10 Aralık 2010, Cuma 10:28:17

"Türkiye'nin THK'ya özür borcu var"

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Yılmaz Özdil, Türk Hava Kurumu tarafından İsrail'deki yangına müdahale için gönderilen uçakları köşesine taşıdı... Peki, Özdil neler dedi? İşte o yazı...
  • KIZILAY BAŞKASINI TANIMAM HEPSİNİN ÜSTÜNDE KURBANIMDA DERİSİDE KIZILAYA HELAL OLSUN.
  • Tamamda türkiyeye ne kazandırdı israile uçakları göndermek iyilik yap denize at olmuyor.
  • Kurban derisi verecek görevli ve yer bulamıyoruz bakırköy gibi yerde eskiden böylemiydi yer gök hava kurumu toplama yeriydi.
  • Eski günleri arar olduk yönetim ve malzeme yönünden
  • paraşüt alacak parası yok kurumun ne hallere düşürdüler
  • Akıllandık çünki Yımaz bayin köşesindeki yazıdan Akıllandık çünki kurban derisi bağışlarının ,paralarınla alınan yangın uçaklarının ,alımından. Akıllandık,Ormanlarımızın cayır cayır yanmasına seyirci kalmayan T.H.K.uçaklarının başarısından. Akıllandık,artık T:H.Kurumuna bundan sora derilerimizi verecegiz.helali hoşolsun. Hüriyet köşe yazarı,Yımaz Özdil beyebizleri uykudan uyandırdığı için sonsuz teşekkürler .
  • THK mutlaka korunması geliştirilmesi gereken bir kurum bağış da yapılmalıdır, suistimal varsa önlenmelidir
  • arpalıga hoşgeldiniz ye yee bitmez bu kurum....ne derisi günahımı bile vermem
  • Sevgili okurlar öncelikle Yılmaz Özdil'e bu konuyu hatırlattığı için teşekkür ediyorum.Yazılan bütün yorumları okudum.Ne yazık ki her zaman olduğu gibi kulaktan duyma bazı bilgilerle yazılmış.Ben bundan yaklaşık 3 yıl önce THK na gittim aceba neler yapıyorlar diye.Orada gerçekten alınterleriyle ve büyük bir sevgiyle büyük önderimiz M.Kemal ATATÜRK' ün kurmuş olduğu bu kurumu yaşatmak ve yeni yetişen gençliğe havacılığı sevdirmek ve onu bir sonraki nesillere daha iyi bir şekilde bırakmak için çalışan kişiler var.Çok şanslıyım ki o kişilerle tanışma fırsatım oldu.Türk hava kurumu devletten yardım almayan ve kendi bütçesiyle ayakta duran bir kurum.Şu haliyle bile her yıl binlerce gencimize ücretsiz eğitimler vermekte.
  • keşke yilmaz özdil yazdığı gibi THK saf olsa.. ama yinede Atatürk'ün kurduğu bu kuruma sahip çıkmak her Türk vatandaşının görevidir. bal tutan parmağını yalar mantığı ile hareket eden insanlar ellerini kollarını da yalıyorlar ama yinede THK yangın uçakları alıyor, muhtaclara yardım ediyor, Gençleri havacılıga özendiriryor ve yurt savunmasına da katkıda bulunuyor. bunlarıda unutmamak lazım.. deriler THK ya :D

Hafta yoğundu, yazmaya bi türlü fırsat bulamadık, ıskalamayalım…

*
İsrail’de orman yangını çıktı. Türkiye iki söndürme uçağı gönderdi. İsrail pek mahcup oldu. En başta hükümetimiz, tüm Türkiye gururlandı. İnsanlık dersi verdik. Filan…
*
Kimin o uçaklar?
Türk Hava Kurumu’nun.
*
Nasıl alındı?
Kurban derileriyle.
*
E madem, bu uçaklar bu milleti gururlandırıyor… Türk Hava Kurumu’na kurban derisi bağışlanmasın diye yıllarca kavga verenler kime hizmet ediyordu?
*
Çocukken muhitimizin camisindeki Kuran kursuna gittiğimizde, neden kurban derilerini sakın ola Türk Hava Kurumu’na vermememiz tembihlenirdi bize… Türk milletini gururlandıran Türk Hava Kurumu, neden yıllarca millet düşmanı olarak gösterildi millete?
*
Babam, Orhan amca, Sabri amca, her Kurban Bayramı’nda konu komşunun kurbanderilerini mahalledeki parka toplar, ceplerinden para ödeyerek kilo kilo tuzlar, Türk Hava Kurumu kamyonetinin gelmesini beklerdi. Bazen akşamüstüne kadar sürerdi nöbetleri,anca gelirdi. Tuvalete bile sırayla giderlerdi ki, kapılmasın… Türk Hava Kurumu kamyoneti gelene kadar, belki yirmi defa turlayan dinci derneklerin badem bıyıklı elemanları, neden “dinsiz bunlar” derdi babama, komşularımıza, bu işi görev edinmiş olan sizin babalarınıza… Neden?
*
Madem, Türk Hava Kurumu’nun uçakları bu milleti gururlandırıyor… Peki neden, Keriz Feneri’ne bile sahip çıkan takunyalı siyasi zihniyet, “derilerinizi Türk Hava Kurumu’na bağışlayın” demedi hiç? Hatta, neden “aman oraya bağışlamayın” demeye getirdi?
*
Vergilerimizle deve keserek alınmıyor o yangın uçakları… Milletin bağışlarıyla alınıyor.
*
Neymiş efendim…
İsrail çok utanmış.
Teşekkür etmiş.
Özür bile dileyebilirmiş.
*
Elbette dileyecek.
*
Ama İsrail’den önce…
Kurban derilerini Türk Hava Kurumu’na bağışlayan yurtsever vatandaşlarımıza teşekkür…Mustafa Kemal’in kurduğu Türk Hava Kurumu’na da özür borcu var Türkiye’nin.

Yılmaz ÖZDİL
HÜRRİYET

"Türkiye'nin THK'ya özür borcu var"

Yorumlar Tüm Yorumlar (39)

Misafir ~ 13 yıl önce
KIZILAY BAŞKASINI TANIMAM HEPSİNİN ÜSTÜNDE KURBANIMDA DERİSİDE KIZILAYA HELAL OLSUN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tamamda türkiyeye ne kazandırdı israile uçakları göndermek iyilik yap denize at olmuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kurban derisi verecek görevli ve yer bulamıyoruz bakırköy gibi yerde eskiden böylemiydi yer gök hava kurumu toplama yeriydi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Eski günleri arar olduk yönetim ve malzeme yönünden

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
paraşüt alacak parası yok kurumun ne hallere düşürdüler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Akıllandık çünki Yımaz bayin köşesindeki yazıdan Akıllandık çünki kurban derisi bağışlarının ,paralarınla alınan yangın uçaklarının ,alımından. Akıllandık,Ormanlarımızın cayır cayır yanmasına seyirci kalmayan T.H.K.uçaklarının başarısından. Akıllandık,artık T:H.Kurumuna bundan sora derilerimizi verecegiz.helali hoşolsun. Hüriyet köşe yazarı,Yımaz Özdil beyebizleri uykudan uyandırdığı için sonsuz teşekkürler .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THK mutlaka korunması geliştirilmesi gereken bir kurum bağış da yapılmalıdır, suistimal varsa önlenmelidir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
arpalıga hoşgeldiniz ye yee bitmez bu kurum....ne derisi günahımı bile vermem

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sevgili okurlar öncelikle Yılmaz Özdil'e bu konuyu hatırlattığı için teşekkür ediyorum.Yazılan bütün yorumları okudum.Ne yazık ki her zaman olduğu gibi kulaktan duyma bazı bilgilerle yazılmış.Ben bundan yaklaşık 3 yıl önce THK na gittim aceba neler yapıyorlar diye.Orada gerçekten alınterleriyle ve büyük bir sevgiyle büyük önderimiz M.Kemal ATATÜRK' ün kurmuş olduğu bu kurumu yaşatmak ve yeni yetişen gençliğe havacılığı sevdirmek ve onu bir sonraki nesillere daha iyi bir şekilde bırakmak için çalışan kişiler var.Çok şanslıyım ki o kişilerle tanışma fırsatım oldu.Türk hava kurumu devletten yardım almayan ve kendi bütçesiyle ayakta duran bir kurum.Şu haliyle bile her yıl binlerce gencimize ücretsiz eğitimler vermekte.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
keşke yilmaz özdil yazdığı gibi THK saf olsa.. ama yinede Atatürk'ün kurduğu bu kuruma sahip çıkmak her Türk vatandaşının görevidir. bal tutan parmağını yalar mantığı ile hareket eden insanlar ellerini kollarını da yalıyorlar ama yinede THK yangın uçakları alıyor, muhtaclara yardım ediyor, Gençleri havacılıga özendiriryor ve yurt savunmasına da katkıda bulunuyor. bunlarıda unutmamak lazım.. deriler THK ya :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000