03 Ocak 2016, Pazar 10:33:12

THK'nın gözü Talih Kuşu'nda

Türk Hava Kurumu (THK), Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan Ulusal Piyango'nun özelleştirilmesi ve yine yapılandırılması kapsamında tespit edecek bir oranda Müesseseye kaynak belirlemesi yapılmasını isteyecek.
  • Kurumu yediniz bitirdiniz şimdi kaynak ariyosunuz kurumu osman Yıldırım borçlandirdi diyosun peki şimdiki iki tane danışmanın olduğunu söyleyen şube başkanı ve bütün yonetimdeki üyeler osman Yıldırım'ın yönetimininin aynısı Niye aynısı otururlar toplantıda genel başkan şu böyle olacak dedimi her kez kabul eder böyle olacak dedimi biter osman da böyle yapa yapa kurum ipotek oldu yazık aynı seneryo yarın birgün kayyum gelir olan THK ya olur yazık yazık emekli kahvanesi olmuş kurum
  • sevgili başkan ve çok kıymetli yardımcıları insanlar artık sizin söylem ve mesajlarınızı fıkra dergisinden alınmış komik karikatürler olarak okuyor. yüreğiniz var ise pilotların gözünün içine bakın eminim ki yalama alışkanığı olmıyanların gözlerinin derinliklerinde sizlere karşı besledikleri en samimi duyguları hissedecek ancak bu hisleri dişa vuracak cesareti gösteremiyeceksiniz. korkularınız kıssa zamanda başınıza gelecek ve tüm kirli çamaşırlar ortaya dökülecek (uzun boylu )
  • Ben THK çalışanlarının yorumlarını okuyorum ve anlamaya çalışıyorum. Arkadaşlar maaşlarınızı alamıyorsunuz ama hala orada çalışıyorsunuz. Neden? Kuruma bağlıyım felan hiç demeyin geçin bunları. İş yok demeyin biz özelde çalışıyoruz ve iş var ama çalışana. Ha ben öğlen 2 saat yemek yerim akşam 7 e kadar çalışmam, sabahta 1 saat kahvaltı yaparım diyosanız ve hastayım diye 2 gün gelmem diyorsanız tabi iş yok dışarıda. Demek ki kurum para bile ödemese dışarıdan daha rahat. O halde hiç ağlamayın. Tabi amacınızı şöyle düşünüyorum. Bu şekilde yapıp mağduruzu oynayıp belki devlet el atar beklentisi. Anlaşılan tüm cinler o kuruma toplanmış. Sizi dışarıda bekliyoruz buyrun gelin. Emin olun çok seveceğiz sizi. Hele de cv nize THK yazın çok daha fazla severiz sizi. Piyango bile çıksa böyle şans bulamazsınız.
  • ressam bir palet dolusu çeşitli renklerde yağlı boya,fırça ile birlikte yanına, insanlardan beğenmedikleri yerleri düzeltmesini rica eden bir yazıyı da bırakmasını istemiş denileni yapmış. Birkaç gün sonra meydana gittiğinde resmine hiç dokunulmadığını görmüş. Fırçalar da boyalar da hiç kullanılmamış. Çok sevinmiş. Koşarak Ranga Guru’ya gitmiş ve resme dokunulmadığını anlatmış. Ranga Guru ise, “Sevgili Raciçi, sen birinci konumda insanlara fırsat verildiğinde ne kadar acımasız bir eleştiri sağanağı ile karşılaşabileceğini gördün. Hayatında resim yapmamış insanlar dahi gelip senin resmini karaladı. Oysa ikinci konumda, onlardan hatalarını düzeltmelerini, yapıcı olmalarını istedin. Yapıcı olmak eğitim gerektirir. Hiç kimse bilmediği bir konuyu düzeltmeye kalkmadı, cesaret edemedi… mesleğinde usta olman yetmez, bilge de olmalısın. Emeğinin karşılığını, ne yaptığından haberi olmayan insanlardan alamazsın senin emeğinin hiçbir değeri yoktur. Sakın emeğini bilmeyenlere sunma ve tartışma.
  • Çözüm pilot maaslarimiymis? Oldu canım hayhay çözümü bulanlar kendileri uçar o saatten sonra. Bu teklif gelsin karşı teklif olarak bundan böyle ucretim 5000$ yerse!!.yemezse kendin ucarsin canım. 4999desen olmaz o saatten sonra. Keyfin bilir para senin iş senin. Afrika dan sebastian bulmaya bakın şimdiden. Yeni pilotlar bulana kadar hergün 17x 3000= 51000€ cezayı yiyince görürsün tasarrufu.pilotlar şimdiye kadar ses çıkarmadı. Son söz. Sessiz atın ciftesi 2,80 uzatır adamı.
  • sanırım piyangodan pay isteği tutmadı ama zeki yönetim çözümü buldu kaynak için THK helikopter ambulans pilotlarının maaşları sabitlenecekmiş tebrik ederim dahiyane fikir için bir öneride benden yönetimdekiler ve akrabaları sadece 1300 lira asgari ücret alsın hep beraber bu bataktan kurtulalım...
  • Eski baskancik ve gerçekler isimli cesur insanlar sizlerle gurur duydum ama karşı tarafın ismini yazmasını isterken önce siz gerçek isimlerinizi yazmaniz daha etik olurdu medeni insanlar olarak.hem yazsanizda size birşey olmaz işten atilmazsiniz .hem herkes görsün bu cesur yureklileri .benden istemeyin ben henüz o kadar medenilesemedim.varsa elinizde aksinin ispatı paylaşım herkes öğrensin. Dedikodular golgelerden beslenir.şeffaflık şeffaflık.yoksa bu kordogusu sürer gider.
  • Thk nın milli piyangodan para istemesini yadırgayan arkdaşlar. Niye yadıryorsunuz thk nın devletten aldıgı 1 kuruş para yok sadace deri ve fitre giderleri ile karşılanıyor masraflar.Deri ve fitre geliri hergeçen gün azalıyor ve yeni yönetimde kendince bir çözümler bulmaya çalışıyor,bundan dogal ne olabilir.Kurum faaliyetleriri devam ettirmesi için belirli bir sabit gelire ihtiyaç var. Maaşını alamayan personeller için kurum bir çıkar yol arıyor.Kurum şuan en kötü durumda bundan daha kötüsü olmaz diye düşünüyorum.Ben inanıyorum ki 90 yıllık bu kurum bunlarıda atlatıcak ve güzel günler gelicek. Eleştiri yapan arkadaşlar birazdayol gösterici ve kurumu maddi gelir getirici fikirler sunsanızda kurum bu çıkmazdan rahatlıkla çıksın.Birde kurum üst yöneticileri seffaf olsun bu kurum millete ait en ufak bir şaibe olmamalı.Güzel günler yakın ben öyle umud ediyorum..
  • Olan üniversiteye oldu! Tam toparlanmışken....
  • Bu kurumda işini layığı ile yapan ama en az parayı alan, hatta maaş alamayan kesim alt kadro denilen işçiler, hizmetliler ve branş sahibi teknik ekiptir. Gerisi birilerinin akrabalarıdır. THK da soyisimler alt alta toplansın anlaşılır kimler kimin oğlu, kızı, yeğeni, damadı. Müdür yardımcısı ve müdürler, genel müdürler genel sekreterler hem çok yüksek maaş almakta, hem işlerini düzgün yapmamaktadır. Bir acı reçete olacaksa, yüksek maaşlar gözden geçirilmeli. Miktarlar düşürülmeli ve işini yapamayanalr hesap vermelidir. Hesap verilmeyip herkesin yaptığı yanına kalırsa bu kurum daha çok batar, daha çok borçlanır daha çok para dilenir.

THK Başkanı Kürşat Atılgan, Maliye Bakanı Ağbal'a iletilmek üzere yapılan dosya ile ilgili haber verdi.Dosyada, THK'nın dünü, günü , havacılık etkinlikleri ve mali yapısı anlatılırken, Ülkemiz'de sivil ve sportif havacılığın gelişimini sağlamak üzere 90 senedir Türk vatandaşının desteğini alarak ara vermeden faaliyetlerini sürdürdüğü vurgulandı.

Dosyada, Müessesenin yürüttüğü hizmetler çerçevesinde devlet bütçesinden hiçbir hisse almadığı belirtilirken, THK'nın faaliyetlerinin devamlılığını sağlamak, ülke genelinde yaygınlaştırmak için ek parasal gelire gereksinim duyduğu ifade edildi. İşletmesi THK tarafından yapılan Ulusal Piyango biletlerinin temelini yaratan Tayyare Piyangosu'nun 1925-1939 içinde Müessesenin en mühim ciro kaynaklarından biri olduğunun da altı çizildi.

"SON ZAMANLARDA THK, MİLLİ PİYANGO İDARESİNDEN KATKI ALMIYOR"
Dosyada, Cumhuriyet'in başlarında 16 Şubat 1925'te kurulan ve 10 sene ardından 24 Mayıs 1935'te ismi THK'ya çevrilen Türk Tayyare Cemiyetinin hava kuvvetlerine kaptan yetiştirmesi, uçak alması/yapması için pekçok ciro kaynağıyla donatıldığına işaret edildi.

5 Temmuz 1939'da Ulusal Piyango İdaresi kurularak piyango ile ilgili her çeşitli faaliyetin THK'dan alındığı, Maliye Bakanlığına bağlanan Ulusal Piyango İdaresinin önce çekilişini 11 Kasım 1939'da yaptığı anımsatılarak, Ulusal Piyango'nun karından, THK'ya aktarılan hissenin gittikçe azaldığı vurgulandı.

Günümüzde THK'nın Ulusal Piyango İdaresinden herhangi bir katkı hissesi almadığının dile getirildiği dosyada bunlar kaydedildi:

"Ata'mızın Türk vatandaşlarına emaneti olan THK tarafından yürütülen faaliyetlerin ehemmiyetinin aşikar olduğunun bilincinden hareketle sivil havacılığın ülke genelinde yaygın takdirde yapılmasını sağlamak ve havacı bir Türk gençliği yaratmak için THK'nın ek parasal gelire gereksinimi yer almaktadır . Süre içerisinde THK'nın gelirlerinde olan düşüşler ve artan giderler mevcut uçak, sportif hava araçları, teçhizat ile malzemelerin yenilenmesini olanaksız hale getirmiştir. Bu durumdan THK'nın amatör ve sportif havacılık etkinlikleri ile Türk Hava Üniversitesi de olumsuz etkilenmektedir. Müessesemizin mevcut gelirleriyle tüzüğünde anlatılan misyonu yerine getirebilmesi gittikçe zorlaşmaktadır. Bu nedenle hükümetimizin desteğine gereksinim duyulmaktadır. Kurulduğu dönemde 21 kalemden meydana gelen ciro kaynakları, 1939'dan başlayarak azaltılmaya başlanmış ve elinden edinilen önce ciro kalemi ise Tayyare Piyangosu olmuştur. Son Zamanlarda ise kurban derisi ile fitre ve zekat toplama faaliyetlerinden ele geçirilen gelirler dışında faaliyetlerimizin devamlılığını sürdürebileceğimiz ciro bulunmamaktadır."

"MÜESSESEYE DESTEK VERİLECEĞİ KANAATİNDEYİM"
THK Başkanı Atılgan, hükümetin, 2023 hedeflerinde havacılık ve uzay çalışmalarına büyük önem verdiğine işaret ederken, " Müessesemizin onursal genel başkanı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın temellerini attığı 2023 vizyonunda havacılık ve uzaya verilen önemin bilincindeyiz. Bu nedenle ülkemiz kalkınması noktasında büyük önem talep eden havacılık etkinlikleri ile ilgili THK'ya destek verileceği kanaatindeyim" diye konuştu.

THK'nın her geçen sene elinden edinilen gelirleri nedeni ile Müessesenin tüzüğünde anlatılan havacılık misyonunu yerine getirmekte zorlandığını altını çizen Atılgan şunları kaydetti:

"THK'ya Ulusal Piyango İdaresince oynatılan şans oyunlarından aktarılacak tespit edecek oranda payla Müessesenin finansal açıdan büyük oranda rahatlaması sağlanacak, daha birden fazla gencimiz gökyüzüyle buluşacak. THK'nın ciro kaynaklarının artırılmasıyla havacılık alanındaki başarılı faaliyetlerimizin devamlılığı da sağlanabilecek."

THK'nın gözü Talih Kuşu'nda

Yorumlar Tüm Yorumlar (128)

Yazıklar olsun ~ 8 yıl önce
Kurumu yediniz bitirdiniz şimdi kaynak ariyosunuz kurumu osman Yıldırım borçlandirdi diyosun peki şimdiki iki tane danışmanın olduğunu söyleyen şube başkanı ve bütün yonetimdeki üyeler osman Yıldırım'ın yönetimininin aynısı Niye aynısı otururlar toplantıda genel başkan şu böyle olacak dedimi her kez kabul eder böyle olacak dedimi biter osman da böyle yapa yapa kurum ipotek oldu yazık aynı seneryo yarın birgün kayyum gelir olan THK ya olur yazık yazık emekli kahvanesi olmuş kurum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vicdan ~ 8 yıl önce
sevgili başkan ve çok kıymetli yardımcıları insanlar artık sizin söylem ve mesajlarınızı fıkra dergisinden alınmış komik karikatürler olarak okuyor. yüreğiniz var ise pilotların gözünün içine bakın eminim ki yalama alışkanığı olmıyanların gözlerinin derinliklerinde sizlere karşı besledikleri en samimi duyguları hissedecek ancak bu hisleri dişa vuracak cesareti gösteremiyeceksiniz. korkularınız kıssa zamanda başınıza gelecek ve tüm kirli çamaşırlar ortaya dökülecek (uzun boylu )

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sinem ~ 8 yıl önce
ya ben patlangic hocalarim yuzunden magdur oldum. hic sevmiyorum onlari, hele de o kadin hocadan nefret ediyorum, orda durmasini istemiyorum artik. cunku zengin kursiyerleri kayiriyorlar hep, fakir ogrenciler de magdur ediyor, ve daha neler neler, herkes biliyor ...
vicdan a ~ 8 yıl önce
vicdaninizi sorgularken bizi de dusunun biraz, aglamak zorunda kalanlari, ortada biraktiklarinizi. oysa hep size deger verdik ama siz yine ortada biraktiniz
okur ~ 8 yıl önce
Ben THK çalışanlarının yorumlarını okuyorum ve anlamaya çalışıyorum. Arkadaşlar maaşlarınızı alamıyorsunuz ama hala orada çalışıyorsunuz. Neden? Kuruma bağlıyım felan hiç demeyin geçin bunları. İş yok demeyin biz özelde çalışıyoruz ve iş var ama çalışana. Ha ben öğlen 2 saat yemek yerim akşam 7 e kadar çalışmam, sabahta 1 saat kahvaltı yaparım diyosanız ve hastayım diye 2 gün gelmem diyorsanız tabi iş yok dışarıda. Demek ki kurum para bile ödemese dışarıdan daha rahat. O halde hiç ağlamayın. Tabi amacınızı şöyle düşünüyorum. Bu şekilde yapıp mağduruzu oynayıp belki devlet el atar beklentisi. Anlaşılan tüm cinler o kuruma toplanmış. Sizi dışarıda bekliyoruz buyrun gelin. Emin olun çok seveceğiz sizi. Hele de cv nize THK yazın çok daha fazla severiz sizi. Piyango bile çıksa böyle şans bulamazsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
x ~ 8 yıl önce
ressam bir palet dolusu çeşitli renklerde yağlı boya,fırça ile birlikte yanına, insanlardan beğenmedikleri yerleri düzeltmesini rica eden bir yazıyı da bırakmasını istemiş denileni yapmış. Birkaç gün sonra meydana gittiğinde resmine hiç dokunulmadığını görmüş. Fırçalar da boyalar da hiç kullanılmamış. Çok sevinmiş. Koşarak Ranga Guru’ya gitmiş ve resme dokunulmadığını anlatmış. Ranga Guru ise, “Sevgili Raciçi, sen birinci konumda insanlara fırsat verildiğinde ne kadar acımasız bir eleştiri sağanağı ile karşılaşabileceğini gördün. Hayatında resim yapmamış insanlar dahi gelip senin resmini karaladı. Oysa ikinci konumda, onlardan hatalarını düzeltmelerini, yapıcı olmalarını istedin. Yapıcı olmak eğitim gerektirir. Hiç kimse bilmediği bir konuyu düzeltmeye kalkmadı, cesaret edemedi… mesleğinde usta olman yetmez, bilge de olmalısın. Emeğinin karşılığını, ne yaptığından haberi olmayan insanlardan alamazsın senin emeğinin hiçbir değeri yoktur. Sakın emeğini bilmeyenlere sunma ve tartışma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cozum ~ 8 yıl önce
Çözüm pilot maaslarimiymis? Oldu canım hayhay çözümü bulanlar kendileri uçar o saatten sonra. Bu teklif gelsin karşı teklif olarak bundan böyle ucretim 5000$ yerse!!.yemezse kendin ucarsin canım. 4999desen olmaz o saatten sonra. Keyfin bilir para senin iş senin. Afrika dan sebastian bulmaya bakın şimdiden. Yeni pilotlar bulana kadar hergün 17x 3000= 51000€ cezayı yiyince görürsün tasarrufu.pilotlar şimdiye kadar ses çıkarmadı. Son söz. Sessiz atın ciftesi 2,80 uzatır adamı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çözüm bulundu ~ 8 yıl önce
sanırım piyangodan pay isteği tutmadı ama zeki yönetim çözümü buldu kaynak için THK helikopter ambulans pilotlarının maaşları sabitlenecekmiş tebrik ederim dahiyane fikir için bir öneride benden yönetimdekiler ve akrabaları sadece 1300 lira asgari ücret alsın hep beraber bu bataktan kurtulalım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 8 yıl önce
Eski baskancik ve gerçekler isimli cesur insanlar sizlerle gurur duydum ama karşı tarafın ismini yazmasını isterken önce siz gerçek isimlerinizi yazmaniz daha etik olurdu medeni insanlar olarak.hem yazsanizda size birşey olmaz işten atilmazsiniz .hem herkes görsün bu cesur yureklileri .benden istemeyin ben henüz o kadar medenilesemedim.varsa elinizde aksinin ispatı paylaşım herkes öğrensin. Dedikodular golgelerden beslenir.şeffaflık şeffaflık.yoksa bu kordogusu sürer gider.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thk sevdalısı ~ 8 yıl önce
Thk nın milli piyangodan para istemesini yadırgayan arkdaşlar. Niye yadıryorsunuz thk nın devletten aldıgı 1 kuruş para yok sadace deri ve fitre giderleri ile karşılanıyor masraflar.Deri ve fitre geliri hergeçen gün azalıyor ve yeni yönetimde kendince bir çözümler bulmaya çalışıyor,bundan dogal ne olabilir.Kurum faaliyetleriri devam ettirmesi için belirli bir sabit gelire ihtiyaç var. Maaşını alamayan personeller için kurum bir çıkar yol arıyor.Kurum şuan en kötü durumda bundan daha kötüsü olmaz diye düşünüyorum.Ben inanıyorum ki 90 yıllık bu kurum bunlarıda atlatıcak ve güzel günler gelicek. Eleştiri yapan arkadaşlar birazdayol gösterici ve kurumu maddi gelir getirici fikirler sunsanızda kurum bu çıkmazdan rahatlıkla çıksın.Birde kurum üst yöneticileri seffaf olsun bu kurum millete ait en ufak bir şaibe olmamalı.Güzel günler yakın ben öyle umud ediyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THK SEVDALISIYMIŞ ~ 8 yıl önce
Sevsinler Seni...
THKLI ~ 8 yıl önce
Kasaya para girerken devlete yada halka ne verdiki bu THK? Paşa çocuklarını, milletvekilleri yakınlarını, kendi akrabalarını işe yerleştirdi. Bu kişilere bedava lisans dağıttı. Gariban kaç tane öğrenci var acaba bir araştırın. Paralar akarken en lüks otellerde birbirlerini ağırladılar. Para birince halk yararı, Atatürkün göz bebeği, Sabiha Gökçenin hatırası ayaklarına yatmasın bu kurum.
THK Üniversitesi ~ 8 yıl önce
Olan üniversiteye oldu! Tam toparlanmışken....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THKlı ~ 8 yıl önce
Bu kurumda işini layığı ile yapan ama en az parayı alan, hatta maaş alamayan kesim alt kadro denilen işçiler, hizmetliler ve branş sahibi teknik ekiptir. Gerisi birilerinin akrabalarıdır. THK da soyisimler alt alta toplansın anlaşılır kimler kimin oğlu, kızı, yeğeni, damadı. Müdür yardımcısı ve müdürler, genel müdürler genel sekreterler hem çok yüksek maaş almakta, hem işlerini düzgün yapmamaktadır. Bir acı reçete olacaksa, yüksek maaşlar gözden geçirilmeli. Miktarlar düşürülmeli ve işini yapamayanalr hesap vermelidir. Hesap verilmeyip herkesin yaptığı yanına kalırsa bu kurum daha çok batar, daha çok borçlanır daha çok para dilenir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000