01 Aralık 2014, Pazartesi 10:40:34

THK'YA SİVİL BAŞKAN ADAYI…

Türk Hava Kurumu için yapılacak olan olağanüstü genel kurul için başkan adayları birer birer ortaya çıkıyor. Emekli asker ve milletvekili Kürşat Atılgan’dan sonra şimdi de sivil bir başkan adayı THK başkanlığına aday oldu. İşte o aday ve düşünceleri…
  • Sayin arkadaslar, ben hepinizden yasli bir adamim, yillarca sivil havaciliga destek verdim. Bir buyugunuz olarak ederim ki, bosyere bibirinizi vurmaya calismayin. Su yorumlari okudum ve bircogunuz da sunu farkettim, birbirinizden hirs cikariyorsunuz. Buarada bir aday var sivil ve avukat, isi bilenlerle kuracagi bir ekibin Turk Hukukuna uygun birsekilde yurutme yapacagini dusunuyorum. Illaki adamin Ucak muhendisi, pilot, HvKK personeli olmasi gerekmez. Bu bir koalisyondur. Bu arada Sevgili "yardimlariniz??" Rumuzu ile yazan arkadasim, cirkin tavirlarin ve karsi ekipmissin gibi anlamsiz ve gereksiz yazilarin guzel olmamis. Birakin adaylarda, onlari destekleyenlerde bu isin keyfini cikarsin. Profesyonel ortamda herkes ekibiyle gelir ve gider. Tum adaylara basarilar dilerim. Tuncay Dikici rumuzlu kisi seninde icten desteginde cidden takdire deger, en azindan saklanmamissin. Senide ayrica birgun tanimak isterdim.
  • Eleştiri olarak algılanması biz amatör havacılara ne gibi katkılarınız olacak ve hangi branşla ilgilendiniz uçuşunuz var mı uçanların dilinden uçanlar anlar eski zihniyeti gençleri kaçıran zihniyeti değiştirmeniz dileğiyle
  • İsim yazmayan yorumculardan bir kişi hakkımda mevki peşinde olduğumu yazmış. Ben o zavllıya derim ki sen Tuncay Dikiciyi tanımamışsın tanıyanlara sor. Şu an Kurumun durumu Kurumu sevenleri ile birlik te olması gereken zamandır. Ben kuruma Genel Başkan seçecek delegelere diyorum ki; kendi aranızdan bir aday çıkaramıyormusunuz da hep hava kuvvetlerinden yardım talep ediyorsunuz,dönüp biraz da kendinize bakın. Sizler o kadar değersiz insanlar değilsiniz ki, ATATÜRK bu kurumu esnafla,din adamıyla, memurla kurdurmuştur. Bu nedenle sizler arasında bu yükü kim kaldırabilecek ve kim aydınlığa çıkarabilecek Kurum Sevdalısı mutlaka vardır.İşte bu sevdalılar arasından bir kişi çıkmış onun önünü kapatmaktan ziyade açmak en doğru harekettir. Hem sonra provası yapılmamış elbise adama ya bol gelir yada dar, işte ısmarlama adayda kuruma ya bo gelir yada dar yani uymaz. Bu yüzden kendi içinizden bir adayla Genel Kurula gidip Genel Kurulu sonuçlandırmak en doğru tercihtir.
  • Henüz ismini bilmedikleri insanları bile aday gösterenlere şaşırıyorum. O da en az tutuklanan kadar astronottur. Model yatakhanesini ve eski garajı idare etsin yeter.
  • Thk'ya tam anlamıyla uygun bir aday.Kesinlikle desteklenmesi gereken bir aday
  • Ben şirketim istediğim gibi alır satarım mantığı ile hareket edip canlarının istediği gibi davranan thk şirketleri bu konuda yasal dayanakları vardır herhalde. ÇOOOK merak ediyorum.
  • Denetleme kurulu yıllık denetimlerinde kurumun bu borçlanması hakkında bilgi sahibi olmuş mudur. Denetim kuruluna acaba gerçek borçlanma bilgileri verilmiş midir. Verildi ise denetleme kurulu bu borcu biliyor mudur. ya da biliyor ise tüzüğe göre bu konuda yönetim kurulu bilgilendirilmiş midir ? Verilmedi ise denetim kurulu görev ve sorumluluklarını yerine getirmiş sayılır mı. Suç unsuru her iki taraf için de var mıdır. Bilgiyi vermeyen yada yanlış veren için. bir de doğru bilgi aldı ise bu konuda yönetim kurulunu bilgilendirmeyen denetim kurulu için. ÇOOOKKK merek ediyorum.
  • Yakup çarkçı Ünsal Ban kabul etmedi çünkü Osman Yıldırımın saltanatını istemeyen kendisi
  • Birisi Allah aşkına THK Uçak İmalat hakkında bir haber yayınlasın senelerdir proje neden bitirilmiyor sorgulansın günah bu kadar paraya ve verilen vaadlere neden kandırılıyoruz?Sesimi duyan yetkililer
  • derneğin borçlanmaya ilişkin kararlarını almaya veya değiştirmeye yetkili organı DERNEK GENEL KURULU dur. bkz medeni kanun

Türk Hava Kurumu Başkanı Osman Yıldırım’ın tutuklanarak cezaevine gönderilmesinin ardından kurumun geleceğini kurtarmak için yapılacak seçimlere Adapazarı THK Şube Başkanı Vacit Öktem de aday oldu. 30 yıldır kurumun aşığı olan ve bu süre zarfından Adapazarı şube başkanlığını yürüten Vacit Öktem’in, kurumu yine kurumun içinden çıkacak cesur insanların kurtaracağını düşünerek aday olduğu belirtildi.

AirportHaber’e konuşan Vacit Öktem, kurumun içinde bulunduğu durumu AirportHaber’den takip ettiğini belirterek, “Seçilmem halinde kurumun imajını yeniden düzeltmek istiyorum. Bunun için biraz zamana ihtiyacımız olacak. 30 yıla yaklaşan Şube başkanlığım ve önceki dönemlerde yapmış olduğum Genel Yönetim Kurulu üyeliğinin yüklemiş olduğu sorumlulukla yaşamakta olduğumuz bu sürecin ancak Kurumun kendi içinden seçeceği yeni bir yönetimle giderilebileceği düşünüyorum” dedi.

İthal adayların sebep olduğu olumsuzlukları hep birlikte yaşadıklarını belirten Vacit Öktem, “Büyük Atatürk’ün kurduğu ve bize kalan bu son miraslarından birini sonsuza kadar yaşatmalıyız. Bu da şeffaf, dürüst ve ilkeli yeni bir yönetim anlayışı ile mümkün olacaktır” dedi.

Öktem’e çok sayıda şube başkanının destek verdiği kaydediliyor.

Aslen Trabzonlu olan Vakit Öktem’in öz geçmişi şöyle;

"1951 Yılında Erzurum’da doğdu. Memleketi Trabzon Sürmene’dir. Babasının memuriyeti nedeniyle ilk, orta ve lise eğitimini Giresun Bulancak, Manisa Aksihar ve İzmit’te tamamladı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ nden 1976 yılında mezun oldu. Askerlik görevinden sonra 1 yıl Hâkimlik Stajı, Balıkesir Savaştepe’de C. Savcılığı, Mardin Midyat’ ta Hakimlik görevlerinde bulundu. 1980 Yılında istifa ederek serbest avukatlığa geçti. Sakarya Barosu Başkanlığı, Türkiye Barolar Birliği delegeliği yaptı. Avukatlık görevi esnasında Adapazarı Belediyesi Hukuk Müşavirliği, Toyota-Sa, TC Ziraat Bankası, Denizbank gibi çeşitli özel ve kamu kurumlarında Hukuk Danışmanlığı yaptı. 30 Yıla yakın bir zamandır Türk hava Kurumu Adapazarı Şube Başkanlığı ve değişik dönemlerde THK Genel Yönetim Kurulu Üyeliklerinde bulundu. Halen serbest avukatlığa devam etmektedir."

©AirportHaber.com

THK'YA SİVİL BAŞKAN ADAYI…

Yorumlar Tüm Yorumlar (51)

Mahmutcan ~ 9 yıl önce
Sayin arkadaslar, ben hepinizden yasli bir adamim, yillarca sivil havaciliga destek verdim. Bir buyugunuz olarak ederim ki, bosyere bibirinizi vurmaya calismayin. Su yorumlari okudum ve bircogunuz da sunu farkettim, birbirinizden hirs cikariyorsunuz. Buarada bir aday var sivil ve avukat, isi bilenlerle kuracagi bir ekibin Turk Hukukuna uygun birsekilde yurutme yapacagini dusunuyorum. Illaki adamin Ucak muhendisi, pilot, HvKK personeli olmasi gerekmez. Bu bir koalisyondur. Bu arada Sevgili "yardimlariniz??" Rumuzu ile yazan arkadasim, cirkin tavirlarin ve karsi ekipmissin gibi anlamsiz ve gereksiz yazilarin guzel olmamis. Birakin adaylarda, onlari destekleyenlerde bu isin keyfini cikarsin. Profesyonel ortamda herkes ekibiyle gelir ve gider. Tum adaylara basarilar dilerim. Tuncay Dikici rumuzlu kisi seninde icten desteginde cidden takdire deger, en azindan saklanmamissin. Senide ayrica birgun tanimak isterdim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
amatör havacı ~ 9 yıl önce
Eleştiri olarak algılanması biz amatör havacılara ne gibi katkılarınız olacak ve hangi branşla ilgilendiniz uçuşunuz var mı uçanların dilinden uçanlar anlar eski zihniyeti gençleri kaçıran zihniyeti değiştirmeniz dileğiyle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tuncay Dikici ~ 9 yıl önce
İsim yazmayan yorumculardan bir kişi hakkımda mevki peşinde olduğumu yazmış. Ben o zavllıya derim ki sen Tuncay Dikiciyi tanımamışsın tanıyanlara sor. Şu an Kurumun durumu Kurumu sevenleri ile birlik te olması gereken zamandır. Ben kuruma Genel Başkan seçecek delegelere diyorum ki; kendi aranızdan bir aday çıkaramıyormusunuz da hep hava kuvvetlerinden yardım talep ediyorsunuz,dönüp biraz da kendinize bakın. Sizler o kadar değersiz insanlar değilsiniz ki, ATATÜRK bu kurumu esnafla,din adamıyla, memurla kurdurmuştur. Bu nedenle sizler arasında bu yükü kim kaldırabilecek ve kim aydınlığa çıkarabilecek Kurum Sevdalısı mutlaka vardır.İşte bu sevdalılar arasından bir kişi çıkmış onun önünü kapatmaktan ziyade açmak en doğru harekettir. Hem sonra provası yapılmamış elbise adama ya bol gelir yada dar, işte ısmarlama adayda kuruma ya bo gelir yada dar yani uymaz. Bu yüzden kendi içinizden bir adayla Genel Kurula gidip Genel Kurulu sonuçlandırmak en doğru tercihtir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ünsan mı? ~ 9 yıl önce
Henüz ismini bilmedikleri insanları bile aday gösterenlere şaşırıyorum. O da en az tutuklanan kadar astronottur. Model yatakhanesini ve eski garajı idare etsin yeter.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
belle ~ 9 yıl önce
Thk'ya tam anlamıyla uygun bir aday.Kesinlikle desteklenmesi gereken bir aday

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 9 yıl önce
Ben şirketim istediğim gibi alır satarım mantığı ile hareket edip canlarının istediği gibi davranan thk şirketleri bu konuda yasal dayanakları vardır herhalde. ÇOOOK merak ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 9 yıl önce
Denetleme kurulu yıllık denetimlerinde kurumun bu borçlanması hakkında bilgi sahibi olmuş mudur. Denetim kuruluna acaba gerçek borçlanma bilgileri verilmiş midir. Verildi ise denetleme kurulu bu borcu biliyor mudur. ya da biliyor ise tüzüğe göre bu konuda yönetim kurulu bilgilendirilmiş midir ? Verilmedi ise denetim kurulu görev ve sorumluluklarını yerine getirmiş sayılır mı. Suç unsuru her iki taraf için de var mıdır. Bilgiyi vermeyen yada yanlış veren için. bir de doğru bilgi aldı ise bu konuda yönetim kurulunu bilgilendirmeyen denetim kurulu için. ÇOOOKKK merek ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dışarıdan birisi ~ 9 yıl önce
Yakup çarkçı Ünsal Ban kabul etmedi çünkü Osman Yıldırımın saltanatını istemeyen kendisi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hukuk ~ 9 yıl önce
Birisi Allah aşkına THK Uçak İmalat hakkında bir haber yayınlasın senelerdir proje neden bitirilmiyor sorgulansın günah bu kadar paraya ve verilen vaadlere neden kandırılıyoruz?Sesimi duyan yetkililer

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misa ~ 9 yıl önce
derneğin borçlanmaya ilişkin kararlarını almaya veya değiştirmeye yetkili organı DERNEK GENEL KURULU dur. bkz medeni kanun

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000