07 Mayıs 2012, Pazartesi 09:16:41

TÜRKKUŞU'NUN 77. YILI KUTLANDI

Türk Hava Kurumu'nun (THK) havacılık faaliyetlerini yürüten Türkkuşu'nun 77'inci kuruluş yıldönümü hava gösterileriyle kutlandı.
  • TÜRK HAVA KURUMUNU SİVİLLEŞTİREMEDİ BU HÜKÜMET BİLE..HAVA KUVVETLERİ KOMUTANI BRÖVE TAKMIŞ..HANGİ KURUM BAŞKANI 80 YILDIR HARBİYELİYE BRÖVE TAKMIŞ ACABA ÇİĞLİDE VARMI ELİNİZDE BİR RESİM..OSMAONOT İŞ BAŞINDA AFERİM BRÖVE ALANLARA..KAÇTANESİ KÖYLÜ MEMET EFENDİNİN ÇOCUĞU HİÇ BİRİ.. EY ATATÜRK KURDUĞUN ÜLKÜDE,ÇİZDİĞİN YOLDA YÜRÜMEYECEĞİM...TÜRK MİLLETİ NE ZEKİ,NE ÇALIŞKAN,NEDE AKILLI DEĞİL.GERİ ZEKALI HEMDE EN ALASINDAN GERİ ZEKALI BU MİLLET..

Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Osman Yıldırım, Etimesgut'taki Türkkuşu Tesislerinde düzenlenen kutlama etkinliğinde yaptığı konuşmada, son yıllarda ulusal ve uluslararası alanda çok önemli ilerlemeler sağlayan Türkiye'den aldıkları cesaret ve kurumun 87 yıllık havacılık tecrübesine duydukları güvenle, Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nin açılışını yaptıklarını söyledi.

THK Üniversitesi sayesinde havacılığın her alanında yetişmiş işgücünün sektöre kazandırılacağını belirten Yıldırım, böylece ülke havacılığının dünya sıralamasında üst sıralara yerleşeceğini ifade etti.

THK olarak 1936 yılından bugüne kadar iki merkezde verdikleri havacılık eğitimlerini ülke geneline yaymak için "Her ile Bir Havacılık Eğitim Merkezi" projesini hayata geçirdiklerini, bu kapsamda Erzincan ve Antalya eğitim merkezlerinin geçen yıl hizmete girdiğini anlatan Yıldırım, sadece 2011 yılında 300 bin gence ücretsiz olarak model uçak, yamaç paraşütü, paraşüt ve yelken kanat eğitimi verdiklerini bildirdi.

Yıldırım, yeni eğitim merkezlerine ilave olarak Denizli, Ordu, Karaman, Sinop, Bursa, Çorlu ve Samsun'da yeni havacılık eğitim merkezleri açmak için başlattıkları çalışmaların da devam ettiğini dile getirdi.

Maddi imkansızlıklar nedeniyle mevcut eğitim merkezlerine gelemeyen gençlerin kendi illerinde kurulacak merkezlerde diledikleri branşta sportif havacılık eğitimini alabileceklerini belirten Yıldırım, şöyle konuştu:

"Bizim havacılık anlayışımızda durmak yok. Görev ve sorumluluk alanımıza giren her konuda en iyiye ulaşmak için çalışıyoruz. Gençlerimiz Türk Hava Kurumu'nun icra merkezi olan Türkkuşu'nun kanatlarında yükseliyor. Yangın uçaklarımız devletimizin emrinde ülkemizin hizmetinde faaliyetlerini sürdürüyor. Türk Hava Kurumu halkımızın ve devletimizin desteğiyle yüksekleri hedeflemeye devam edecek."

Hava gösterileri

Daha sonra Yıldırım, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, eski YÖK Başkanı ve Türkiye'nin Varşova Büyükelçisi Yusuf Ziya Özcan, THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Haydar Yalçın ve Türkkuşu Genel Müdürü Serhat Büyükayan, Ankara Uçuş Okulundan 24 kursiyere brövelerini ve mezuniyet belgelerini verdi.

Etkinlikte Osman Yıldırım tarafından Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten'e bir plaket verildi.

Daha sonra, motorlu yamaç paraşütü, mikrolayt, planör akrobasi gösterisi ve yangın uçaklarının su atma dans gösterisi sunuldu, paraşüt atlayışları gerçekleştirildi.

THK paraşüt okulu eğitmenlerinden oluşan paraşütçüler gökyüzünde Türk Bayrağı açtı. Yere inen paraşütçüler kendilerini dakikalarca alkışlayan izleyicileri selamladı.

TÜRKKUŞU'NUN 77. YILI KUTLANDI

Yorumlar

TÜRK HAVA KUVVETLERİ ~ 12 yıl önce
TÜRK HAVA KURUMUNU SİVİLLEŞTİREMEDİ BU HÜKÜMET BİLE..HAVA KUVVETLERİ KOMUTANI BRÖVE TAKMIŞ..HANGİ KURUM BAŞKANI 80 YILDIR HARBİYELİYE BRÖVE TAKMIŞ ACABA ÇİĞLİDE VARMI ELİNİZDE BİR RESİM..OSMAONOT İŞ BAŞINDA AFERİM BRÖVE ALANLARA..KAÇTANESİ KÖYLÜ MEMET EFENDİNİN ÇOCUĞU HİÇ BİRİ.. EY ATATÜRK KURDUĞUN ÜLKÜDE,ÇİZDİĞİN YOLDA YÜRÜMEYECEĞİM...TÜRK MİLLETİ NE ZEKİ,NE ÇALIŞKAN,NEDE AKILLI DEĞİL.GERİ ZEKALI HEMDE EN ALASINDAN GERİ ZEKALI BU MİLLET..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000