15 Eylül 2009, Salı 12:17:26

Yamaç Paraşütüne ilgi artıyor

Türk Hava Kurumu (THK) Tokat Şubesi Sportif Havacılık Kulübü Başkanı Mehmet Bayraktar, Yamaç paraşütü sporuna ilgi son yıllarda çok fazla olduğunu söyledi...
  • Reklamı geçde öğrencilerden ne kadar haraç alıyosunuz onu yazın.Beleş demeyinde dalavere deriz

Tokat'ın Turhal ilçesine bağlı Şenyurt beldesinde bulunan Mercimek Tepesi'nde 24-27 Eylül tarihleri arasında bu yıl 2'ncisi düzenlenecek olan XC Yamaç Paraşütü Yarışması'na 50'ye yakın yamaç paraşütçüsünün katılacağı belirtildi. Türkiye'de bulunan 10-15 uçuş merkezi arasında yer alan Tokat'ta hedefin Avrupa Şampiyonası'nın bir ayağını Mercimek Tepesi'nde gerçekleştirmek olduğu kaydedildi.

THK Sportif Havacılık Kulübü Başkanı Mehmet Bayraktar, THK'nın açtığı yamaç paraşütü kurslarına yoğun ilgi olduğunu belirterek, "Yamaç paraşütü sporuna ilgi son yıllarda çok fazla. Tokat'taki sayımız 30'a yaklaştı. Kurs almak isteyenler var. THK tarafından ücretsiz kurs veriliyor ama THK'nın belli bir kapasitesi var. Sadece yaz aylarında 3 ay boyunca kurs açıyor. Türkiye genelinde 150 paraşütçü alıyor. Bu kapasite yetmiyor. Bu anlamda bölgesel kurslar açılıyor. Tokat'ta da kurs almak isteyen 15-20 kişi bir araya gelirse burada gelip bölgesel kurs açabiliyorlar. Ama bu kurslara 10 gün boyunca devam mecburiyeti var. Bazı arkadaşlarımız hafta sonu müsait oluyor. Onlara da özel kurs veriyoruz" dedi.

Mercimek Tepesi'nin konumu itibariyle Türkiye'nin en iyi uçuş yerlerinden bir tanesi olduğunu ifade eden Bayraktar, "Hedefimiz THK ile birlikte burayı bir uçuş tepesi haline getirmek. Tepe, Türkiye'de şuanda 10-15 uçuş merkezi arasında Tokat'ta yerini almış durumda. Tokat Valiliği ve İl Genel Meclisi'nin büyük desteği ile yapacağımız XC yarışlarında Mercimek Tepesi'nden her gün saat 13.00'da havalanacak sporcular, belirlenen rota üzerinde noktalardan geçerek en az 45-50 kilometrelik mesafelere uçuş gerçekleştirecekler. Bu esnada kapı atlamadan hedefe ilk giden 'gol' yapmış olacak. İlk giden en yüksek puanı, ondan sonra gidenler ona göre puan alacak. 4 gün sonundan en çok puanı yapan paraşütçüler şampiyon olacak. Bu yarışmada aldığımız başarıya göre önümüzdeki yıl 'kategori 1', ondan sonraki sene Avrupa Şampiyonası ya da Türkiye Şampiyonası'nın bir ayağını Tokat'a getirip Tokat'ı uluslararası havacılık camiası içinde tanıtmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

THK Tokat Şubesi Başkanı Burhan Besler ise 7 Kasım'da Tokat'a gelecek 8 kişilik THK uçağının 3 gün boyunca halka ücretsiz uçuş yaptıracağını, ayrıca uçaktan paraşütçülerin atlayarak stadyuma inerek gösteri yapacaklarını kaydetti.

Yamaç Paraşütüne ilgi artıyor

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Reklamı geçde öğrencilerden ne kadar haraç alıyosunuz onu yazın.Beleş demeyinde dalavere deriz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000