02 Temmuz 2013, Salı 08:57:27

YILDIRIM: "THK BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR"

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Osman Yıldırım, "Dünyada 2020 yılına kadar 1 milyon 200 bin teknisyene ihtiyaç var. Gelin, bu 1 milyon 200 bin teknisyenin 10 binini biz yetiştirelim" dedi.
  • kesinlikle evet
  • İşten neden 77 teknisyeni çıkarttınız , mezunlara iş bulmak içinmi
  • Milletten "zorla" deri toplamadan da büyüyebiliyormuş demek ki :)

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Osman Yıldırım, Eskişehir'in İnönü ilçesinde belediye tarafından THK Havacılık ve Uzay Üniversitesi'ne meslek yüksekokulu olarak kullanılmak üzere tahsis edilen binanın devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, havacılık tarihinin en önemli işlerinden birinin 2011 yılında THK Havacılık ve Uzay Üniversitesi'nin kurulması olduğunu söyledi.

Üniversitenin ilk mezunlarını bu yıl verdiğini ifade eden Yıldırım, "120 arkadaşımız mezun oldu. Daha mezun oldukları gün, hepsinin işleri hazırdı. Bir kısmı Türk Hava Kurumu'nda işe başladı. Buradan mezun olacak gençlerimizin de işi hazır olacak çünkü Türk Hava Kurumu büyümeye devam ediyor" diye konuştu.

Yıldırım, THK'nın eğitimlerinin artarak devam edeceğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Ben şuna inanıyorum; istikbali göklerde aramak için yalnız yukarıya bakmak yetmez. O istikbali arayacak insanları yetiştirmek gerekir. İnönü'de bunların yetiştiğini biliyorum. Bundan sonra daha çok insan, daha çok gencimiz hem havacılık konusunda hem de üniversitemizden daha çok faydalanacak."

Yıldırım, ilçeye enstitü kurmak ve meydan ile havaalanı yapmayı da planladıklarını sözlerine ekledi.

İnönü Belediye Başkanı İsmail Karaköse de 40 yıldır ilçenin hayali olan iki yıllık yüksekokul için 2 katlı binayı 25 yıllığına THK'ya tahsis etmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, Yıldırıma teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Karaköse, THK Genel Başkanı Yıldırım'a binanın tapusunu teslim etti.

Daha sonra THK İnönü Şube Başkanlığı'nı ziyaret eden Yıldırım, yaptığı açıklamada, 2014 yılı eylül ayında İnönü Havacılık Meslek Yüksekokulu'nda eğitimin başlamasını planladıklarını bildirdi.

Uçak sistemlerinin yanı sıra meydan işletmesi, kabin memurluğuna yoğun rağbet olduğunu aktaran Yıldırım, şunları kaydetti:

"Dünyada 2020 yılına kadar 1 milyon 200 bin teknisyene ihtiyaç var. Gelin, bu 1 milyon 200 bin teknisyenin 10 binini biz yetiştirelim. Türkiyede inanılmaz uçak, helikopter sayısında artış var. Burada da bizler rolümüzü iyi oynamamız lazım. Eğer bunu yapmazsak, bu tesisleri kurmazsak, bizim uçaklarımız, helikopterlerimiz yurt dışına gidecek."

YILDIRIM: "THK BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR"

Yorumlar

Yayınlayınız a ~ 11 yıl önce
kesinlikle evet

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yayınlayınız ~ 11 yıl önce
İşten neden 77 teknisyeni çıkarttınız , mezunlara iş bulmak içinmi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kurban Derisi ~ 11 yıl önce
Milletten "zorla" deri toplamadan da büyüyebiliyormuş demek ki :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000