10 Aralık 2014, Çarşamba 09:24:44

THK'NIN KAYIP 1 MİLYAR TL'Sİ NEREDE?

Türk Hava Kurumu’na, ‘rüşvet ve ihaleye fesat karıştırma’ iddiasıyla düzenlenen operasyonun ardından soruşturmayı yürüten savcılar, kayıp 1 milyar TL’yi arıyor.
  • BEN 10.000 TL EMEKLİ AYLIĞI ALAN BİR GENERAL OLSAM,ŞANLI ŞEREFLİ,ÖYLE YAŞAMAYA DEVAM EDERDİM,OKUYORUM BURADAN,OĞLUNUN DÜĞÜN MASRAFINI,KURUMA YÜKLEMİŞ,EĞER DOĞRUYSA,O ŞEHİT OLAN SUBAY,ASTSUBAY,UZMAN ÇAVUŞ,ERAT VE POLİSLERİN CENAZELERİNİN KALDIRIŞLARINDA AĞLAYAN YAVRULARININ,EĞİTİM VE DÜĞÜN MASRAFLARINI DA KURUM YÜKLENSİN DERİM,YANLIŞIM VARSA ÖZÜR DİLERM
  • Paralar oğlunun firmasına aktarıldı daha geniş çaplı araştırılırsa oda ortaya çıkar zaten oğlunun sattığı ürünler (Petrol Ürünleri)italyan bir firmaya aittir kara para aklama için para İtalya'ya mallar türkiyeye ;)
  • yönetim kurulu üyeleri utanmadan THK Uçak İmalat A.Ş.de üretilen uçağı ziyaret ediyorlar. başı bozuk yönetim marifet gibi övünecek unsur arıyor.Yakında kurumun turistik şirketiyle uzun bir İtalya tatili yaparsınız.Oralara gitmişken paşamız için golf sahalarınıda incelemeyi unutmayın.
  • Hırsızın hiç mi suçu yok
  • Bu kadar para , 1 milyar TL suistimal,11 ayrı bankadan 3 yılda yüksek faizle krediler . kuruma ait otele ipotek,6 helikopter de rehin edilmiş,Biz halen deri toplamak için uğraşalım . Genç kanat olarak bizlere şübeden burs vereceğiz Lafları .çalışın baskıları ..Halen yönetim kurulları istifa etmeden yerlerinde oturuyor.Hiç mi haberleri yoktu bu paralardan?
  • Kanun suzluk yalan dolan haksızlık adaletsizlik başı bozukluk ne ararsan var abi,
  • THK nın turizm şirketi kurması ne ilginç, turistik işler bunlar
  • Kurumun toplam borcu belli sayın kafası güzel bu para nerden gelmişte kaybolmuş geliri gideri belli...
  • Emekli develet memuru kayıncosu bile villa sahibi...???? Top sülalesine yürümya kulum deniş proje osman..!!
  • Harcanan para değil kayıp para aranıyor. Hamburger beyinli

Türk Hava Kurumu’na (THK) yönelik ‘rüşvet ve ihaleye fesat karıştırmak” iddiasıyla yürütülen soruşturmada savcılar, kayıp olduğu belirtilen 1 milyar TL’nin nerede olduğunu arıyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, tutuklanan Osman Yıldırım başkanlığındaki THK’nın, bazı finans kuruluşlarıyla 11 ayrı bankadan 3 yılda yüksek faizle 1 milyar lira kredi çektiğini saptadı.

HaberTürk'te yer alan habere göre; 1 milyar TL’nin izini süren savcılık, Başkan Yıldırım ile oğlu Emre Yıldırım ve bazı şirket yöneticilerinin sık sık İtalya’ya uçtuğunu belirledi. Savcılık, gümrük işlemlerine girmeden Etimesgut Askeri Havaalanı’ndan doğrudan İtalya’ya uçtuğu iddia edilen Yıldırım’ın, paraları bu ülkeye kaçırdığı ihtimali üzerinde duruyor.

HELİKOPTERLER REHNEDİLDİ

8 ay süren teknik ve fiziki takip sonucu şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ele geçen belgeleri inceleyen savcılık, 1 milyar lira tutarındaki kredinin THK’nın yanı sıra kurumun şirketleri Gökçen Havacılık İktisadi İşletmecilik, ASAL, THK Uçuş Akademisi, THK Teknik, THK Turizm ve THK Uçak İmalat adına alındığını ortaya çıkardı. Kredilere karşılık İstanbul Laleli’deki 560 milyon lira değerindeki kuruma ait otele ipotek kondu. Orman Bakanlığı yangın söndürme ve hava ambulans gelirleri temlik edildi; kuruma ait 6 helikopter de rehnedildi.

PARALAR İTALYA’YA MI GİTTİ?

Bankalardan ve finans kuruluşlarından temin edilen 1 milyar TL savcılık tarafından aranırken paranın nerede kullanıldığı tespit edilemedi. Savcılık; Osman Yıldırım, oğlu Emre Yıldırım ve bazı şirket yöneticilerinin kredi kullanılan tarihlerde sık sık İtalya’ya gittiğini belirledi. Yıldırım’ın, THK Başkanı olmadan önce İtalya ile sıkı ilişkileri olması, bu paranın İtalya’ya kaçırılmış olabileceği yönündeki kuşkuları artırdı. Savcılık, çalışmalarını İtalya odaklı olarak yürütüyor.

YAZIŞMALAR YAPILIYOR

Uluslararası adli yardımlaşma kapsamında, İtalya ile yazışmalara başlayan savcılık İtalya’dan bu yöndeki talebine olumlu yanıt bekliyor. Osman Yıldırım’ın avukatları, kayıp 1 milyar TL’yle ilgili soruları yanıtsız bıraktı. Soruşturmayı yürüten Kaçakçılık ve Mali Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Ali Alper Saylan’ın, dosyada ‘paralel yapı’ izine de rastladığı iddia edildi. Savcılığın, para hareketlerini incelerken bu konudaki iddiaları da araştıracağı belirtildi.

THK'NIN KAYIP 1 MİLYAR TL'Sİ NEREDE?

Yorumlar Tüm Yorumlar (33)

VATANDAŞ ~ 8 yıl önce
BEN 10.000 TL EMEKLİ AYLIĞI ALAN BİR GENERAL OLSAM,ŞANLI ŞEREFLİ,ÖYLE YAŞAMAYA DEVAM EDERDİM,OKUYORUM BURADAN,OĞLUNUN DÜĞÜN MASRAFINI,KURUMA YÜKLEMİŞ,EĞER DOĞRUYSA,O ŞEHİT OLAN SUBAY,ASTSUBAY,UZMAN ÇAVUŞ,ERAT VE POLİSLERİN CENAZELERİNİN KALDIRIŞLARINDA AĞLAYAN YAVRULARININ,EĞİTİM VE DÜĞÜN MASRAFLARINI DA KURUM YÜKLENSİN DERİM,YANLIŞIM VARSA ÖZÜR DİLERM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
para ~ 9 yıl önce
Paralar oğlunun firmasına aktarıldı daha geniş çaplı araştırılırsa oda ortaya çıkar zaten oğlunun sattığı ürünler (Petrol Ürünleri)italyan bir firmaya aittir kara para aklama için para İtalya'ya mallar türkiyeye ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
VORTAC ~ 9 yıl önce
yönetim kurulu üyeleri utanmadan THK Uçak İmalat A.Ş.de üretilen uçağı ziyaret ediyorlar. başı bozuk yönetim marifet gibi övünecek unsur arıyor.Yakında kurumun turistik şirketiyle uzun bir İtalya tatili yaparsınız.Oralara gitmişken paşamız için golf sahalarınıda incelemeyi unutmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Hırsızın hiç mi suçu yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Genç kanat ~ 9 yıl önce
Bu kadar para , 1 milyar TL suistimal,11 ayrı bankadan 3 yılda yüksek faizle krediler . kuruma ait otele ipotek,6 helikopter de rehin edilmiş,Biz halen deri toplamak için uğraşalım . Genç kanat olarak bizlere şübeden burs vereceğiz Lafları .çalışın baskıları ..Halen yönetim kurulları istifa etmeden yerlerinde oturuyor.Hiç mi haberleri yoktu bu paralardan?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Kanun suzluk yalan dolan haksızlık adaletsizlik başı bozukluk ne ararsan var abi,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
THK nın turizm şirketi kurması ne ilginç, turistik işler bunlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Kurumun toplam borcu belli sayın kafası güzel bu para nerden gelmişte kaybolmuş geliri gideri belli...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Emekli develet memuru kayıncosu bile villa sahibi...???? Top sülalesine yürümya kulum deniş proje osman..!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FENASI ~ 9 yıl önce
COK GUZEL DEMISSIN ASLINDA BUNLARIN TUMUNUN KICINA SILIKON SIKIP DISARI BIRAKACAKSIN FAZLADEGIL 2.DAKIKA SONRA SISMEYE BASLIYO
kafasız iphone ~ 9 yıl önce
Harcanan para değil kayıp para aranıyor. Hamburger beyinli

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000