20 Ağustos 2011, Cumartesi 08:05:07

THK'YA YASAL YETKİ

Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı, Yardım Toplama Yasası gereğince kendisine verilen fitre ve zekât toplama yetkisini gönüllülük esasına göre sürdürdüğünü belirterek bu yıl da aynı yetki doğrultusunda fitre ve zekâtların beş kurum adına toplanacağını bildirdi...
  • Kurum HİZMET vermiyor vizyonu yok, dünya havacılığının %1 ine bile sahip değil. Gidin bakın dünyanın ufacık ülkelerinde ufacık kentlerinde bile THK dan çok daha büyük küçücük işletmeler var.Muazzam bir havacılık var dünyada ama bizdce yok.En baş sebebi ise bu kurumu bu hale sokan yöneticileridir.Hepsi alakasız asker bilgileri ile herşeyin süperini yaptığını sanıyor, kendi kendine tatmin durumundalar. Kesinlikle kurumun başına Oben Hoca gibi çok değerli genel havacılık üstatları gelmeli, asker gitmelidir.
  • THK kurumsal yapısı,kuruluş amacı ve kuruluş zamanı göze alındığında şu anda yüksek başarılara ulaşmış olması gerekirdi. Kurum milletindir ve bu kurum gerçekten çok önemlidir,sahip çıkılmalıdır.ANCAK, MAALESEF HER NE HIKMETSE bu kurumun başına hiç bir zaman bu kurumu gerçekten uçurabilecek,bu işi bilen insanlar, yöneticiler gelmemiştir.Kurum hep hava kuvvetlerinin arka bahçesi modunda devam ediyor.
  • sen burada kursiyermisin bilemem ama seviyesiz bir tarzin var o kesin.Kursiyersen soylediklerinden memnun oldugunu anliyorum ki o zaman mutlu azinliksin demektir eger degilsen zaten halimizden pek anlamani beklemem.simdi konumuza donersek eskilerin bir lafi vardir halep ordaysa arsin burda derler,buyurun gelin kayittan once herhangi bir ogrenciyi kolundan tutup konusun goreceksiniz.saygilarimla
  • Bu yetki THK da olduğu sürece hiçbir şekilde fitre zekatımı vermeyeceğim...
  • bu kursiyer arkadas tam olarak ve desteksiz atmis......
  • durmak yok sizde yemeye devam...bırakın kurban derisini günahımı vermem thk na
  • Laik bir ulkede boyle birsey nasil olabilir inanamiyorum.Fitre fakire verilen bir gunluk yemek karsiligidir.Zekat yine fakir ve ihtiyaci olan insanlara basta yakin akrabalardan baslamak kaydi ile verilen ve bir muslumanin ihtiyac fazlasi para ve malinin 1/40'ini kapsar.THK fakir midir,acmidir sahismidir ki bunlara goz dikiyor.Yardim etmek isteyen insanlar istedikleri kadar verebilirler ama bir dini vecibeyi bu kadar sulandirarak yozlastirmak akil kari degil.Bu duruma derhal son verilmeli ve insanlarin fitre ve zekatlari fakirler arasinda paylasilmalidir.
  • kursiyer olmayi dusunen arkadaslar thk kesinlikle yanlis adres.Halen bu kurumun kursiyeriyim aksakliklar cok fazla burasi egitim almak icin hic uygun bir yer degil.Dusunen arkadaslar bence okula gelip kolundan tuttugunuz herhangi bir ogrenciyle konusun anlayacaksiniz
THK Genel Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, beş kurum adına toplanacak fitre ve zekatların yüzde 60'ının Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na, Çocuk Esirgeme Kurumu'na, Diyanet Vakfı'na ve Kızılay'a aktarılacağı bildirildi. Böylece toplanan gelirlerin yeniden halkın hizmetine sunulacağı kaydedildi.

THK açıklamasında, "Halkımızın Türk Hava Kurumuna bağışladığı fitre ve zekât gelirleri, paydaşlarımız aracılığı ile ülkemiz sınırları içindeki ihtiyaç sahiplerine en güvenilir yoldan aktarılmaktadır. Toplanan gelirlerin yüzde 60'lık bölümü ihtiyaç sahiplerinin hizmetine kullanılırken, kalan yüzde 40'lık gelir; Her yıl 40 binin üzerinde gencimize verilen ücretsiz havacılık eğitimlerine, orman yangınlarının havadan söndürülmesi ile havadan hasta yaralı ve organ nakli hizmetine katkı sağlamaktadır. THK, gerçekleştirdiği faaliyetleri devlet bütçesinden hiçbir pay almadan, tamamen halkımızın bağışlarıyla gerçekleştirmektedir" denildi. 
 
THK, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından verilen izin doğrultusunda, fitre ve zekat bağış tanıtımı için hazırlatılan üç adet görüntülü spotun, halkın bilinçlendirilmesi amacıyla www. thk. org. tr yayınlandığını, ilgili görüntülerin, medya kuruluşları aracılığıyla kullanılmasıyla, daha çok ihtiyaç sahibine ulaşılabileceğini kaydetti.
THK'YA YASAL YETKİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 13 yıl önce
Kurum HİZMET vermiyor vizyonu yok, dünya havacılığının %1 ine bile sahip değil. Gidin bakın dünyanın ufacık ülkelerinde ufacık kentlerinde bile THK dan çok daha büyük küçücük işletmeler var.Muazzam bir havacılık var dünyada ama bizdce yok.En baş sebebi ise bu kurumu bu hale sokan yöneticileridir.Hepsi alakasız asker bilgileri ile herşeyin süperini yaptığını sanıyor, kendi kendine tatmin durumundalar. Kesinlikle kurumun başına Oben Hoca gibi çok değerli genel havacılık üstatları gelmeli, asker gitmelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THK kurumsal yapısı,kuruluş amacı ve kuruluş zamanı göze alındığında şu anda yüksek başarılara ulaşmış olması gerekirdi. Kurum milletindir ve bu kurum gerçekten çok önemlidir,sahip çıkılmalıdır.ANCAK, MAALESEF HER NE HIKMETSE bu kurumun başına hiç bir zaman bu kurumu gerçekten uçurabilecek,bu işi bilen insanlar, yöneticiler gelmemiştir.Kurum hep hava kuvvetlerinin arka bahçesi modunda devam ediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sen burada kursiyermisin bilemem ama seviyesiz bir tarzin var o kesin.Kursiyersen soylediklerinden memnun oldugunu anliyorum ki o zaman mutlu azinliksin demektir eger degilsen zaten halimizden pek anlamani beklemem.simdi konumuza donersek eskilerin bir lafi vardir halep ordaysa arsin burda derler,buyurun gelin kayittan once herhangi bir ogrenciyi kolundan tutup konusun goreceksiniz.saygilarimla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu yetki THK da olduğu sürece hiçbir şekilde fitre zekatımı vermeyeceğim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu kursiyer arkadas tam olarak ve desteksiz atmis......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
durmak yok sizde yemeye devam...bırakın kurban derisini günahımı vermem thk na

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Laik bir ulkede boyle birsey nasil olabilir inanamiyorum.Fitre fakire verilen bir gunluk yemek karsiligidir.Zekat yine fakir ve ihtiyaci olan insanlara basta yakin akrabalardan baslamak kaydi ile verilen ve bir muslumanin ihtiyac fazlasi para ve malinin 1/40'ini kapsar.THK fakir midir,acmidir sahismidir ki bunlara goz dikiyor.Yardim etmek isteyen insanlar istedikleri kadar verebilirler ama bir dini vecibeyi bu kadar sulandirarak yozlastirmak akil kari degil.Bu duruma derhal son verilmeli ve insanlarin fitre ve zekatlari fakirler arasinda paylasilmalidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kursiyer olmayi dusunen arkadaslar thk kesinlikle yanlis adres.Halen bu kurumun kursiyeriyim aksakliklar cok fazla burasi egitim almak icin hic uygun bir yer degil.Dusunen arkadaslar bence okula gelip kolundan tuttugunuz herhangi bir ogrenciyle konusun anlayacaksiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000