24 Nisan 2014, Perşembe 15:04:57

TÜRK HAVA KURUMU HABERLERİ ANAYASA MAHKEMESİ’NDE

Türk Hava Kurumu’ndaki yolsuzlukları haber yapan Airporthaber’in kamuoyu aydınlatma görevinin, Türk Hava Kurumu tarafından engellenmek istenmesi Anayasa Mahkemesi’ne götürüldü. İşte detaylar…
  • Universitedeki ogrencilerin Turkiye'nin havacilik geleceginde rol alacagindan soz ediyor birisi burada. THK Havacilik Ihtisas Universitesi'ndeki hangi ogrenci, gercekten de havacilik ile ilgili adam gibi dersler almis ki, Turkiye'nin havacilik geleceginde rol oynayabilsin? Siz buna universite mi diyorsunuz? Birakin, guldurmeyin insani canim.
  • Umarım üniversite nin başına birşey gelmez orda yüzlerce öğrenci Türkiye nin havacılıkta ki geleceğinde rol alacaklar.
  • Osman Yıldırım ve onun Boru Trompet Takımı sonunuz yaklaşıyor. O kadar çok kişinin ekmeğiyle oynadınız ki suçu GÜNAHI olmadan sebepsiz yere uydurmaca bahanelerle sırf (ÇUBUK ve AKYURT civarı)HANEDAN, YILDIRIM, VE TOP Soyisimli kişilere iş kapısı açılsın diye Haksız yere işine son verdiğiniz O GARİBAN ların ve bakmakla yükümlü oldukları çocuklarının ahı sizi perişan edecek. İlahi adalet er geç tecelli edecektir.
  • Yaa bide güvenlik şefleri var türkkuşuna gelir elinde telsiz gözünde gözlük mit ajanı gibi neyin güvenliğiysin sen vitaminsiz...:))) Paşam o olmamış :)))
  • Adamın dibisin Ali hocam.yüreğine sağlık.
  • Bir hava kurumu mezunu olarak kurumu çok severim. Böyle haberler çiktıkça fazlasıyla üzülüyorum. Yazık oluyor kuruma. Yönetimin bir an önce değişip eski yonetimin kendisini aklaması gerek. Yeni yonetim ise bilgili becerili iyi eğitim almiş dinamik ve DÜRÜST kişilerden oluşması lazim. Yazik!
  • Mustafa kemal atatürk'ün kurduğu türk hava kurumu çizgisinden çoktan çıkmıştı zaten. Ticarethane olmuş THK...
  • Helal olsun!Aırport haber ve Ali bey..haklı olan kazanacak..yediği kimsenin yanına kalmaz.Onca insanın hakkını yemek kolay değildir..
  • Alı beyı kutluyorum.bu thk dakı zıncır öyle bırbırıne baglıkı,eger cözülürse eyfel kulesı yıkılmıs gıbı ses getırır.
  • Milli irade :)) durmak yok yola devam :)) Faiz lobisinin oyunları bunlar :))

Türk Hava Kurumu Başkanı Osman Yıldırım’ın kurumu zarara uğrattığı, 700 Milyon TL (700 Trilyon) gibi dudak uçuklatan borç batağı bulunduğu, bankaların kredi vermek istemediği, yakınlarını işe aldığı, oğlu Emre Yıldırım’ın Türk Hava Kurumu’nda işe alındığı, Emre Yıldırım’ın işe gelmeden 8 bin TL civarında maaş aldığı, Emre Yıldırım’ın arkadaşı tarafından kurulan Azemoğlu adında bir şirkete haksız kazanç sağlanarak bu kazançların Emre Yıldırım ile paylaşıldığına dair belgeli haberlerimiz Türk Hava Kurumu tarafından engellenmek istenmişti.

Twitter’de insanları aşağılayıcı, özel hayatı zedeleyici paylaşımları önlemek amacıyla çıkartılan 5651 sayılı internet yasasının ek maddelerini dayanak göstererek mahkemeye başvuran Türk Hava Kurumu’nun bu dayanağı hiçbir delile ve belgeye bakılmadan doğru kabul edilmiş ve habere ulaşım engellenmişti.

Anayasanın bireysel başvuru hakkını kullanan Airporthaber Genel Yayın Yönetmeni Ali Kıdık, Avukatı Prof. Hasan İşgüzar ve Pınar Dursun Vardar aracılığıyla Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu. Haber alma ve haber verme haklarının gasp edildiği gerekçesi ile yapılan başvuruda mahkemenin verdiği kararların iptal edilmesi talep edildi.

Anayasa Mahkemesi tarafından 2014/5552 sayılı bireysel başvuru numarası ile kabul edilen dosyanın önümüzdeki günlerde işleme alınması bekleniyor.

Airporthaber Genel Yayın Yönetmeni Ali Kıdık tarafından yapılan başvuru neticesinde talebin haklı bulunması halinde yeni bir içtihat oluşmuş olacak. Belgeli ve tamamen somut bilgilere dayalı haberler mahkemelerin sorgusuz sualsiz engellemesinin önü kapanmış olacak.

Öte yandan Ali Kıdık’ın avukatları, Anayasa Mahkemesi’nin de aleyhte karar vermesi halinde konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne götürecekleri kaydedildi.



©Airporthaber.com

TÜRK HAVA KURUMU HABERLERİ ANAYASA MAHKEMESİ’NDE

Yorumlar Tüm Yorumlar (36)

Aviation Educator ~ 9 yıl önce
Universitedeki ogrencilerin Turkiye'nin havacilik geleceginde rol alacagindan soz ediyor birisi burada. THK Havacilik Ihtisas Universitesi'ndeki hangi ogrenci, gercekten de havacilik ile ilgili adam gibi dersler almis ki, Turkiye'nin havacilik geleceginde rol oynayabilsin? Siz buna universite mi diyorsunuz? Birakin, guldurmeyin insani canim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
öğrenciler ~ 10 yıl önce
Umarım üniversite nin başına birşey gelmez orda yüzlerce öğrenci Türkiye nin havacılıkta ki geleceğinde rol alacaklar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SON' A DOĞRU ~ 10 yıl önce
Osman Yıldırım ve onun Boru Trompet Takımı sonunuz yaklaşıyor. O kadar çok kişinin ekmeğiyle oynadınız ki suçu GÜNAHI olmadan sebepsiz yere uydurmaca bahanelerle sırf (ÇUBUK ve AKYURT civarı)HANEDAN, YILDIRIM, VE TOP Soyisimli kişilere iş kapısı açılsın diye Haksız yere işine son verdiğiniz O GARİBAN ların ve bakmakla yükümlü oldukları çocuklarının ahı sizi perişan edecek. İlahi adalet er geç tecelli edecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
saltanat ~ 10 yıl önce
Sayın Ali Bey Tebrik Ediyoruz,THK mezunu olarak hata üzerine hata yapan hükümetle paralel yapı içinde olan yonetimin kendisini aklaması gerek.yada seçimlerde hesap sorulacak.kurumun görevi gençlere havacılığı sevdirmek. Görülen o ki gidişat kurumu yok etme çabası içinde.Borç batağına sokulmakta.Paşam golf oynama sevdasından gençlere havacılığı sevdirme sevdasına bir an önce dönse iyi olacak...
VitaminsiZzz.... ~ 10 yıl önce
Yaa bide güvenlik şefleri var türkkuşuna gelir elinde telsiz gözünde gözlük mit ajanı gibi neyin güvenliğiysin sen vitaminsiz...:))) Paşam o olmamış :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Adamın dibisin Ali hocam.yüreğine sağlık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bir hava kurumu mezunu olarak kurumu çok severim. Böyle haberler çiktıkça fazlasıyla üzülüyorum. Yazık oluyor kuruma. Yönetimin bir an önce değişip eski yonetimin kendisini aklaması gerek. Yeni yonetim ise bilgili becerili iyi eğitim almiş dinamik ve DÜRÜST kişilerden oluşması lazim. Yazik!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Osmark ~ 10 yıl önce
Mustafa kemal atatürk'ün kurduğu türk hava kurumu çizgisinden çoktan çıkmıştı zaten. Ticarethane olmuş THK...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aviator ~ 10 yıl önce
Helal olsun!Aırport haber ve Ali bey..haklı olan kazanacak..yediği kimsenin yanına kalmaz.Onca insanın hakkını yemek kolay değildir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kutlama ~ 10 yıl önce
Alı beyı kutluyorum.bu thk dakı zıncır öyle bırbırıne baglıkı,eger cözülürse eyfel kulesı yıkılmıs gıbı ses getırır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Milli irade :)) durmak yok yola devam :)) Faiz lobisinin oyunları bunlar :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
RUMUZ ~ 10 yıl önce
neyin iradesi bu anlaşılır gibi değil yemeye doymadılar..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000