10 Eylül 2011, Cumartesi 07:42:12

UÇAK ŞEHİR GİRİŞİNE KONULDU...

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Türk Hava Kurumu tarafından gönderilen uçak maketi E-87 Karayolu’nun ilçe girişine kondu.
  • İlk uçuşunu 1959 yılında yapmış do 28'in 1925 de satın alınmış bir uçağın maketi (ya da mock up'ı) olabileceğine nasıl da bu kadar insanın aklı yatmış anlamıyorum.
  • Görmemişin bir maketin olmuş... Yahu maketini yaptıracağınıza. neyse boş beleş konuşmayayım yine
1925 yılında ilçe halkı tarafından satın alınarak orduya hibe edilen uçağın ölçülerinde olan maketin yoldan geçenlerin ilgisini çekeceği bildirildi. Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığınca yaptırılan uçak, ilçe girişine konurken törenle açılışı yapıldı. Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Fikret Akova, ilçe halkının aralarında para toplayarak orduya uçak hediye ettiğini bildirdi. Uçak maketini gönderen THK Genel Başkanı’na teşekkür eden başkan Akova, “İlçe halkı aralarında para toplayarak orduya 2 adet uçak hediye etmişti. Bu maket de o iki uçağı temsil ediyor. Bunun anlamı çok büyük. THK genel başkanı Osman Yıldırım ve şube başkanı Yücel Aras’a teşekkür ediyorum. Anıları yaşatanlara teşekkür ediyorum” dedi.

1925 yılında ilçe halkının orduya hediye ettiği uçağın maketini gönderen genel başkan Osman Yıldırım’a teşekkür eden THK şube başkanı Yücel Aras, “Bu uçak ilçeden ordumuza hediye edilen iki uçağın anısına gelmiştir. Başkanımız Fikret Akova’da burasını uygun ördü. Kuvvayi milliye şehri ilçemize çok şey katacağına inanıyorum. Genel başkanımız Osman Yıldırım’a teşekkür ediyorum” dedi.
 
Vatandaşlar da uçağın büyük ilgi göreceğini bildirdiler. Kurdele Kaymakam Ali Uslanmaz, Garnizon Komutanı Topçu Yarbay Evren Ulu, başkan Fikret Akova, Milletvekilleri Nedret Akova, Ahmet Haluk Gümüş ve Ahmet Duran Bulut tarafından kesildi. Törenden sonra çok sayıda vatandaş uçak ile fotoğraf çektirmek için yarıştı.
UÇAK ŞEHİR GİRİŞİNE KONULDU...

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
İlk uçuşunu 1959 yılında yapmış do 28'in 1925 de satın alınmış bir uçağın maketi (ya da mock up'ı) olabileceğine nasıl da bu kadar insanın aklı yatmış anlamıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Görmemişin bir maketin olmuş... Yahu maketini yaptıracağınıza. neyse boş beleş konuşmayayım yine

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000