16 Haziran 2009, Salı 16:03:41

Yangın uçakları göreve hazır

Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu, muhtemel orman yangınları ile ilgili her türlü hazırlığın yapıldığını söyledi...
  • yangın başladıgında yer ekipleri para kazansın diye yangın uçakları yangın kontrolden çıkmadan haber verirlerse bu kadar yangında büyüme olmaz bence.uçaklar gerçekten yangında etkili THK nın dromader ları gerçekten tehlikeli yangında kullanılmamalı bu amfibik uçaklar gercekten iyi seçim
  • ülkemiz için çok güzel bir gelişme. ayrıca amfibik uçaklar da THK envanterine girdi bildiğim kadarıyla. ormanlarımızı korumada görevli, başta pilot meslektaşlarım olmak üzere, herkese kolay gelsin, bileğinize kuvvet, emniyetli uçuşlar.. peacemaker
  • Bu ucaklarin yetersizligi gecen yillarda kanitlandi.Ustelik neden bizim kendi ucagimiz yok, her yil bir suru para odenerek disaridan kiralaniyor?Bu isten acaba kimlerin cikari var?Muhtesem donanim!!!Bunlar goz boyama laflari.Gecen yil TV'de t-shirt ve lastik botlarla yangin sondurmeye calisan ekipleri cok gorduk.Super lux makam araci alacaklarina biraz da yeni yangin araci ve yangincilara ekipman alsinlar.Insanin gozune baka baka yalan soylemeye utanmiyorlar....Ilk yanginda (olmaz insallah) super donanimi goruruz yine.
  • Risk seviyesi çok yüksek bir bölgede alkışlanacak bir teşkilat değil.
  • arkadaşlar anlamadığım konu şu sanki bakan yakıyo ormanları uçağıda gezinti için almış lütfen bu ülke için yapılan güzel şeyleri destekleyelim ne güzel işte bugün 2 uçak yarın 10 uçak eğer tüm dünyadaki zihniyet sizin gibilerden ibaret olsaydı eminim bugün bu kadar güçlü olamazlardı.saygılarımla
  • Geçen yıl helikopterler balık çiftliklerinden su alıyordu. Yangınla suya ek olarak balıllada mücadele ediliyordu. Çam ateşinde ızgara balık misali. Emine bederin laf salatası tarifine dönmez umarım. Umarım havuzlar yapılmıştır ve kullanılabilir.
  • Antalya, Izmir, Adana vs. tum hava limanlarina 2 er adet konulursa, olusabilecek tum yanginlarin onlecegini umuyorum. yanginsiz yaz sezonu dilerim.
  • yangın çıktığında görürüz 3-5 uçakla süs olsun diye donanım kurulmaz. sonra 10 günde söndüremezsiniz yangını.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, orman yangınlarına karşı oluşturulan kara ve hava ekiplerinin muhteşem bir donanıma sahip olduğunu bildirdi.

Veysel Eroğlu, Meclis'te gazetecilerin soruları üzerine, yangınla mücadele için 4'ü amfibik uçak, 16'sı büyük yangın söndürme helikopteri, diğerleri Türk Hava Kurumu'nun uçakları olmak üzere 40 ekibin hazır olduğunu, hassas bölgelerde orman içine çok sayıda havuz ve küçük göletler inşa edildiğini kaydetti.

"Olabilecek en büyük hazırlıkları yaptık" diyen Veysel Eroğlu, yangınla mücadele konusunda Genelkurmay Başkanlığı ile işbirliği yapıldığını da söyledi.

Eroğlu, orman yangınlarına müdahale süresini 1 saatten 15 dakikaya indirdiklerini de belirtti.

Yangın uçakları göreve hazır

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 15 yıl önce
yangın başladıgında yer ekipleri para kazansın diye yangın uçakları yangın kontrolden çıkmadan haber verirlerse bu kadar yangında büyüme olmaz bence.uçaklar gerçekten yangında etkili THK nın dromader ları gerçekten tehlikeli yangında kullanılmamalı bu amfibik uçaklar gercekten iyi seçim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ülkemiz için çok güzel bir gelişme. ayrıca amfibik uçaklar da THK envanterine girdi bildiğim kadarıyla. ormanlarımızı korumada görevli, başta pilot meslektaşlarım olmak üzere, herkese kolay gelsin, bileğinize kuvvet, emniyetli uçuşlar.. peacemaker

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu ucaklarin yetersizligi gecen yillarda kanitlandi.Ustelik neden bizim kendi ucagimiz yok, her yil bir suru para odenerek disaridan kiralaniyor?Bu isten acaba kimlerin cikari var?Muhtesem donanim!!!Bunlar goz boyama laflari.Gecen yil TV'de t-shirt ve lastik botlarla yangin sondurmeye calisan ekipleri cok gorduk.Super lux makam araci alacaklarina biraz da yeni yangin araci ve yangincilara ekipman alsinlar.Insanin gozune baka baka yalan soylemeye utanmiyorlar....Ilk yanginda (olmaz insallah) super donanimi goruruz yine.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Risk seviyesi çok yüksek bir bölgede alkışlanacak bir teşkilat değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
arkadaşlar anlamadığım konu şu sanki bakan yakıyo ormanları uçağıda gezinti için almış lütfen bu ülke için yapılan güzel şeyleri destekleyelim ne güzel işte bugün 2 uçak yarın 10 uçak eğer tüm dünyadaki zihniyet sizin gibilerden ibaret olsaydı eminim bugün bu kadar güçlü olamazlardı.saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Geçen yıl helikopterler balık çiftliklerinden su alıyordu. Yangınla suya ek olarak balıllada mücadele ediliyordu. Çam ateşinde ızgara balık misali. Emine bederin laf salatası tarifine dönmez umarım. Umarım havuzlar yapılmıştır ve kullanılabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Antalya, Izmir, Adana vs. tum hava limanlarina 2 er adet konulursa, olusabilecek tum yanginlarin onlecegini umuyorum. yanginsiz yaz sezonu dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
yangın çıktığında görürüz 3-5 uçakla süs olsun diye donanım kurulmaz. sonra 10 günde söndüremezsiniz yangını.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000