29 Ağustos 2012, Çarşamba 15:18:38

YANGIN SÖNDÜRME UÇAĞI KALKAMADI...

Manisa'nın, Gördes ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale eden yangın söndürme uçağı, Gördes Barajı'ndan su alırken arıza yaptı. Arıza yapan uçak, barajdan havalanamadı. 3 pilotun bulunduğu uçakta, herhangi bir can kaybı yaşanmadı...
  • uçak bu arıza olabilir 15 sortiden sonra yapmış arızayı ekip sağlam yarın toparlar uçağı
  • sivil havacılığın el atması gerekir....
  • Osmanin ucaklari dagiliyor yavas yavas,ee normal 1950 model ucaklarla bu is bu kadar olur

Demirci Kaymakamı Yalçın Sezgin, Gördes'e bağlı Balıklı köyünde çıkan yangına müdahale etmek için İzmir'den gelen yangın söndürme uçağının, Gördes Barajı'ndan su alırken arıza yaptığı söyledi. Parça kopması nedeniyle meydana gelen arıza yüzenden uçağın Gördes Barajı'ndan havalanamadığını belirten Kaymakam Sezgin, olayda herhangi bir yaralanma ve can kaybının yaşanmadığını bildirdi.

Arıza yapan uçağın İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nün Türk Hava Kurumu'ndan (THK) kiraladığı CL 215 yangın söndürme uçağı olduğunu dile getiren Kaymakam Sezgin, "Yangın Gördes ilçemize bağlı Balıklı köyünde çıktı. Yangının çıkış nedeni henüz belli değil. Yangın kontrol altına alındı ve soğutma çalışmaları tamamlandı. Yaklaşık 1 hektarlık ormanlık alan yandı." dedi.

Yangına müdahale etmek için İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nden gelen yangın ve Gördes Barajı'ndan su alırken arıza yapan yangın söndürme uçağının tamir edilmesi için teknik ekiplerin olay yerine geldiğini aktaran Sezgin, uçakta bulunan 3 pilotun da sağlık durumlarında hiçbir sıkıntının olmadığı, teknik ekip tarafından uçak yapıldıktan sonra İzmir'e geri döneceğini söyledi. (Zaman)

YANGIN SÖNDÜRME UÇAĞI KALKAMADI...

Yorumlar

İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
uçak bu arıza olabilir 15 sortiden sonra yapmış arızayı ekip sağlam yarın toparlar uçağı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
sivil havacılığın el atması gerekir....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OSMANIN UCAKLARI ~ 12 yıl önce
Osmanin ucaklari dagiliyor yavas yavas,ee normal 1950 model ucaklarla bu is bu kadar olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000