14 Ağustos 2011, Pazar 08:22:29

YARIŞ BAŞLADI

Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonası, Türk Hava Kurumu'nun Eskişehir'in İnönü ilçesindeki tesislerinde başladı
Şampiyonaya Türkiye'nin çeşitli kentlerinden 3'ü kadın toplam 34 yarışmacı katıldı. İnönü'deki 230 metre rakımlı C Tepesi'nden atlaşan yarışmacılar, THK tesislerindeki hedef noktaya inmeye çalıştı.

Şampiyonanın kalkış hakemi Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Cafer Velioğlu, yıllardır yamaç paraşütü yarışmalarının içinde olduğunu belirterek, dünya ve Avrupa şampiyonalarında hakemlik yaptığını söyledi.

Kendisinin de uzun yıllar yamaç paraşütü kullanığını anlatan Velioğlu, “Benim önceden yükseklik korkum vardı.

Ancak, bu korkuyu yamaç paraşütüyle yendim. Kurumda yıllardır görev yapıyorum. Ayrıca, üniversitede yamaç paraşütü kulübü kurduk. Yamaç paraşütü kullanmak çok güzel bir duygu. Bu heyecanı yaşamak isteyen herkes THK'nın tüm şubelerine başvuru yapabilir” dedi.

Yarışmanın kısım şefi Hakan Cici de yarışmacı olarak organizasyonun içinde olduğunu ifade ederek, ikinci tur uçuşların gerçekleştiğini bildirdi.

Uçmanın heyecan verici olduğuna değinin Cici, “C Tepesi'nden atlayan yarışmacılar, THK tesisleri içinde bulunan iniş alanındaki 1 lira büyüklüğündeki hedef noktaya inmeye çalışıyor. Hava elverişli olursa yarın öğleye kadar 6 tur yapıp şampiyonayı tamamlayacağız. Hava şartları kötü olduğu takdirde 2 tur tamamlandığında da yarışma uluslararası standartlarda geçerli sayılıyor” diye konuştu.
YARIŞ BAŞLADI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000