01 Şubat 2009, Pazar 16:09:10

Yeni uçaklar daha iddialı

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'nin, orman yangınlarına müdahale ve söndürmede diğer ülkelere nazaran çok daha iyi olduğunu, alınan uçak ve helikopterle de daha iyiye gideceğini söyledi.

Bakan Eroğlu, memleketi Afyonkarahisar'da il, ilçe ve belde belediye başkan adaylarıyla Korel Termal Otel'de bir araya geldi.

Eroğlu, belediye başkanları ile tek tek fotoğraf çektirdikten sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Geçen yıl söndürmede İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin uçaklarını kullandıklarını belirten Bakan Eroğlu, ocak ayında yangına müdahale ve söndürmede kullanılacak uçak ve helikopterlerin ihalesinin yapıldığını bildirdi. Uçakların ihalesini Türk Hava Kurumu (TKH)'nun aldığı bilgisini veren Eroğlu, buna sevindiklerini söyledi.

THK'nın bu konuda ihtisaslaşacağını aktaran Eroğlu, bunun önemli olduğunu kaydetti.

Türkiye'de ilk defa orman yangınlarına dayanıklı orman çalışması yaptıklarını hatırlatan Eroğlu, şunları söyledi: "O da Allah'a şükür kardeşinizin eseridir. Ben Antalya'da yanan alana gittim, gördüm. Ben neticede ilim adamayım, başka bir gözle bakıyorum. Daha büyük bir perspektiften ve daha büyük bir zaviyeden bakıyorum. Antalya'daki alan daha önce yanmış, 20 sene sonra tekrar yanmış. Burası 20 sene sonra tekrar mı yanacak? Onun için orman yangınlarına dayanıklı bir sistem kurduk. Nasıl? Şeritler açtık. Orman köyüne yakın yerlere yapraklı ağaçlar, yangına dayanıklı ağaçlar diktik. Yani ekolojik bir orman kurduk orada. Bundan sonra bu tür problemler az yaşanacak. Yangın olmaması mümkün değil. Mühim olan az bir şekilde kurtarmak ve kısa sürede söndürmek."

Eroğlu, hızlı tren ile Afyonkarahisar'dan Antalya'ya 1 saat 15 dakikada varılacağını ifade etti.

Kendisini ve AK Parti'yi eleştirenlere de sert çıkan Eroğlu, "Onlar bizim muhatabımız değil. Onlara benim şube müdürüm cevap verir. En alttaki mühendisim var ya ona en güzel cevabı verir." dedi.

Yeni uçaklar daha iddialı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000