20 Şubat 2010, Cumartesi 08:00:56

Uçuş keyfini THK'yla yaşadılar...

Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin Türk Hava Kurumu'nun 85. yıl dönümünde, bir ilke daha imza atarak hayatında hiç uçağa binmeyen ilçe halkını Ankara semalarında gezdirdi.

Türk Hava Kurumu’nun katkıları ile gerçekleşen organizasyonda Pursaklar’da yaşayan yaklaşık 50 kişi “Gökyüzünden Ankara Turu”nda ilk kez uçağa binecek olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadı. Pursaklar halkı, THK’nın C 208 karavan uçakları ile 8’er kişilik gruplarla yaklaşık 15 dakika süren uçak turunda Etimesgut, Çayyolu olmak üzere birçok yeri kuşbakışı görme imkânı buldu.

Etimesgut Türkkuşu Tesisleri’nde düzenlenen ücretsiz uçuşlar iki gün sürdü. Pursaklar Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün düzenlediği uçuşa katılanlar uçak turundan çok memnun kaldıklarını söylediler. İlk kez uçağa binen ilçeliler, “Pursaklar Belediyesi sayesinde hayatımızda ilk kez uçağa bindik. Kalkışta çok heyecanlandık, fakat yavaş yavaş göğe doğru çıkınca gökyüzünde uçuyor olmanın keyfini yaşadık. Pilotlarımız da arasıra yapmış olduğu akrobatik hareketlerle kimi zaman yüreğimizi ağzımıza getirdi ama hepimiz çok eğlendik. Normal bir uçuş olsaydı sanırım bu kadar eğlenceli vakitler yaşayamazdık. Pursaklar Belediye Başkanımız Selçuk Çetin’e bizlere bu imkânı verdiği için çok teşekkür ederiz” diye konuştular.

Organizasyon ile ilgili bilgi veren Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Pursaklar’da birçok ilkin Pursaklar Belediyesi tarafından gerçekleştirildiğini söyledi. Pursaklar’ın THK’nın gençlere sunduğu imkânlardan faydalanmaları için THK Başkanı Osman Yıldırım ile sürekli görüşme halindeyiz. Pursaklar’da ortaklaşa gerçekleştirmek istediğimiz birçok projemiz var.

Türk Hava Kurumu’nun kuracağı bir eğitim merkezi için Altınova’da 22 derslikli bir binanın tahsis edildiğini söyleyen Başkan Selçuk Çetin, model uçak yarışmaları için Pursaklar’da bir THK parkı da yapılacağının müjdesini verdi. Selçuk Çetin, “Pursaklar halkına havacılığı sevdirmek ve Esenboğa Hava Limanı’na 5-10 dakika uzaklıkta olan ilçemiz gençlerini havacılığa yönlendirmek için birçok çalışma içerisindeyiz. THK’ya havacılık personeli yetiştirmeleri için ilçemizde bir bina tahsis ettik. Yakın zamanda da planör maketleri olan havacılık temalı bir parkı ilçemize kazandıracağız. Pursaklar’daki eğitim merkezinde model uçak eğitimi alan çocuklarımız, gençlerimiz model uçak yarışlarını da bu parkta gerçekleştirecek. İlerleyen dönemlerde sporda, eğitimde, kültürel faaliyetlerde adını duyurduğu gibi Pursaklar, havacılıkta da ismini duyuracak” diye konuştu.

Uçuş keyfini THK'yla yaşadılar...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000