11 Haziran 2014, Çarşamba 07:38:46

YANGIN SÖNDÜRME UÇAKLARI GÖREVE BAŞLADI

Balıkesir’in Edremit Körfezi’nde, orman yangınları ile mücadelede için, Amfibik Yangın Söndürme Uçakları göreve başladı.
  • Uçakları gelir gelmez perte cıkaran kurum. Biri selçuğa teker açmadan gövde üstü indi youtubede belgeseli bile var. Biride su alırken yaralandı sular altında diye duydum.. İlki doğru ikincisi araştırılmalı
  • dalaman bekleriz caylar bizden....
  • Büyüksün THK! Yangında sen varsın,ambulans helikopterde sen varsın.Başı dara düşenin yanındasın.Ne mutlu sana!

Edremit ilçesinde konuşlandırılan Türk Hava Kurumu Gökçen Havacılık’a ait amfibik yangın söndürme uçağı başta Kaz Dağları başta olmak üzere Çanakkale, İzmir, Manisa ve Balıkesir bölgesinde olası yangınlara müdahale edecek.

Orman Yangınları ile mücadelede Orman Bakanlığı’nın en büyük silahı haline gelene hava unsurları, yangın sezonunun başlaması ile göreve başladı. Özellikle deniz ve göletlere inip kalkarak ikmal yapabilme özelliğine sahip amfibik yangın söndürme uçakları kapasiteleri ve görev becerileri ile dikkatleri üzerlerine çekiyor.

Balıkesir’in Edremit İlçesi, Balıkesir Koca Seyit Havalimanı’nda konuşlandırılan Türk Hava Kurumu’na ait CL-215 tipi amfibik yangın söndürme uçağı 6 ton su kapasitesi ve 4 saatlik uçuş süresi ile dikkatleri çekiyor. 3 kişilik mürettebat ile karaya ve denize inip kalkma yeteneği olan bu uçaklar 250 kilometrelik hızları ile yangınları hızlı bir şekilde müdahale edebiliyorlar. 1 Haziran, 30 Eylül tarihleri arasında hizmet verecek uçaklardan Türkiye genelinde 6 adet İzmir, Bodrum, Adana, Antalya ve Edremit’te orman yangınlarıyla mücadele edecekler. Yangın ihbarı yapıldıktan sonra 15 dakika içinde uçuşa hazır hale gelen bu uçaklar 400 metre mesafesi bulunan bir su birikintisinden 12 saniyede 6 ton suyu çekip yangın mahaline geri dönme özelliğine sahip.

Kaptan Pilot İlyas Kınacı ve Pilot İsmail Doğan tarafından kullanılan uçak hakkında bilgi veren Kaptan Pilot Kınacı, “Uçağımız karaya iniş kalkıp özelliğinin yanı sıra denize ve göllere inip kalkabilme özelliğine sahip. Uçağımız 4 saat havada operasyon gerçekleştirebilme yeteneğine sahip iken bir hava alanına ihtiyaç duymadan, göl, baraj veya deniz üzerinden 12 saniyede 6 ton su ikmali yaparak hızlı bir şekilde yangın yerine geri dönüp çalışmasını kesintisiz sürdürübilmektedir. Türk Hava Kurumu ile Orman Bakanlığı arasındaki anlaşma ile uçuşlarımız gerçekleşirken uçağımızda iki pilot ve bir Orman Bakanlığı Personeli görev yapmaktadır” dedi.

Edremit Orman İşletme Müdürü Mehmet Demirbağ ise, “Orman Yangınlarında stratejik bir önemi sahip Edremit bu yılda Ateş Kuşlarına ev sahipliği yapıyor. Bu uçaklar ve yardımcı faktör olarak helikopterler yangınlara hızlı ve noktasal mücadelede elimizdeki en büyük silah. Bu hava unsurları 30 Eylül tarihine kadar bölgemizde ve yakın çevrimizin yanı sıra görevlendirildikleri takdirde ülkemizin her yerinde yangınlara müdahale edebilecekler” diye konuştu.

YANGIN SÖNDÜRME UÇAKLARI GÖREVE BAŞLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

ceo ~ 10 yıl önce
Uçakları gelir gelmez perte cıkaran kurum. Biri selçuğa teker açmadan gövde üstü indi youtubede belgeseli bile var. Biride su alırken yaralandı sular altında diye duydum.. İlki doğru ikincisi araştırılmalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
apron... ~ 10 yıl önce
dalaman bekleriz caylar bizden....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Büyüksün THK! Yangında sen varsın,ambulans helikopterde sen varsın.Başı dara düşenin yanındasın.Ne mutlu sana!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
buyuk (!) buyuk (!) ~ 10 yıl önce
gercekten cok buyuksun thk! yangin ihalelerinde sirketlerin verdigi tekliflerin yarisini verip aliyorsun, ambulans helikopterde 50-60 milyon euro zararli teklif verip aliyorsun, her girdigin iste proje osmanin talimatiyla maliyetin ustune kar degil, maliyetin altina 30-40-50% zarar koyup aliyorsun, e haliyle butun isleri aliyorsun!! tabii bunlar proje osmanin ozel talimatiyla oluyor: "isin karina zararina bakmayin, bana yeni projeler getirin yeter!" imam bunu deyince haliyle cemaat de sunu diyor "3-5 yil sonra butun isleri sadece thk yapacak, yangin ambulans, taksi, ucak, helikopter, vs. tum havacilik camiasi da isterse thk'ya taseron olur, tabii kalirsa!" bu zararlar nereden kapatiliyor? halkin bagisladigi deriden, evden, arsadan... thk'nin finansoru halk ve bagislar ise, halk kendi bagisi vergisiyle kendini ormanini anca yarim yamalak thk vasitasiyla kurtarmiyor mu? dolayli olarak evet. yalniz arada bayagi bir kayip kacak oluyor, kantindir, komisyondur, akrabalar falan. yazik gunah
THK büyük ~ 10 yıl önce
THK gerçekten büyük bir kurum bu doğru. Emekli asker istilasından kurtulursa daha da büyür.
THK Büyük rumuzuna ~ 10 yıl önce
Adam olun kuruma sahip çıkın. THK'nun üyelerinin %80'ni askerdir. Hv.K.K. personelinin sponsorluğu ve desteği olmasaydı, bugün THK kalmayacaktı. Üzüldüğüm, bu askerlerin yetiştirdikleri adamların "yediği tabağa pisleyen"ler olması. Madem çok biliyorsunuz, adam olun kurumunuza sahip çıkın. Ülke de, kurum da sizlerden görev,üretim bekliyor; siz pislikten başka birşey üretmiyorsunuz. Adam olmak lazım.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000