10 Ocak 2009, Cumartesi 07:33:02

Yamaç paraşütçülerine sertifikaları verildi

Trabzon Valisi Nuri Okutan’ın talimatıyla Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Türk Hava Kurumu’nun işbirliği ile ekim ayında yapılan ve 10 gün süren Yamaç Paraşütü Başlangıç Sertifika Kursu’nu başarıyla tamamlayan 20 kursiyere sertifikaları verildi.

Valilik B Toplantı Salonu’nda düzenlenen sertifika törenine, Vali Nuri Okutan, Vali Yardımcısı Mehmet Özmen, Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerif Öztürk, Türk Hava Kurumu Trabzon Şube Başkanı Yunus Ofluoğlu ve kursiyerler katıldı. Yamaç Paraşütü Başlangıç Sertifika Kursu’nun heyecanlı ve yetenekli gençlere yeni fırsatlar açmak için güzel bir faaliyet olduğunu belirten Vali Okutan, “Gençlerimizin bu kurs ile doğa sporlarıyla tanışma fırsatı buldu. Doğa sporlarının ilimizde yapılması için çok elverişli şartlar mevcuttur” dedi.

“Doğa sporlarını geliştirdiğimiz sürece ilimizin tanıtımına ve turizm değerlerine daha fazla katkı sağlarız” diyen Vali Nuri Okutan konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Benim esas hedefim, yamaç paraşütü, dağcılık, kayak gibi sporların yanında su sporlarını devreye sokmaktır. Denizimizi, akarsularımızı kullanmayı hedefliyorum. Böylece hem güzelliklerimizi tanıma imkanı bulacağız hem de turizme ek gelir sağlamış olacağız. Trabzonlu gençlerimize havacılığı sevdirebilmenin ve gökyüzünden Trabzon’u görmelerini sağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.”

Yamaç paraşütü yapan sporculara tehlikeli olmayan ve izin verilmiş yerlerde uçmaları tavsiyesinde bulunan Vali Okutan, kendisinin de bir etkinliğe katılarak yamaç paraşütüyle uçacağını söyledi. Daha sonra Vali Okutan, 10 gün süren Yamaç Paraşüt Başlangıç Kursu’nu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını verdi.

Yamaç paraşütçülerine sertifikaları verildi

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000