12 Ekim 2011, Çarşamba 10:25:02

THK'NIN KUŞLARI YUVAYA DÖNÜYOR...

Türk Hava Kurumu’na ait 2 adet CL-215 yuvaya dönüyor...
  • Bırakın okula, hastahaneye; camiye bile parasız gidemiyorsun arkadaş. Devlet desteği olmadan çalışıyor bu kurum. Herkes devlet teşkilatı sansa da... Üye aidatları, bağışlar ve üretilen hizmetlerin geliri ile. Ruslardan ve İtalyanlardan bu hizmeti kurtardılar. Çalıştılar, başardılar. Sen de çalış sen de kazan. Bu gelirle sen de yeni havacılar yetiştir, boğazda balık yerine. Sen hiç kendinden başkasına hizmet verdin mi Abidin?
  • ee madem parasız yapsınlar da görelim... bu ne duygusallık arkadaş:)))
  • Bu uçak iş makinası gibidir. Müthiş performansı olmasına rağmen, yaptığı görev çok risklidir. Hem su alırkn, hem su atarken. Çok iyi eğitim, çok iyi handling gerektirir. söndürdüğü yangınla kurtardıklarının parasal karşılığı ölçülemez. Yanan bir köyün parasal değeri 1 milyar TL olabilir, ama yanan evin/köyün sahibine göre değeri parayla ölçülebilir mi? Bırakın onu, ormanın, köpeğin değeri kaçadır, ya çocuğunuzun? Kaç para diye sorarken bir düşünün derim bence. Görev yapan arkadaşlarımızı kutluyoruz.
  • Bu hizmet için ne kadar para ödendi THK'ya? Kamuoyuna bilgi verilebilir mi?
  • Benim bildiğim Orman Müdürlüğünden iyi para alınıyor bu uçaklar için...
Haziran ayının başında Antalya Havalimanı'na intikal ederek, bölgede yangın söndürme görevine başlayan, Türk Hava Kurumu’na ait 2 adet CL-215 Ateş Kuşu, 13.10.2011 tarihinde günbatımı ile görevlerini tamamlayarak, Ankara’daki THK Etimesgut tesislerine dönüyorlar. 

THK Antalya Şube Başkanı Vasıf Yüceliş yapılan görevleri şöyle açıkladı "4 yabancı, 4 Türk pilot ve 8 yer personeli ile Antalya Orman Bölge Müdürlüğü personelinden oluşan Antalya yangın söndürme filomuzun kahramanları, sezon boyunca gündoğumu-günbatımı arasında nöbet bekleyerek, Antalya Bölgemizde 104 adet yangın olayına müdahale amacıyla kalkış yapmış ve 145 saatlik yangın söndürme uçuşu gerçekleştirmişlerdir. Her defasında 6 ton olmak üzere 371 kez su ve köpük atışı gerçekleştirilerek, toplam 2226 ton su ve köpük atılmış ve yangınlar büyümeden başarılı olarak söndürülmüştür" dedi.
 
CL-215 Ateş Kuşlarının, halkın fitre-zekat ve kurban derisi yardımları ile satın alındığı ve orman yangınlarının önlenmesinde en önemli faktör oldukları vurgulandı.
THK'NIN KUŞLARI YUVAYA DÖNÜYOR...

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 12 yıl önce
Bırakın okula, hastahaneye; camiye bile parasız gidemiyorsun arkadaş. Devlet desteği olmadan çalışıyor bu kurum. Herkes devlet teşkilatı sansa da... Üye aidatları, bağışlar ve üretilen hizmetlerin geliri ile. Ruslardan ve İtalyanlardan bu hizmeti kurtardılar. Çalıştılar, başardılar. Sen de çalış sen de kazan. Bu gelirle sen de yeni havacılar yetiştir, boğazda balık yerine. Sen hiç kendinden başkasına hizmet verdin mi Abidin?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ee madem parasız yapsınlar da görelim... bu ne duygusallık arkadaş:)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu uçak iş makinası gibidir. Müthiş performansı olmasına rağmen, yaptığı görev çok risklidir. Hem su alırkn, hem su atarken. Çok iyi eğitim, çok iyi handling gerektirir. söndürdüğü yangınla kurtardıklarının parasal karşılığı ölçülemez. Yanan bir köyün parasal değeri 1 milyar TL olabilir, ama yanan evin/köyün sahibine göre değeri parayla ölçülebilir mi? Bırakın onu, ormanın, köpeğin değeri kaçadır, ya çocuğunuzun? Kaç para diye sorarken bir düşünün derim bence. Görev yapan arkadaşlarımızı kutluyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu hizmet için ne kadar para ödendi THK'ya? Kamuoyuna bilgi verilebilir mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Benim bildiğim Orman Müdürlüğünden iyi para alınıyor bu uçaklar için...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000