08 Eylül 2015, Salı 11:18:46

THK’nın uçak yedek parçalarına gümrük el koydu

Türk Hava Kurumu, Kanada’dan ithal ettiği uçak yedek parçalarına ait gümrük vergilerini ödeyemedi, yüzbinlerce TL değerindeki malzemeler devlet malı haline geldi. İşte ayrıntılar…
  • Thk ya yeni kayıt yaptırmayı düşünenler vazgeçsin. Durum kötü.. Pişmanım.
  • Sevgili dünyadan habersiz çalışan medikal sektöründe daha çok kazanma şansınız var da babanızın hayrına mi ambulansta çalışıyorsunuz sizin yollarıniza kırmızı halılar serildi ise lütfen edebiniz ile gidim 2 ay dır yaşanan bazı sıkıntılara göğüs gelemeyecek kadar sabırsız ve pilotlar in Sebatli durusunu dilinize asılsız bilgiler ile dolayarak insanların kafasını karistiracaginiza kapıyı göstermeden burada yazı yazar iken gösterdiğiniz cesareti kapıdan çıkma konusundada gösterirsiniz umarım tabi y..se
  • Gökçen'in torpilli çalışanları zamanında aldığınız maaşlara sayın. İnsanlar iş bulmak için bir taraflarını yırtarken hepiniz torpille girdiniz o kuruma yedinizde yediniz birazda siz çabalayın bakalım para kazanmak kolay mı öyle..
  • Gökçen'in torpilli çalışanları zamanında aldığınız maaşlara sayın. İnsanlar iş bulmak için bir taraflarını yırtarken hepiniz torpille girdiniz o kuruma yedinizde yediniz birazda siz çabalayın bakalım para kazanmak kolay mı öyle..
  • biz zorunlu tasarruf filan değil maaşımızı istiyoruz
  • Helal olsun adamlara aylardir bedava calisiyorlar gik demiyorlar. Allah her kuruma böyle pilot doktor saglikci nasip etsin.vatan size minnettardır.
  • Bir dünya para verip yine de thk ya gidip sonra ağlıyorsunuz. Hadi thy talebeleri mecbur gitti siz niye gittiniz. Thk ortada iste. Önce gidip sonra ağlıyorsunuz
  • Thk'daki mevcut durumu en iyi anlatan şarkı "Bas bas paraları Leylaya"
  • Airporthaber taraflı değilsen, bağımsız haber yapıyorsan bu yorumu yayınların. Metin Göksal paraları götürürken gıkınız çıkmıyordu. Vacit Öktem maaşını 5 katına çıkardığında sesiniz çıkmıyordu. İftira atmaya gelince ama üstünüze yok. Mustafa San başkan vekili iken satılan gayrimenkulleri kimlere ucuza peşkeş çektiniz, kimlere komisyon verdiniz bunları açıklayın önce. Bunlar araştırılsın.
  • İzmirde tam bir rezalet var. Öğrenciler uçamıuor, uçsa da THY öğrencilerinden sıra gelmiyor. Thk pişmanlıktır

THK eski Genel Başkanı Osman Yıldırım’ın rüşvet ve yolsuzluk operasyonu kapsamında tutuklanmasından sonra düzelmesi beklenen THK’da işler bir türlü rayına oturmadı. THK'nın işletme şirketi THK Gökçen Havacılık İktisadi İşletmesi kurum uçaklarına aldığı yedek parçanın vergisini ödeyemedi. Personel maaşlarını dahi ödemekte güçlük çeken THK’nın, parasızlık yüzünden yüzbinlerce TL değerindeki uçak yedek parçasını da gümrükten çekemediği ortaya çıktı.

Airporthaber’e gelen bilgilere göre, THK filosunda bulunan Bombardier ve Piper model uçaklar için yurtdışından yedek parça sipariş etti.  Uçak aksam ve parçaları, uçak bileşenleri, uçak tamir yenileme kiti, yapısal parçaları, uçak gövdesi iç plakaları gibi malzemeleri içeren yedek parçaların Bombardier için olanları 21 Mart’ta, Piper için olanları 2 Şubat’ta Esenboğa Havalimanı gümrüğüne geldi.

Bombardier için getirilen parçalar için 125 bin, Piper için ise 58 bin TL’lik vergi çıkarıldı. THK Gökçen Havacılık’ın, bu vergileri ödedikten sonra 950 bin TL ödeyerek satın aldığı malzemeleri gümrükten çekebileceği iletildi. Hitit Gümrük Müşavirliği aracılığıyla işlemleri yürüten THK, 50 günlük ambar bekleme süresi içerisinde vergileri yatıramadı. Bunun üzerine THK, yüzde 1 oranında vergi cezasını ödeyerek bir aylık ek süre aldı. Ancak THK, ek sürede de vergileri ödeyecek para bulamadı. THK’nın 950 bin TL tutarındaki yedek parçaları 3 Eylül’de tasfiye edilerek devlet malı haline getirildi.

Devlet malı sayılan malzemelerin önümüzdeki günlerde satışa çıkarılacağı ve THK’nın vergilerini ödeyerek malzemelere yeniden sahip olabileceği öğrenildi. Ancak personel maaşlarını dahi ödemekte zorlanan THK’nın vergiler için para bulup bulamayacağı merak konusu oldu.

Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı'na bağlı Gökçen Havacılık İktisadi İşletme'ye ait yedek parçaların ücreti ödenemesine rağmen, vergilerini ödeyemeyip alınamaması Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı için hafta sonu yapılacak olan genel başkanlık seçimlerine damgasını vuracak bir gelişme olduğu kaydedildi.



©AirportHaber Özel

THK’nın uçak yedek parçalarına gümrük el koydu

Yorumlar Tüm Yorumlar (65)

THK bitti ~ 9 yıl önce
Thk ya yeni kayıt yaptırmayı düşünenler vazgeçsin. Durum kötü.. Pişmanım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Medikal e cevap ~ 9 yıl önce
Sevgili dünyadan habersiz çalışan medikal sektöründe daha çok kazanma şansınız var da babanızın hayrına mi ambulansta çalışıyorsunuz sizin yollarıniza kırmızı halılar serildi ise lütfen edebiniz ile gidim 2 ay dır yaşanan bazı sıkıntılara göğüs gelemeyecek kadar sabırsız ve pilotlar in Sebatli durusunu dilinize asılsız bilgiler ile dolayarak insanların kafasını karistiracaginiza kapıyı göstermeden burada yazı yazar iken gösterdiğiniz cesareti kapıdan çıkma konusundada gösterirsiniz umarım tabi y..se

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aldıklarına say ~ 9 yıl önce
Gökçen'in torpilli çalışanları zamanında aldığınız maaşlara sayın. İnsanlar iş bulmak için bir taraflarını yırtarken hepiniz torpille girdiniz o kuruma yedinizde yediniz birazda siz çabalayın bakalım para kazanmak kolay mı öyle..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aldıklarına say ~ 9 yıl önce
Gökçen'in torpilli çalışanları zamanında aldığınız maaşlara sayın. İnsanlar iş bulmak için bir taraflarını yırtarken hepiniz torpille girdiniz o kuruma yedinizde yediniz birazda siz çabalayın bakalım para kazanmak kolay mı öyle..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
helikopter ambulans ~ 9 yıl önce
biz zorunlu tasarruf filan değil maaşımızı istiyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bedava işgücü ~ 9 yıl önce
Helal olsun adamlara aylardir bedava calisiyorlar gik demiyorlar. Allah her kuruma böyle pilot doktor saglikci nasip etsin.vatan size minnettardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
medikal ~ 9 yıl önce
vallahi biz medikalcılar yani doktor ve att,paramadik biz persunel hakkımızı sonuna kadar arıyoruz, hem sağlık bakanlığına durumu bildirdik hemde şefimiz ed ye baskı yaparak hakkımızı arıyoruz ama ne yazıkki hepsi asker emeklisi pilotlar daha önce 2-3 pilotu murat ocak kaptan atarak büyük korkutmuş. ihamlarda her yerde kameralar var bunları hep gözetliyorlarmış adamlar kameraların oldugu yerlerde konuşamıyorlar adamlar yusuf yusuf. 5ay adamlara maaş verme vallahi ypne konuşmazlar çok gülüyoruz bunlara. geçen bir yerde mekik yapıyorduk 3 helikopter buluştuk duyduguma göre bu murat kaptanın bir denizci kankası varmış alpaslan diye ya çanakkalede ya bursadaymış bu. bundan dolayı denizci kaptanları çok severmiş ve onlarada gelin isiniz hazır demiş ayrılan geliyormuş ve onları hep batıya veriyormuş. birde jandarma kankisi varmış ekmekçi kaptan diye jandarmalarında durumu iyiymiş.ama karacıları sevmiyormuş hep onları atmaya cıkarmaya çalışıyormuş ankaradaki karacların hepside yalamaymış,
Parayla rezillik ~ 9 yıl önce
Bir dünya para verip yine de thk ya gidip sonra ağlıyorsunuz. Hadi thy talebeleri mecbur gitti siz niye gittiniz. Thk ortada iste. Önce gidip sonra ağlıyorsunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Leyla ~ 9 yıl önce
Thk'daki mevcut durumu en iyi anlatan şarkı "Bas bas paraları Leylaya"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ses ~ 9 yıl önce
Airporthaber taraflı değilsen, bağımsız haber yapıyorsan bu yorumu yayınların. Metin Göksal paraları götürürken gıkınız çıkmıyordu. Vacit Öktem maaşını 5 katına çıkardığında sesiniz çıkmıyordu. İftira atmaya gelince ama üstünüze yok. Mustafa San başkan vekili iken satılan gayrimenkulleri kimlere ucuza peşkeş çektiniz, kimlere komisyon verdiniz bunları açıklayın önce. Bunlar araştırılsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İzmir TuA ~ 9 yıl önce
İzmirde tam bir rezalet var. Öğrenciler uçamıuor, uçsa da THY öğrencilerinden sıra gelmiyor. Thk pişmanlıktır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thk ~ 9 yıl önce
İstanbul daha içler acısı. Burda da THy öğrencileri uçmuyor. Ne diyosunuz
Yalan ~ 9 yıl önce
Hadi len. 15 gun aradan sonra anca ucabildim tua-4 gunde 2 sorti ucarken. bi sikintin varsa git shgm'ye basvur, burada aglama
TUA ~ 9 yıl önce
Uçuş Eğitimi alan bütün gruplar kontrat süresi dahilinde uçurulmakta ve kontrat süresinin gerektirdiği süre içerisinde de mezun olmaktadır.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000