11 Ekim 2013, Cuma 08:04:10

'VERİLEN YETKİ DOĞRULTUSUNDA DEVAM EDİYORUZ'

Türk Hava Kurumu Çanakkale Şubesi Başkanı ve Türk Hava Kurumu Vakfı Derneği Kurucu Üyesi Metin Sarf, kurum olarak kurban derisi toplama faaliyetlerine devam ettiklerini belirtti.
  • yatıyorum kalkıyorum THK diyorum başka kurum tanımam .... (hüsn-i mübalağa)
  • Kurban derimi thk ya vermeyeceğim ve verdirtmemek için çalışacağım.
  • Hersene muhtarlari deri toplamayi sart kosamayacaklar artik. Ben verilen yardimlarin nasil harcandigina dair suphelere sahiptim. Değişiklik iyi oldu.
  • vermeyeceğimmmmmmmmmmmmmmm....başka kapıyaaaa thk
  • Haydi dindar vatandaşlar, haydi vatanseverler....ben kurban derimi, her sene olduğu gibi bu sene de THK'ya vereceğim. Sizler de öyle yapın. ATATÜRK 'ün eserini, herşeye rağmen ayakta tutalım.

THK Çanakkale Şube Başkanı Metin Sarf, önümüzdeki günlerde kesilecek olan kurbanların derilerinin toplanmasındaki kanunda değişikliğe uğrayan maddeler hakkında bilgi verdi. Vatandaşların, yardım ve kurban derilerini, kendi öz iradesi ile kime isterse oraya vermesinden yana olduklarını söyleyen Sarf, “26 Eylül 2013 Tarih ve 28777 sayılı Resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren yardım toplama Esas ve Usulleri hakkındaki yönetmelikte bazı maddelerinde değişiklik yapılmıştır. Değişiklik yapılan konular arasında Kurban derisi ve Fitre-Zekat toplama tek yetkilisi olarak Türk Hava Kurumu olduğunu belirten hükmü de bulunmaktadır. Türk Hava Kurumu 05 Ağustos 1925 tarihli Bakanlar Kurulu karan ile Kamuya Yararlı Demekler statüsüne alınmış, izin almadan yardım toplama yetkisi olan demeklerden sayılmıştır. THK her yıl olduğu gibi Ramazan ayında Fitre-Zekât, Kurban bayramında ise Kurban Derisi toplama faaliyetlerini yürütecektir. Bu kapsamda Türk Hava Kurumu yardım toplama faaliyetlerini yasaların kendisine verdiği yetki doğrultusunda önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda gönüllülük esasına göre devam ettirecektir. Yapılan yeni düzenleme ile Türk Hava Kurumu tarafından toplanacak Fitre-Zekat ve Kurban Derisinden verilen paydaş kuruluş payları artık verilmeyecek” dedi.

Türk Hava Kurumunun, sadece kurban derisi toplayan bir kurum olmadığını da hatırlatan Sarf, “Türk Hava Kurumu son yıllarda güzel çalışmalarla Havacılık, Uzay Üniversitesiyle, Meslek Yüksek Okullarıyla, Yangın söndürme uçaklarıyla, Ambulans helikopterleriyle, Organ nakli uçakları ile halkımızın güven, takdir ve beğenisine mazhar olmuştur. Türk Hava Kurumu Havacılığa ücretsiz hizmet eden tek kurum olarak iklim koşullan uygun bölgelerde yeni havacılık eğitim merkezleri açarak havacılık kurslarını tüm takvim yılında ücretsiz kurslarına devam eden çalışmalarını gerçekleştirmiştir. Vatandaşlarımızım Fitre-Zekat, Kurban derisi ve bağışlarından elde ettiğimiz gelirler ile kurslarımızda herhangi bir ücret alınmadan yemek ve konaklama ücreti dahil hiçbir ücret alınmadan halktan aldığını halka hizmet için kullanan bir kurumdur. Kamuoyunda sadece deri toplayan bir kurum olarak gündeme gelen değil, ülkesi için yurtdışından pilot kiralayan kuruluşlara kendi eğitim merkezlerimizde ve üniversitemizde yetiştirdiğimiz gençleri veren, tüm havacılık sektöründe verdiğimiz kamu hizmetleriyle anılan bir kurum oluyoruz. Çok değerli halkımız hiç kimsenin derisini ve fitre-zekatını zorla alan bir kurum olmak istemiyoruz. Vatandaşlarımız yardım ve kurban derilerini kendi öz iradesi ile kime isterse oraya vermesinden yanayız. Fakat deri ve yardımlarını muhakkak makbuz karşılığında ve nereye gittiğini ve de nerde kullanıldığını, bildiği kuramlara vermesini öneririz” dedi.

'VERİLEN YETKİ DOĞRULTUSUNDA DEVAM EDİYORUZ'

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Air ~ 10 yıl önce
yatıyorum kalkıyorum THK diyorum başka kurum tanımam .... (hüsn-i mübalağa)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vermeyeceğim thk ~ 10 yıl önce
Kurban derimi thk ya vermeyeceğim ve verdirtmemek için çalışacağım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
muhtar ~ 10 yıl önce
Hersene muhtarlari deri toplamayi sart kosamayacaklar artik. Ben verilen yardimlarin nasil harcandigina dair suphelere sahiptim. Değişiklik iyi oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dmenş ~ 10 yıl önce
vermeyeceğimmmmmmmmmmmmmmm....başka kapıyaaaa thk

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B-52 ~ 10 yıl önce
Haydi dindar vatandaşlar, haydi vatanseverler....ben kurban derimi, her sene olduğu gibi bu sene de THK'ya vereceğim. Sizler de öyle yapın. ATATÜRK 'ün eserini, herşeye rağmen ayakta tutalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ataturkun eseri ~ 10 yıl önce
Ataturkun eseri olan yerde bugun Ataturkun kemiklerini sizlatacak aciklamalar yapiliyor. Bakiniz Tanzanya Ucus Okulu porocesi. Ataturkun askeriyiz diyenler paralari caliyor. Sen daha Ataturkun eseri diye uyumaya devam et.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000