17 Şubat 2013, Pazar 09:17:57

TÜRK HAVA KURUMU 88 YAŞINDA

Türk Hava Kurumu'nun (THK) 88. kuruluş yıldönümü Başkent'te kutlandı. THK'nın eskiden sadece Kurban Bayramı'nda ortaya çıkan toplama rakamlarıyla gündeme geldiğini belirten THK Başkanı Osman Yıldırım, THK'nın artık havacılık konusundaki farklı bir proje ve eğitim haberleriyle basında yer aldığını söyledi.
  • konu ile ilgili bir çok yorum yapılmıştı neden yorumları göstermiyorsunuz merak ettim.

THK, 88. kuruluş yıldönümü nedeniyle Rixos Grand Ankara Oteli'nde resepsiyon düzenledi. Resepsiyon THK Başkanı Osman Yıldırım, Meclis İdare Amiri ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu ile çok sayıda THK çalışanı katıldı. Resepsiyon öncesi verilen kokteylde THK'nın eğitimlerinde kullandığı uzaktan kumandalı model uçak ve helikopterler ilgi çekti. Ardından başlayan kutlama töreninde kurum faaliyetlerinin yürütülmesinde başarı gösteren şube başkanları plaketlerini Başkan Yıldırım'ın elinden aldı. Yıldırım, ayrıca kutlama törenine katılımlarından dolayı protokoldekilere de plaket takdim etti. Türk sanat müziği dinletisiyle başlayan kutlama, "Yetenek Sizsiniz" yarışmasının efsane isimlerinden Aref Ghafouri gösterisiyle devam etti. Kutlamaya katılanları büyüleyen ünlü illüzyonist ayakta alkışlandı.

Resepsiyonda konuşan THK Genel Başkanı Osman Yıldırım bir ülkedeki kurumların gücü o ülkenin gücünün yansıması olduğunu söyledi. Türkiye'nin geldiği noktanın insanları mutlu ettiğini ifade eden Yıldırım, "Her yönüyle liderliğe oynayan ülkemiz bu zorlu coğrafyada dimdik ayakta duruyor ve geleceğe güvenle bakıyor. Bu ülkenin önemli kurumlarından biri olarak, süregelen istikrarın korunması ve devamının sağlanması için üzerimize önemli görevler düştüğünün bilincindeyiz. Bu düşünceden hareketle Türk Hava Kurumu olarak son dört yılda muazzam bir gelişmeye imza attık" diye konuştu.

THK'nın eskiden sadece Kurban Bayramı'nda ortaya çıkan toplama rakamlarıyla gündeme geldiğini belirten Yıldırım, THK'nın artık havacılık konusundaki farklı bir proje ve eğitim haberleriyle basında yer aldığını söyledi. Havacılık konusunda Türkiye'ye değer katabilecek her konuyu en ince ayrıntısına kadar değerlendirdiklerini dile getiren Yıldırım, bu konuda en büyük destekçilerinin Türk Hava Kurumu Üniversitesi olduğunu kaydetti.

"EĞİTİM KAPASİTEMİZİ SÜREKLİ ARTIRIYORUZ"

"Dört yıl öncesine kadar havacılık eğitimi veren bir ihtisas üniversitesinin hayali bile bizleri heyecanlandırırken, şimdi bu üniversite dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilerle birlikte bizim çatımız altında faaliyet gösteriyor” diyen Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

“Vakıf üniversiteleri için rekor sayılabilecek bir oranda, yüzde 66'sı burslu okuyan öğrencilerimizin yakın gelecekte çok önemli çalışmalara imza atacağından hiç şüphem yok. Gençlerimize sağladığımız imkanlar sadece THK Üniversitesi ile sınırlı değil, havacılığı sevdirme noktasında üzerimize düşen görevi yerine getirmek için eğitim kapasitemizi sürekli artırıyoruz. Sadece 2012 yılında binlerce gencimize, model uçak, yamaç paraşütü, paraşüt, yelken kanat, planör ve radyo kontrollü model uçak eğitimlerini ücretsiz olarak verdik. Dünyanın her yerinde ücreti karşılığı verilen bu eğitimleri yüce halkımızın destekleriyle gençlerimize yemek ve konaklama dahil ücretsiz olarak sunduk. Her ile bir havacılık eğitim merkezi projemiz kapsamında; 2011 yılında Erzincan ve Antalya, 2012 yılında ise Sinop'ta THK havacılık eğitim merkezlerimizi hizmete açtık. Ayrıca Edirne'den, Ardahan'a kadar Türkiye'nin dört bir yanında açtığımız bölgesel kurslarımızla eğitimleri gençlerimizin ayağına kadar götürdük."

"UÇAK FİLOMUZU REVİZE ETTİK"

Uçak filosunu revize ettiklerini belirten Yıldırım, "Uzun bir aradan sonra kurumumuzun envanterine ilk defa yeni uçaklar dahil oldu. Ayrıca hava taksi kapsamında iki adet iş jeti alarak bu alandaki etkinliğimizi de büyük ölçüde artırdık. Bu nedenle duyduğum huzur ve mutluluğu ifade etmek isterim. Havadan yangın söndürme konusunda kazandığımız kabiliyet ve devletimizin verdiği destek sayesinde ünümüz, ülke sınırlarını aştı. Yaptığımız birbirinden önemli anlaşmalarla yabancı devletlere yangın söndürme uçağı kiraladık. Böylelikle ülkemizde yangın tehlikesi olmayan kış ve bahar aylarında uçaklarımız yurtdışında görev yapmaya başladı” dedi.

"THK YÜKSEKLERİ HEDEFLEMEYE DEVAM EDECEK"

"Zaman o kadar çabuk akıp gidiyor ki çoğu zaman işleri 24 saate sığdırmak mümkün olmuyor" diyen Yıldırım, "Bu çalışma temposunun içinde mesai mevhumu gözetmeden, canla başla çalışan genel yönetim, denetim, disiplin ve yüksek istişare kurulu üyelerimize, ülke çapında faaliyet gösteren ve gönüllülük esasına göre çalışan şube başkanlarımıza ve tüm çalışma arkadaşlarıma en içten dileklerimle teşekkür ediyorum. THK, halkımızın ve devletimizin desteğiyle, halkımızın ve devletimizin emrinde yüksekleri hedeflemeye devam edecektir" ifadelerini kullandı. 

TÜRK HAVA KURUMU 88 YAŞINDA

Yorumlar

NEDEN ~ 11 yıl önce
konu ile ilgili bir çok yorum yapılmıştı neden yorumları göstermiyorsunuz merak ettim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000