29 Eylül 2012, Cumartesi 08:36:12

UÇAKLAR ÇANAKKALE'DEN AYRILIYOR...

Çanakkale Havalimanı'nda konuşlanan yangın söndürme uçakları görev süresini tamamladı.
  • Yaz boyu yüzlerce orman yangınını söndürmeye çalışan başarılı pilotlara ve bu imkanı sağlayan THK ya bir vatansever ve orman sevgilisi olarak teşekkür ediyorum. bu yılda binlerce hektar ormanı kurtardınız. Küresel ısınmaya karşı dünyayı savundunuz. teşekkürler.
  • Onca sene çeşitli sektörlerde çalıştım, bu pilotaj camiasında ki kadar, riyakarlık, arkadan iş çevirmeler, dedikodu, yalan dolan, gammazlama görmedim. Askeriyede mi sizi böyle eğitiyolar beyler ya ? Ayıp hakkaten. Çemberlitaş hamamı kadınlar kurnası gibi sektör sayenizde. Bır bır bırr ancak.
  • bilmeden yorum yapmiyorum..cok bilen beyler...Ben Pilot Ogluyum,Babam Kibrisda cikarmaya katildi,30 yil Türk Hava kuvvetlerinde pilotluk ve Filo komutanligi yapti,,Ucaklardan Anlarim..ama burda bu Zirai Ucaklari Yangin söndürme ucagi diye lanse etmek ,bilgisizligin önde gideni..Evet tekrar yaziyorum,kesinlikle yangin söndürmede hic bir katkilari yok,,( Ben Sahidim ) yangin üzerinde tur atip,,plaj da alcak ucus yapip tanidiklarini Selamlarlar...Esas Kahramanlar,,Helikopterler ve Istanbul da Atatürk Havaalanindaki yanginda bile kullanilan ( Dünya Tv leri naklen verdi bunu ) Denize inip su yükleyen Ucaklardir...
  • bu hurdalar gelir havada tur atar atar giderler..hiçbir işe yaramazlar..thk dan eğitim almış işsiz pilotlara ekmek kapısı olurlar...sözde yanğın söndürmeye giderler ama her yer cayır cayır yanar..ihalesi,rantı,hamiti ,götürmecesi bol bir iştir....ateş kuşları haaaa :))
  • Anız yakıcı tim kurup, bedava anızlarınızı yakalım. Ormanları da hainler ve onlar kadar hain arsa spekülatörleri yaksın. Bahaneleri hazır. Gaz sıkışı; camlar tutuşturur; Sigara izmariti elinden düşer; v.s. Sonuç: Ülkemin ciğerleri, içindeki canlar ve servetimiz gider. Tıpkı meyve verecek duruma yeni gelmiş başarılı gençlerimin katli gibi. Ne gurur kaldı ne hizmet kafası var ve ne de ilim irfan. Dışarıdan düşmanlar, içeriden de dıştakilerin aslanları, bitirdik geleceğimizi. Afedersiniz torunlarımız. Şu an yaptığım gibi, ağlarız ama bir değnek alıp düşmanın burnunu ülkem çıkarlarından çekip almayız. Aymazlığa devam.
  • Orman yangınlarında tüm ekibi ile gün doğumu; gün batımı çalışan hatta bunun için çok şehit veren bir kuruma yapılan bu haksız eleştirileri kınıyorum.Orman yangını 2009'dan öncede vardı.Eğer o uçaklar olmasaydı bu zamana kadar ormanlarımız dahada azalırdı.Yeterki ekibe zamanında haber verilsin....
  • Bilenle bilmeyen hiçbir olurmu ? Ne tekim olmadığıda belli oluyor.THK Bünyesinde 13 adet m18 (dromader) 8 adet cl 215 yangın söndürme uçakları bulunmaktadır.Bu uçaklarla çelik bilekli aslan yürekli profosyonel pilotlar canları pahasına görev yaparlar ? Orman yangınları ile mücadele 1994 yıllarına izmir / kemalpaşa toprak meydanınaki operasyonlara kadar dayanır : Bu uçaklarla uçmakda ayrıca (şey ! ) kabileyet ister . Bu mücadele canlarını kaybeden ( Ateş Kuşlarınada Tekrar ALLAHTAN Rahmet ) Dilerim .Uçaklarda bulunan (Hopper ) yani depolar çeşitli miktarlarda ( 2.5 &5.5 ton ) su veya kimyevi madde alırlar vede çok amaçlı olarak ( ilaçlama , yangın , kuru / sulu gübre vb. ) ilave aparatlarla kullanıla bilirler .Helikopterlerin taşısığınada balon degil (Bambi &Basket ) denir ? Bilmeyenlere degil ögrenmekte istemiyenlere vede ulemaya duyrulur...
  • sinan akerman bilmediğin hiçbirşey hakkında yorum yapma.bu işi bilenler senin yorumuna biryerleriyle gülüyorlar
  • Bu ucaklar zirai ilaclama ucaklaridir.Canakkale Güzelyali da 2009 yilinda cikan orman yanginlarinda yangin üzerinde tur atmakdan baska bir ise yaramamislardir.Esas kahramanlar,,Istabnbuldan gelen denize inip su alan ucaklar ( iki tane ) ve helikopterlerdir..Kesinlikle hicbir fonksiyonu yoktur bu ucaklarin..iki tur atip,iki saat yerde yakit yükleyen ( bazan 4 saat !! ) sisirilmis balondur..
  • Unutmayalım! Yüzlerce dönüm araziyi yakacak olan bir kıvılcım yada bir küçük ateşin en hızlı düşmanlarıdır onlar. STD

Yaz mevsiminde, Çanakkale ve çevresinde meydana gelen orman yangınlarına havadan müdahale eden yangın söndürme uçakları görev süresini tamamladı. Çanakkale Havalimanı'nda düzenlenen törende, uçakların pilot ve teknik ekibine teşekkür belgesi verildi. Törende konuşan Çanakkale Orman İşletme Müdürü Rıfat Günen, yaz boyunca uçakların Çanakkale’de çıkan 35 yangına müdahale ettiğini söyledi. Günen, “THK Gökçe havacılık İktisadi Teşekkülü hava ekibi 9 Haziran - 30 Eylül arasında Çanakkale’de konuşlanıyor. Bu yıl uçaklar ilimizde 35 adet yangına müdahale etti. Keşif uçağı, 47 saati Çanakkale, 13 saati Çanakkale dışında olmak üzere 60 saat uçuş yaptı. Söndürme uçakları ise 125 saati Çanakkale 45 saati Çanakkale dışı olmak üzere toplam 170 saat uçtu” dedi.

Son 10 yılda ortalama 30 yangında 357 hektar alanın zarar gördüğünü belirten Günen, “Bu yıl meydana gelen 24 adet orman yangınında 123 hektarlık alan yandı. Orman yangınlarının dışında her yıl ortalama 300 adet açık alan yangınına da müdahale ediyoruz. İlimizde 40 kulemiz, 40 arozözümüz, 14 su ikmal aracımız, 15 ilk müdahale aracımız, 7 adet dozer, 1 helikopter ve 5 adet uçağımızla bu yıl son derece başarılı bir sezon geçirdik. Bu başarıda, köylerde, okullarda ve askeri birliklerdeki eğitim çalışmalarımız, orman yangın ekiplerimizin eğitimi, köylere verilen su tankerleri, ilk müdahalede kullanılmak için ormanlardaki yangın önleyici bakım tedbirlerimiz, yangın teçhizatlarımız, araç gereçlerimizin kalitesindeki artış, orman yangın ekiplerimizin gerek iş güvenliği, gerekse hayat şartlarının yükseltilmesinin büyük rolü var” dedi.

Türk Hava Kurumu (THK) Gökçen Havacılık Uçuş İşletme Müdürü Ayhan Nevarsa da, Çanakkale bölgesinde uzun yıllar görev yaptığını belirterek, bundan önceki yıllarda anızdan kaynaklanan yangın sayısının çok fazla olduğunu, yapılan eğitim çalışmaları ve köylere verilen brifinglerden sonra bunun çok azaldığını söyledi. Nevarsa, “Biz hava ünitesi olarak, 2012 senesinin değerlendirilmesinden son derece memnunuz. Yangınlarda uçak kullanılmasının maksadı, arazisi çok bozuk olan orman arazisine karadan ulaşmak zor olacağı için zamanında müdahale edilmesidir. Bu konuda oldukça etkili çalışmalar yaptık. Öncelikle yangının hissedilmesi, görülmesi gerekiyor. Bunun için orman teşkilatının yüksek tepelere kurduğu gözetleme kuleleri sayesinde geçen araçların tozları bile değerlendiriliyor, duman mı yangın mı diye. Bu kadar hassasiyet gösteriliyor. Biz de zaten telsiz başında bekliyoruz. Verilen koordinatlara göre anında kalkarak, yangın büyümeden zamanında müdahale etme şansını yakalıyoruz” dedi.

UÇAKLAR ÇANAKKALE'DEN AYRILIYOR...

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

4 ay savaştılar ~ 12 yıl önce
Yaz boyu yüzlerce orman yangınını söndürmeye çalışan başarılı pilotlara ve bu imkanı sağlayan THK ya bir vatansever ve orman sevgilisi olarak teşekkür ediyorum. bu yılda binlerce hektar ormanı kurtardınız. Küresel ısınmaya karşı dünyayı savundunuz. teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Onca sene çeşitli sektörlerde çalıştım, bu pilotaj camiasında ki kadar, riyakarlık, arkadan iş çevirmeler, dedikodu, yalan dolan, gammazlama görmedim. Askeriyede mi sizi böyle eğitiyolar beyler ya ? Ayıp hakkaten. Çemberlitaş hamamı kadınlar kurnası gibi sektör sayenizde. Bır bır bırr ancak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sinan akerman ~ 12 yıl önce
bilmeden yorum yapmiyorum..cok bilen beyler...Ben Pilot Ogluyum,Babam Kibrisda cikarmaya katildi,30 yil Türk Hava kuvvetlerinde pilotluk ve Filo komutanligi yapti,,Ucaklardan Anlarim..ama burda bu Zirai Ucaklari Yangin söndürme ucagi diye lanse etmek ,bilgisizligin önde gideni..Evet tekrar yaziyorum,kesinlikle yangin söndürmede hic bir katkilari yok,,( Ben Sahidim ) yangin üzerinde tur atip,,plaj da alcak ucus yapip tanidiklarini Selamlarlar...Esas Kahramanlar,,Helikopterler ve Istanbul da Atatürk Havaalanindaki yanginda bile kullanilan ( Dünya Tv leri naklen verdi bunu ) Denize inip su yükleyen Ucaklardir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fireman ~ 12 yıl önce
bu hurdalar gelir havada tur atar atar giderler..hiçbir işe yaramazlar..thk dan eğitim almış işsiz pilotlara ekmek kapısı olurlar...sözde yanğın söndürmeye giderler ama her yer cayır cayır yanar..ihalesi,rantı,hamiti ,götürmecesi bol bir iştir....ateş kuşları haaaa :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Örkın ~ 12 yıl önce
Anız yakıcı tim kurup, bedava anızlarınızı yakalım. Ormanları da hainler ve onlar kadar hain arsa spekülatörleri yaksın. Bahaneleri hazır. Gaz sıkışı; camlar tutuşturur; Sigara izmariti elinden düşer; v.s. Sonuç: Ülkemin ciğerleri, içindeki canlar ve servetimiz gider. Tıpkı meyve verecek duruma yeni gelmiş başarılı gençlerimin katli gibi. Ne gurur kaldı ne hizmet kafası var ve ne de ilim irfan. Dışarıdan düşmanlar, içeriden de dıştakilerin aslanları, bitirdik geleceğimizi. Afedersiniz torunlarımız. Şu an yaptığım gibi, ağlarız ama bir değnek alıp düşmanın burnunu ülkem çıkarlarından çekip almayız. Aymazlığa devam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eski bir yangıncı.N.K. ~ 12 yıl önce
Orman yangınlarında tüm ekibi ile gün doğumu; gün batımı çalışan hatta bunun için çok şehit veren bir kuruma yapılan bu haksız eleştirileri kınıyorum.Orman yangını 2009'dan öncede vardı.Eğer o uçaklar olmasaydı bu zamana kadar ormanlarımız dahada azalırdı.Yeterki ekibe zamanında haber verilsin....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Viziter ~ 12 yıl önce
Bilenle bilmeyen hiçbir olurmu ? Ne tekim olmadığıda belli oluyor.THK Bünyesinde 13 adet m18 (dromader) 8 adet cl 215 yangın söndürme uçakları bulunmaktadır.Bu uçaklarla çelik bilekli aslan yürekli profosyonel pilotlar canları pahasına görev yaparlar ? Orman yangınları ile mücadele 1994 yıllarına izmir / kemalpaşa toprak meydanınaki operasyonlara kadar dayanır : Bu uçaklarla uçmakda ayrıca (şey ! ) kabileyet ister . Bu mücadele canlarını kaybeden ( Ateş Kuşlarınada Tekrar ALLAHTAN Rahmet ) Dilerim .Uçaklarda bulunan (Hopper ) yani depolar çeşitli miktarlarda ( 2.5 &5.5 ton ) su veya kimyevi madde alırlar vede çok amaçlı olarak ( ilaçlama , yangın , kuru / sulu gübre vb. ) ilave aparatlarla kullanıla bilirler .Helikopterlerin taşısığınada balon degil (Bambi &Basket ) denir ? Bilmeyenlere degil ögrenmekte istemiyenlere vede ulemaya duyrulur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
birbilen ~ 12 yıl önce
sinan akerman bilmediğin hiçbirşey hakkında yorum yapma.bu işi bilenler senin yorumuna biryerleriyle gülüyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sinan akerman ~ 12 yıl önce
Bu ucaklar zirai ilaclama ucaklaridir.Canakkale Güzelyali da 2009 yilinda cikan orman yanginlarinda yangin üzerinde tur atmakdan baska bir ise yaramamislardir.Esas kahramanlar,,Istabnbuldan gelen denize inip su alan ucaklar ( iki tane ) ve helikopterlerdir..Kesinlikle hicbir fonksiyonu yoktur bu ucaklarin..iki tur atip,iki saat yerde yakit yükleyen ( bazan 4 saat !! ) sisirilmis balondur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yangın Pilotları ~ 12 yıl önce
Unutmayalım! Yüzlerce dönüm araziyi yakacak olan bir kıvılcım yada bir küçük ateşin en hızlı düşmanlarıdır onlar. STD

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000