28 Şubat 2012, Salı 08:50:42

TÖRENLE ANILDI...

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Yıldırım, uzayda yeni bir Türkiye kurmak için çalıştıklarını belirterek, “Kendi uçağımızı 2014 yılında uçuracağız” dedi...
  • Bu tören olayına bayılıyorum, çocukluğumdan beri tören olayı içime işlemiş.
  • Biz Turk genclerine ornek oldugunuz, yol gosterdiginiz ve cesaret verdiginiz icin tesekkurler.Mekaniniz cennet olsun.Allah rahmet eylesin.
  • Emeğe geçenlerin Teşekkür ediyorum Tüm Şehitlerimizin Ruhu Şad Olsun...
  • Behçet Başkan semada hoş bir seda yankılandı.Sana gönülden saygılar, başta Şehit Fethi Bey olmak üzere tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun.
Türk havacılık tarihinin ilk şehitleri arasında yer alan ve Fethiye’ye ismi verilen Şehit Yüzbaşı tayyareci Mehmet Fethibey Muğla’nın Fethiye İlçesinde törenle anıldı. Törene Fethiye Kaymakamı Mehmet Ali Karatekeli, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Halil Özçelik, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Cumhuriyet Başsavcısı Ergün Tokgöz, THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, Siyasi parti İlçe Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları başkan ve üyeleri, bazı daire amirleri, öğrenciler, öğretmenler ve Fethiye’deki askeri erkân katıldı. 

Fethiye Belediyesi Bando ekibinin eşliğinde saygı duruşunda bulunulup istiklal marşımız söylendi. Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi Müdürü Muammer Şahin Şehit Fethibey’in Biyografisini okuyup “Pilot olduğu 1912 yılından Şehit olduğu 27 Şubat 1914 tarihine kadar Vatanı ve Türk Hava Kuvvetleri için üstün hizmetlerde bulunan Fethibey’in adı o tarihe kadar meğri adıyla anılan Fethiye’mize verilmiş, Fethiye Belediye Meclisinin aldığı kararla da Fethiye olarak değiştirilmiştir” dedi. Genç Kanatlar Lideri Seyide Unat’ın törende bir şiir okurken, bu şiiri ardından uzun süre alkışlandı. 
 
Törende konuşan THK Genel Başkanı Osman Yıldırım Uzayda yeni bir Türkiye Kurmak için çalıştıklarını belirtip, Anadolu’ya hükmetmek istiyorsak topraklarımızın üzerinde yaşayanlar çok güçlü olmalıdır. Ülkemiz havacılıkta önemli ve başarılı sonuçlar alacaktır. Türk Hava Kurumu olarak Havacılık ve Uzay Üniversitesini kurduk. Üniversitemiz ilk yılında 166 üniversite arasında başarıda 9. olarak gösterilmiştir. Şimdide Türk Hava Kurumu uçak Fabrikasını yeniden açtık. Ülkemize ve Milletimize hayırlı olsun” dedi. THK genel Başkanı Osman Yıldırım “THK Uçak fabrikasının yapacağı yerli uçağın üzerinde al bayrağımızın amblemi olacaktır. 2014 yılında itibaren özgürlüğün sesi olan semalarımızda uçmaya başlayacaktır. Bu anlamlı günde bu müjdeyi vermekten mutluyum. Halkımızın desteği ile Türk Hava Kurumu Ülkemiz yararına iyi işler yapmaya devam edecektir” dedi.
 
SAATCI “TARİH YAZAN MİLLETLERİN, TARİH YAZAN KAHRAMANLARI VARDIR” DEDİ
 
Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı da törende yaptığı konuşmada “Tarih yazan Milletlerin Tarih yazan kahramanları vardır. Kahramanlık, şehitlik, fedakarlık günümüzde değerlerini yitiren kelimeler olsa da tarihe mal olmuşların ortak özellikleridir. Ailesi, Şehri, ülkesi için kendisini feda edenlere kahramanlar denir. Bu gün tarih sahnesinden hiç silinmeyen Türk milletinin kahraman bir evladının uçmaya varışının 98. yılı münasebetiyle bir araya geldik” dedi. Belediye Başkanı Behçet Saatcı “Bu Fethiyeliler sıkıntılı dönemlerde Devlet Millet kaynaşmasının en güzel örneklerinden birini sergileyerek topladıkları parayla Tayyare alarak Devletine hediye etmiş, Yönetenlerine güvenirse bu milletin neler yapabileceğini göstermiştir” diyerek “Bu duygu ve düşüncelerin günümüzde önemi kalmasa da yada öyle gösterilmeye çalışılsa da biz milletimiz, Devletimiz, Tarihimiz demeye devam edeceğiz. Doğrudur, Mazlum olan zulüm altında olan yoklukla savaşan bütün ülkelere yardım eli uzatmak tarihin bu millete yüklediği sorumluluktur. Gazze’yi, Somali’yi, İran’ı görmemiz Urumçi’yi, Özbekistan’ı, Türkistan’ı görmemizi engellememelidir. Adını bir şehitten alan bu şehrin ferdi olarak ne kadar gururlansak azdır. Allah’tan Tayyareci Fethibey ve bütün şehitlerimiz için rahmet diliyorum” dedi. 
 
MODEL ROKETLER ATEŞLENDİ, PARAMOTOR UÇUŞU YAPILDI
 
Genç Kanat Üyelerinin Şehit Fethibey’in Fotoğraflarını taktığı davetliler daha sonra Kültür Merkezi Önünde Model Roket gösterisi izledi. THK Görevlilerinin gerçekleştirdiği gösteriler sırasında model Roketlerin ateşlemesini Kaymakam Mehmet Ali Karatekeli, Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Cumhuriyet Başsavcısı Ergün Tokgöz ve Adalet Komisyonu Başkanı Ümit Doğan Selçuk yaptılar bu arada THK Pilotlarından Orhan Özgülbaş Paramotorla Fethiye Körfezi semalarında uçuş yaparken, bir anda motorda arıza olunca yamaç paraşütü ile Fethiye Kordon Boyuna zorunlu iniş yaptı.

TÖRENLE ANILDI...

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Bu tören olayına bayılıyorum, çocukluğumdan beri tören olayı içime işlemiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Biz Turk genclerine ornek oldugunuz, yol gosterdiginiz ve cesaret verdiginiz icin tesekkurler.Mekaniniz cennet olsun.Allah rahmet eylesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Emeğe geçenlerin Teşekkür ediyorum Tüm Şehitlerimizin Ruhu Şad Olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Behçet Başkan semada hoş bir seda yankılandı.Sana gönülden saygılar, başta Şehit Fethi Bey olmak üzere tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000