04 Kasım 2015, Çarşamba 10:54:29

Vekil rektör bu soruları cevaplayacak mı?

Türk Hava Kurumu Üniversitesi’ne mütevelli heyeti tarafından vekâleten rektör atanan Metin Toprak, kamuoyunu yanıltmak için açıklamalar yapıyor.
  • hırsızları temizleyen bu yğit adamamı lafınız
  • THK ile ilgili son gelişmeler konusunda hiçbir haber yok. Bu kadar mıydı? Herşey düzeldi ve sadece üniversite mi sorun? Yeni başkan ne yapıyor? Kimlerle çalışıyor???
  • İhaleleri kimlere peşkeş çektiğini, hangi marjinal partinin hizmetini gördüğünü çok iyi biliyoruz
  • Gençliğimizin tutkusu ve çocuklarımuza armağan bırakmamuz gereken THK ile ilgili haber kategorisini açtığımda bu türden insanların yaptıklarını gördükçe yüreğim kanıyor. Hayatında THK şubelerine yolu düşmemiş, THK için bir atım atmamış, bir katkı sağlamamış, sokağından geçmemiş adamlar böyle yerlere nasıl geliyor. Ondan sonra kuruma yapmadıkları kalmıyor. Olmamış beyefendi. Biz gerçek THK'lılar onurlu insanlarız, onursuz insanların bizi yönetmesini kabul etmemiz beklenemez. Gereğini yapın lütfen.
  • Onur yok, gurur yok, duruş yok, vizyon yok, akıl yok, fikir yok, laf var, icraat yine yok. Yazık o koldukta zorla oturana, yazık okuluma, yazık memleketime. Herşeyin çivisini çıkardınız.
  • vekilim diyemediler yazık ama vekil rektör oldu alacağı 5 yıllık maaşı kurtardı burdan sonra da artık diğer Seçimlere hazırlanırsın m.t yada kendinize yeni bir çiftlik bulursun oğlun hali saha maçlarına üniversite aracıyla gidemiyor, eşin yabancı okulları ziyaret edemiyor, günlük gezmelerine gidemiyor olsun 6 ay yaşadılar ... ikiyüzlülüğün diplamasını aday gösteriyorum seni M.T
  • Güzelim üniversiteyi ne hale getirdin rektör bey. Oysaki ne hayallerimiz vardı. Yerle yeksan oldu. Umutlarımız vardı. Suya düştü yokoldu. Hani insanlarda onur ve gurur vardı. Onlarda sizin sokağınıza uğramaz oldu. Yazıklar olsun rektör bey. Rabbim bu acı günleri gösterdi bize, inşallah yargılandığınız günleride görmeyi nasip eyler rektör bey.
  • Yenii rumuz lu yalakalık yapma edebinle otur toprak metin sana istediğini verdi ama defolup gitmeniz in zamanı geldi ve çoktan geçiyor o zaman kapıda seni ben ugurlayacagım anladın demiiii
  • Paşa tvde terörle mücadeleyi yorumluyor. El insaf önce çalışanların maaşlarını ödemek için çaba harcayin.eyy sağlık bakanlığı aylardır maaslar eksik ve geç yatıyor.iki aydır yemek paraları yatmıyor.merkezlerde cay şeker alacak para yok telefonlar internet ler fatura odenmediginden kesik. Servis araçlarında yakıt yok parası ödenmemiş. Bakalım hakedis almak için bu sefer ne dümen dönecek.kes hakedisinden öde çalışanın maaşını haklarını. İnsanlar icraya düştü kimseden ve sizden tık yok.zamanı geldiğinde bütün çalışanlar bakanlığı ve sizi dava edecek .koskoca kurumun icine dustugu hale bakin. Çalışanlarıniz dert küpü siz terör yorumlayin bi ora kalmıştı ona da el atın.herşeyi hallettik nasılsa.
  • Airporthaberde bu adamın yüzünü görmekten bıktık. Kaltırın atın şunu geri dönüşüm kutusuna. Bizdeki de mide yani.

Türk Hava Kurumu Üniversitesi’ne mütevelli heyeti tarafından vekâleten rektör atanan Metin Toprak, kamuoyunu yanıltmak için açıklamalar yapıyor. Aynı heyet tarafından görevinden alınan vekil rektör “Beni YÖK atadı, YÖK görevden alır” açıklaması yapan vekil rektör gerçekleri saptırıyor.

Türk Hava Kurumu Vakfı tarafından kurulan THK üniversitesi vekil rektörü tam bir orman kanunu uyguluyor. Mütevelli heyet tarafından görevden alınmasına rağmen koltuğu bırakmak bir yana, vekil rektörün kanundan da haberi yok.

Oysa 2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanunu aynen şunu diyor; “Vakıflarca kurulan üniversitelerde rektör adaylarının seçimi ve rektörün atanması ilgili mütevelli heyet tarafından yapılır.” Kanun açık hüküm içermesine rağmen vekâleten atanan rektör Metin Toprak, kanuna muhalefet suçu da işliyor.

Vekaleten atanan rektörlerin vekalet sürelerinin 6 ayı geçmesi halinde de yeni bir rektör seçileceği “Göreve vekalet altı aydan fazla sürerse yeni bir rektör atanır” ifadeleriyle açıkça yazıyor. Bu kesin hükme rağmen Metin Toprak, görevi neden bırakmıyor sorusunun cevabını kamuoyunu yanıltıcı açıklamalar ile veriyor.

Şimdi Metin Toprak’a soruyoruz.

1- Sizden önceki rektör vekili Nevin Yörük kim tarafından görevden alınmıştır?
2- Sizi YÖK’e rektör vekili olarak kim önermiştir?
3- THK üniversitesine rektör vekili olurken mütevelli heyetin önerisi ile mi oldunuz yoksa sizi YÖK doğrudan mı atadı?
4- YÖK kanunundan bilginiz var mı?
5- Hangi güce güvenerek görevden alındığınız makamı zorla işgal ediyorsunuz?
6- Metin Toprak kanunu mu uyguluyorsunuz yoksa mevcut kanunlara saygılı mısınız?
7- Vekil rektör müsünüz yoksa kanun tanımaz biri misiniz?

Çok basit sorular Sayın Metin Toprak. Kanunu göz ardı ederek gazetelere verdiğiniz demeç ile algı yönetimi mi yapmaya çalışıyorsunuz?

Cevaplayın.

©AirportHaber

Vekil rektör bu soruları cevaplayacak mı?

Yorumlar Tüm Yorumlar (57)

yiğit ~ 8 yıl önce
hırsızları temizleyen bu yğit adamamı lafınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
airport yetkilileri ~ 8 yıl önce
THK ile ilgili son gelişmeler konusunda hiçbir haber yok. Bu kadar mıydı? Herşey düzeldi ve sadece üniversite mi sorun? Yeni başkan ne yapıyor? Kimlerle çalışıyor???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İhaleler ~ 8 yıl önce
İhaleleri kimlere peşkeş çektiğini, hangi marjinal partinin hizmetini gördüğünü çok iyi biliyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tutku ~ 8 yıl önce
Gençliğimizin tutkusu ve çocuklarımuza armağan bırakmamuz gereken THK ile ilgili haber kategorisini açtığımda bu türden insanların yaptıklarını gördükçe yüreğim kanıyor. Hayatında THK şubelerine yolu düşmemiş, THK için bir atım atmamış, bir katkı sağlamamış, sokağından geçmemiş adamlar böyle yerlere nasıl geliyor. Ondan sonra kuruma yapmadıkları kalmıyor. Olmamış beyefendi. Biz gerçek THK'lılar onurlu insanlarız, onursuz insanların bizi yönetmesini kabul etmemiz beklenemez. Gereğini yapın lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Onur & gurur ~ 8 yıl önce
Onur yok, gurur yok, duruş yok, vizyon yok, akıl yok, fikir yok, laf var, icraat yine yok. Yazık o koldukta zorla oturana, yazık okuluma, yazık memleketime. Herşeyin çivisini çıkardınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 8 yıl önce
vekilim diyemediler yazık ama vekil rektör oldu alacağı 5 yıllık maaşı kurtardı burdan sonra da artık diğer Seçimlere hazırlanırsın m.t yada kendinize yeni bir çiftlik bulursun oğlun hali saha maçlarına üniversite aracıyla gidemiyor, eşin yabancı okulları ziyaret edemiyor, günlük gezmelerine gidemiyor olsun 6 ay yaşadılar ... ikiyüzlülüğün diplamasını aday gösteriyorum seni M.T

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ah cancazım ~ 8 yıl önce
Güzelim üniversiteyi ne hale getirdin rektör bey. Oysaki ne hayallerimiz vardı. Yerle yeksan oldu. Umutlarımız vardı. Suya düştü yokoldu. Hani insanlarda onur ve gurur vardı. Onlarda sizin sokağınıza uğramaz oldu. Yazıklar olsun rektör bey. Rabbim bu acı günleri gösterdi bize, inşallah yargılandığınız günleride görmeyi nasip eyler rektör bey.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BUMUDUR/BUDUR ~ 8 yıl önce
Yenii rumuz lu yalakalık yapma edebinle otur toprak metin sana istediğini verdi ama defolup gitmeniz in zamanı geldi ve çoktan geçiyor o zaman kapıda seni ben ugurlayacagım anladın demiiii

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yenii ~ 8 yıl önce
Biz senin gibi gurursuz degilizki. M.T. bırakırsa zaten gideriz. Cunku gurursuzlardan emir almayız. Kapişşş
BUMUDUR/BUDUR ~ 8 yıl önce
Sen mi gururlusun eziğin tekisin sen utanmadan kovuldugunuz yerden hala gitmiyorsunuz yazık yazık
grup yorum ~ 8 yıl önce
Paşa tvde terörle mücadeleyi yorumluyor. El insaf önce çalışanların maaşlarını ödemek için çaba harcayin.eyy sağlık bakanlığı aylardır maaslar eksik ve geç yatıyor.iki aydır yemek paraları yatmıyor.merkezlerde cay şeker alacak para yok telefonlar internet ler fatura odenmediginden kesik. Servis araçlarında yakıt yok parası ödenmemiş. Bakalım hakedis almak için bu sefer ne dümen dönecek.kes hakedisinden öde çalışanın maaşını haklarını. İnsanlar icraya düştü kimseden ve sizden tık yok.zamanı geldiğinde bütün çalışanlar bakanlığı ve sizi dava edecek .koskoca kurumun icine dustugu hale bakin. Çalışanlarıniz dert küpü siz terör yorumlayin bi ora kalmıştı ona da el atın.herşeyi hallettik nasılsa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bıktık ~ 8 yıl önce
Airporthaberde bu adamın yüzünü görmekten bıktık. Kaltırın atın şunu geri dönüşüm kutusuna. Bizdeki de mide yani.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000