24 Şubat 2013, Pazar 08:48:35

VALİ YILMAZ'DAN OKUL AÇIKLAMASI

Düzce’de açılması istenen Havacılık Meslek Yüksek Okulu için girişimler başladı. Konuyla ilgili kendisine iletilen talepleri değerlendiren Vali Adnan Yılmaz, “Kalıcı işyerlerindeki bin 62 iş yerlerinden uygun bir alanda Havacılık Meslek Yüksek Okulu olabilirse çok iyi olur. Türkiye’nin buna ihtiyacı var” dedi.
  • Türkkuşu üniversiteye tamamen geçtikten sonra Düzceye taşınacak. Ankara ve Efes artık Sportif havacılık yerine Üniversitenin himayesi altında kalacak. Vatana Millete hayırlı olur inşallah. Thk gibi bir deger, bu şekilde özel sermayenin eline geçmesinin adımları nispeten tamamlanmış oluyor. Finansın imanı olmaz demişler, doğruymuş.
  • Sizde havalimanı istemiyormusunuz?Geç kalmış olmayın.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Vali Adnan Yılmaz “Türk Hava Kurumu Genel Başkanı bizden pilot yetiştirmek için okul istedi. Bizim 1062 tane kalıcı işyerimiz var, beğenin dedim. Düzce Şehir Merkezindeki veya Kalıcı Konutlardaki kalıcı işyerleri çok güzel okul olur dedim” şeklinde konuştu.

Vali Adnan Yılmaz, Düzce’de turizm alanındaki gelişmeleri değerlendirdi. Düzce’nin tarihine, kültür ve turizmine sahip çıkacaklarını belirtti.

1931 yılında Konuralp’te bulunan ve halen İstanbul Arkeoloji Müzesi İstanbul Arkeoloji müzesinde sergilenen; 2,60 metre yükseklikteki Tyche heykelinin (Bereket Tanrıçası) Düzce’ye geleceğini açıklayan Yılmaz “ Bereket Tanrıçası İstanbul Arkeoloji Müzesinde sergileniyor. Onu bize vermezler ama birebir kopyası için maddi ne gerekiyorsa mutabık kaldık. İnşallah önümüzdeki günlerde Tyche Heykelini çıktığı yere aslının birebir kopyasını getiriyoruz.Dünyada bir eşi benzeri yok. Demek ki biz gerçek değerlerimizi ortaya çıkartmak için gayret ve çaba gösteriyoruz. Biz güzel şeylere talibiz. İnşallah bütün meselelerimizi etap etap çözdüğümüzü, çözdüğünüzü göreceksiniz” diye konuştu.

Konuralp’te 1 yıl boyunca sürecek çalışmaların başlayacağına işaret eden Vali Yılmaz “ Tarihinde, ilk defa Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Düzce’ye geldi. Konuralp’e sivil toplum kuruluşu kadın girişimcilerle beraber o süreci sabahtan akşama kadar tamamladık. Ondan sonra bize cevaplar gelmeye başladı. Bir yıl boyunca Üniversitemizin öncülüğünde kazıya başlayacağız. Batı Karadeniz’de tarihi bir mekan Konuralp. Turist zaten farklı yeri görmek istiyor. Başka yerlerde olmayan sevgiyi tarihi ve doğal güzelliği görmek istiyor.İşte bu bizde zaten var. Tarihi yapıyı koruyacağız. Kazılar genellikle 3-4 ay sürermiş, biz 1 yıl boyunca Üniversitemizin önderliğinde tarihimize, kültürümüze ve turizme sahip çıkacağız” dedi.
Akçakoca Belediyemizin koruma ve sorumluluk alanında bulunan Cenevizlilerden kalan kalenin korunacağını da belirten Yılmaz Kemerkasım Köyünde bulunan Su Kemerlerininde restore edileceğini belirterek “ Allah korusun bir rüzgâr gelse alıp götürecek. Onu da yeniden yapmayalım ama mevcudu koruyalım. Bunların hepsi programa girdi. Müzemizde ne yapılması gerekiyorsa o yapılacak” diye konuştu.

VALİ YILMAZ'DAN OKUL AÇIKLAMASI

Yorumlar

Türkkuşu ~ 11 yıl önce
Türkkuşu üniversiteye tamamen geçtikten sonra Düzceye taşınacak. Ankara ve Efes artık Sportif havacılık yerine Üniversitenin himayesi altında kalacak. Vatana Millete hayırlı olur inşallah. Thk gibi bir deger, bu şekilde özel sermayenin eline geçmesinin adımları nispeten tamamlanmış oluyor. Finansın imanı olmaz demişler, doğruymuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LTBQ ~ 11 yıl önce
Sizde havalimanı istemiyormusunuz?Geç kalmış olmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
run ~ 11 yıl önce
Merak etme, burdan araçla İstanbul ve Ankara 2 saat sürüyor uçağa değmez. Yinede yapılsa hayır demezdim :) Ayrıca Düzcenin bütün sorunlarını bir havacılık sitesinde açıkladığı için editöre teşekkürler.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000