28 Eylül 2011, Çarşamba 15:35:46

YANGIN PİLOTLARINA TEŞEKKÜR PLAKETİ

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, 2011 yangın sezonunda görev yapan helikopter ve uçak pilotlarıyla teknisyen ve yer ekibine teşekkür belgesi verdi. Mayıs ayından bu yana İzmir ve Manisa'da çıkan 156 yangında, 750 hektar orman alanı yok oldu.
İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, 2011 yangın sezonunda görev yapan helikopter ve uçak pilotlarıyla teknisyen ve yer ekibine teşekkür belgesi verdi. Mayıs ayından bu yana İzmir ve Manisa'da çıkan 156 yangında, 750 hektar orman alanı yok oldu. Bu yangınlara, ekipleri 55 kişiden oluşan sekiz helikopter ve yedi uçakla havadan müdahale edildi.

Büyük bölümü, pilotların üstün yetenekleri sayesinde kısa sürede söndürüldü. İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, teknolojinin de gelişmesiyle helikopter ve uçakların daha etkili kullanıldığını, bunun da akciğerlerimizin yok olmasının önüne geçtiğini kaydetti.

Orman yangınlarıyla mücadelede hava araçlarının önemine de değinen Aydın, Akdeniz çanağındaki yangınların söndürülmesinde ülkemizin rakipsiz olmasında, 1983 yılında Türk Hava Kurumu (THK) uçaklarıyla başlayan ve 1988'de helikopterlerle devam eden süreçte hava araçlarının etkili kullanılmasının önemli bir unsur olduğunu söyledi. Yangınla mücadelede her birinin ayrı önem taşıdığını belirten Bölge Müdürü Aydın, "Helikopter ve uçaklar, halkalardan oluşan zincir gibidir. Bu mücadelede helikopterin uçaktan daha faydalı ya da tam tersi olduğunu kimse iddia edemez." dedi. 2011 yangın sezonunun sonlarına yaklaşırken bu yıl göstermiş oldukları özverili ve başarılı mücadele için bütün hava ekiplerine teşekkür eden İbrahim Aydın, kazasız ve hatasız bir sezon bitirmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

THK Gökçen Havacılık İktisadi İşletmesi Genel Müdürü Faruk Volkan Yılmazer de Orman Genel Müdürlüğü'nün yangınlarda elindeki bütün güçleri usta bir satranç oyuncusu gibi doğru hamlelerle yönetmesinin takdire şâyan olduğunu söyledi. THK uçakları ekipleriyle birlikte düzenlenen etkinlikte İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne resmi bir ziyaret için gelen Orman Genel Müdürlüğü Eğitim Araştırma ve Dış İlişkiler Daire Başkanı Ahmet İpek, Odun Dışı Ürün ve Hizmetler Daire Başkanı Fuat Şanal ve Teftiş Kurulu Başkanlığı Başmüfettişi Tevfik Çetinkaya da hazır bulundu.
YANGIN PİLOTLARINA TEŞEKKÜR PLAKETİ

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000