11 Temmuz 2008, Cuma 08:01:13

UÇAKLAR YETERSİZ KALIYOR!

Sıcak havalar ve bilinçsizlik sonucu yanan ormanlara müdahale eden THK yangın söndürme uçaklarının sayısı artık yetersiz kalıyor...
  • Bundan bir süre önce (Herhalde 10-12 yıl oldu)şimdi tam hatırlamıyorum ama "Kendi yangın uçağımızı kendimiz yapmak" ya da "Devletin alacağı yangın uçakları için bağış desteği" amaçlı bir bağış kampanyası başlatılmıştı. Sıra maliyet hesabına gelince dönemin çok ileri görüşlü Orman Bakanı "Türkiye'de orman yangını sezonu 3 ay, geri kalan 9 ay yerde yatırmak için uçak almaya değmez." şeklinde çok veciz bir açıklama yaptı ve bir süre sonra bakanlar kurulunun tüm makam araçlarının son model zırhlı mercedeslerle yenilendiğini öğrendik. Acaba ömrümüz Atatürk gibi çağdaş ve ileri görüşlü bir devlet adamını daha iktidarda görmeye yetecek mi???

Yine ormanlar yanıyor. Yine söndürme yetersiz. Yine her yaz izlediğimiz film. Türkiye’den alışılan bir başka kesit.

Türk Hava Kurumu (THK) açıklama yapıyor:

"THK elinde bulunan 12 yangın söndürme uçağı ile yangınlara müdahale etmektedir. Ancak, günümüz şartlarında, hem performans, hem sayı bakımından bu uçaklar yetersiz kalmaktadır."

THK ekliyor, "devlet bütçesinden hiç pay almıyoruz."

Hükümetten orman yangınlarına karşı, inanılmaz bir duyarsızlık. THK eldeki uçakları nereden sağlıyor? Traji komik, THK’ya halkın yaptığı bağışlardan.

Siz, dünyada yangın söndürme uçaklarının halkın bağışlarıyla satın alındığı bir başka ülke biliyor musunuz?

Yalçın DOĞAN
HÜRRİYET

UÇAKLAR YETERSİZ KALIYOR!

Yorumlar

OpsOcc ~ 16 yıl önce
Bundan bir süre önce (Herhalde 10-12 yıl oldu)şimdi tam hatırlamıyorum ama "Kendi yangın uçağımızı kendimiz yapmak" ya da "Devletin alacağı yangın uçakları için bağış desteği" amaçlı bir bağış kampanyası başlatılmıştı. Sıra maliyet hesabına gelince dönemin çok ileri görüşlü Orman Bakanı "Türkiye'de orman yangını sezonu 3 ay, geri kalan 9 ay yerde yatırmak için uçak almaya değmez." şeklinde çok veciz bir açıklama yaptı ve bir süre sonra bakanlar kurulunun tüm makam araçlarının son model zırhlı mercedeslerle yenilendiğini öğrendik. Acaba ömrümüz Atatürk gibi çağdaş ve ileri görüşlü bir devlet adamını daha iktidarda görmeye yetecek mi???

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000