18 Ağustos 2009, Salı 07:36:02

Yamaç paraşütü yarışması sona erdi

Çankırı'nın Bayramören ilçesinde 12 Ağustos tarihinde başlayan ''Yamaç Paraşütü 2009 Dünya Kupası Hazırlık Yarışması'' sona erdi.
  • Sportif havacılığa önem vermeliyiz. Bu missyonun en önemli destekleyicizi ise Türk Hava Kurumu olmaya devam etmelidir. Uluslararası yarısmalarda Bayrağımız yeniden yükselişe geçmelidir.

Çankırı'nın Bayramören ilçesinde yapılan Yamaç Paraşütü 2009 Dünya Kupası Hazırlık Yarışmasında genel sıralamada Yunanistan'tan Slawomir Matras birinci oldu. Bayanlarda Çek Cumhuriyeti'nden Petra Slilova ilk sırayı alırken, takımlar sıralamasında ise Team Polska birinci oldu.

Çankırı'nın Bayramören İlçesi'nde yapılan Türkiye Yamaç Paraşütü Şampiyonası 2. Ayağının da yapıldığı yarışmaların beşinci günü Kuzey pistinden yapılan uçuşlarla sona erdi. Yarışma sonrası Bayramören Nevzat Ayaz Meydanı'nda ödül töreni düzenlendi.

Hava Sporları Federasyonu Başkanı Nihat Emirhan törende yaptığı konuşmada, şampiyonanın Bayramören'in yanısıra Çankırı ve Türkiye'nin tanıtımına önemli katkı sağladığını söyledi.

Yeni kurulan bir federasyon olduklarını belirten Emirhan, ''Bu yılı teşkilatlanma çalışması ile geçirdiğimiz için bu yarışmaya arzu edilen katkıyı sağlayamadık. Ancak bundan sonraki süreçte her türlü maddi ve manevi desteği sağlamayı taahhüt ediyorum'' dedi.

Türkkuşu Genel Müdürü Necdet Şendil de Türk Hava Kurumu'nun (THK) 1935'ten beri yürüttüğü havacılık faaliyetlerine Bayramören'de bir yenisini eklendiğini söyledi.

Sahip oldukları yetki ve sorumlulukları havacılık sporlarının yerleşmesi ve gelişmesine katkı sağlayacak olanlarla paylaşacaklarını ifade eden Şendil, havacılık sporunu daha ileriye götürmek için daha çok kişiye ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti.

Türkiye'deki sporcu, antrenör ve kulüplere bugüne kadar verdikleri desteğin süreceğini vurgulayan Şendil, yarışmada emeği geçenlere teşekkür etti.

Eski bakanlardan Nevzat Ayaz da Bayramören'in tarihinde önemli gün ve olayı yaşadığını söyledi.

Çankırı ve Bayramören'in bugüne kadar gerekli ilgiyi görmediğini belirten Ayaz, düzenlenen yarışmanın Bayramören'in Türkiye'nin yanı sıra dünyada da tanınmasına katkı sunduğunu ifade etti.

Organizatör Tahsin Tekin de 5 gün süren ve 65'i yabancı 120 kayıtlı paraşütçünün katıldığı yarışmanın başarıyla gerçekleştirildiğini belirterek, ''Aynı zamanda Türkiye Yamaç Paraşütü Şampiyonası 2. Ayağı'nın da gerçekleştirildiği yarışma Bayramören'in yamaç paraşütü açısından önemini ortaya koydu. Şampiyona kapsamında yapılan hazırlık uçuşlarında Yassen Savov 239, Slawomir Matras'da 204 kilometre uçtu. Böylelikle Türkiye'deki en uzun uçuş mesafesi olan 191 kilometre 10 yıl sonra geçilmiş oldu'' diye konuştu.

Kaymakam Şeref Aydın ve Belediye Başkanı Ahmet Özen'in de birer konuşma yaptığı etkinlikte, dereceye giren pilotlara ödülleri verildi.

Yarışma sonunda genel sıralamada, Yunanistan'dan Slawomir Matras birinci olurken, Hindistan'dan Gurpreet Dhindsa ikinci ve Bulgaristan'dan Yassen Savov üçüncü oldu.

Bayanlarda ise Çek Cumhuriyeti'nden Petra Slilova ilk sırayı aldı. Fransa adına yarışan Seiko Fukuoka'nın ikinci olduğu yarışmada üçüncülüğü ise Rusya'dan Marina Olexina elde etti.

Takım sıralamasında da Team Polska birinci, A Ya Rezhem ikinci ve Uçuş Kulübü üçüncü oldu.

İlki Kayseri'de yapılan Türkiye Yamaç Paraşütü Şampiyonası 2. Ayağında Yurdaer Etike ilk sırayı aldı. Semih Sayır'ın ikinci olduğu Bayramören ayağında Yiğit Yıldırım da üçüncü geldi

Her iki ayaktaki toplam sonuçlara göre Türkiye Şampiyonası toplam puanına göre Semih Sayır birinci, Yiğit Yıldırım ikinci ve Mehmet Dursun üçüncülük koltuğuna oturdu. (HaberFX)

Yamaç paraşütü yarışması sona erdi

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Sportif havacılığa önem vermeliyiz. Bu missyonun en önemli destekleyicizi ise Türk Hava Kurumu olmaya devam etmelidir. Uluslararası yarısmalarda Bayrağımız yeniden yükselişe geçmelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000