03 Nisan 2009, Cuma 08:03:54

Valiler, Türk Hava Kurumu'nu ziyaret etti

Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar ve Bilecik Valisi Musa Çolak, Türk Hava Kurumu (THK) Türk Kuşu İnönü Eğitim Merkezinde incelemelerde bulundu.

Vali Mehmet Kılıçlar da insanoğlunda uçma fikrinin çok eskilere dayandığını anlatarak, ''Sonsuz maviliklerin eşsiz güzellikleri, gökyüzündeki süzülüşleri ile gerçekten martıları andıran planör, dünya havacılığında önemli bir yere sahiptir'' dedi.

THK İnönü Meydan İşletme Müdürü Emekli Albay Hadi Sandıkçıoğlu, İnönü Eğitim Merkezinde her yıl mayıs-eylül ayları arasında uçuş ve atlayış eğitimi verildiğini belirtti. THK'nın en büyük eğitim merkezlerinden birinin İnönü'de bulunduğunu ifade eden Sandıkçıoğlu, şöyle konuştu: ''Planör uçuş eğitimleri bu merkezde gerçekleştirilir. Bu süre içinde öğrenciler yatılı olarak İnönü Eğitim Merkezinde kalırlar. Öğrenciler, kursa kayıt yaptırdıkları andan itibaren İnönü Eğitim Merkezince belirlenen bazı kurallara uymakla yükümlüdürler. Kesin bir disiplin ve dikkat isteyen sportif havacılık programı çerçevesinde her gün sabah sporları, uçuş aşamalarına göre düzenlenmiş teorik dersler, uçuş, akşam yemeği ve serbest zaman olarak planlanmaktadır. Rus mimari tasarımı ile 1937 yılında yapılan taş binalar günümüzde de kullanılmakta olup, artan kapasite oranında ek binalar yapılmıştır. Yaklaşık 390 yatak kapasiteli öğrenci yatakhaneleri, yemekhanesi, kantini, 2-5 yatak kapasiteli 120 kişilik lojmanları, THK envanterindeki uçak planörlerin bakım ve onarımlarının yapıldığı hangarı ve yüzme havuzu ile Türkiye'nin ilk ve tek, dünyanın ise sayılı sportif havacılık eğitim merkezlerinden biridir.''

Valiler, Türk Hava Kurumu'nu ziyaret etti

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000