici gecmisler degil yada mekanım belli olsun diyenler ile degil hırslı ve ogretme askı olanlarla bu is yuruyecektir...özgecmis dolu ama is yapmada ici bos olanlarlada degil neyse kibirli olunmaması iyi olacaktır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000