28 Aralık 2014, Pazar 15:46:42

THK'NIN BORCU AÇIKLANDI

Türk Hava Kurumu'nda devam eden Olağanüstü Genel Kurulu Denetleme Kurulu raporlarının açıklanmasıyla devam edildi.
  • Dikkat ve ismet isimli arkadaşlara cevap adına yazıyorum.Sn.Erdoğan Karakus ve şu an Hv.Kuvvetleri komutanı Sn.Akın Özturk dünür değillerdir. Hava kuvvetleri komutanımızın kızı soyadı Karakuş olan bir subayımız ile evlidir ve Kuveyt liler ile haberler bahsi geçen subayımız ile aittir. Sn.Erdoğan Karakusun oglu sivildir.
  • Hocam ben durum gercek bir durum tespiti yaptim. Bu vakiflarla ve insanlarla surekli calisiyoruz ve cok net goruyoruz, yasiyoruz Ayrica ben profosyeneller dedim sizin saydiginiz kisiler o kategoride degil aileden zengin is adamlari... Ve basarili degiller... Asker kokenli kisilerin aldiklari egitim ve sartlar ile sirket yonetmek inanin cok farkli dinamikler icerir.
  • Yönettikleri kulüpleri batıran Ünal Aysal, Faruk Süren, Yıldırım Demirören vs bunlarda mı askerdi? Bence genelleme yapmayın, yapılan iyi ve kötü işler kişinin kendisini bağlar çalıştığı kurumu, milliyetini vs'yi değil.
  • Sorun maalesef, sirket veya vakif yonetimini askeri yonetimlerle karistiran pasalardir. Akserlik baska bisey sirket yonetmek cok baska. Iyi universitelerin isletme bolumunden mezun olup master'larini yurtdisinda yapmis yonetim, idare, muhasebe, yatirim, gelir gider ne demek oldugunu bilen insanlar is bulamazken.... Emekli olmus esasen gorevlerini tamamlamis (emekli olmus) askerleri boyle kurumlarin basina getirilmesi sayesinde bu sonuclarin olusmasi kacinilmazdir. Esasen sorun sadece burda degil meaalese kamu oyunu. Henuz farkinda olmadigi Aselsan,Havelsan , Tai gibi vakiflarda yonetim kurulunda olan emekli pasalarin neler yaptigi zamanla ortaya cikacaktir maalesef....
  • Borcu var kurumun da parayı yemiş mi adam? ucak almış helikopter almiş. Şimdi siz de adapazarlı avukata teslim ettiniz bu kadar uçağı helikopteri. İtalyaya Koreye ucak kiralıyor kurum. Vacit mi yapacak bu işi. Dili yok, bilgisi yok. Thk nın işi deri mi toplamak? havacılık mı yapmak? Seneye zaten deri toplamak yasaklanır. Kalırsınız yaya havacıyla. Şimdi asıl kurum battı. Tsk desteği de gitti.
  • promosyonlar pzt gg unu deniliyor ya bakacağız hayırlısı yeni başkan hayırlı olsun ancak umarım hoca ya aldanmaz durum bahsedilgi gibi değil yazılan çizilen bir yana içindekiler biliyor durumu vaziyet bahsedilen kadar kotu değil
  • Dikkat! Rumuzlu arkadas, haberlere baktim. Dogru soyluyorsun, hatta Faith Altayli cok agir bir yazida yazmis. Karakus pasanin oglu ile Hava Kuvvetleri Komutaninin kizi evliymis. Yuh dedim. Boyle bir farkindalik yarattigin icin tesekkurler. Artik resime daha tepeden bakmak lazim.
  • Secimde Divan Baskanligina askeri kanattan aday olan Erdogan Karakus pasa, ayni zamanda Genel Kurula katilan Hava Kuvvetleri Komutaniyla dunurdur. Yani oz oglu ile oz kizlari birbirleriyle evlidir. Nereden biliyorum diye sorarsaniz? Birkac ay once trafikte "araplardan dayak yiyen Turk F16 pilotu" diye bir haber vardi, oradan ogrenmistim. :-) bu iliski ve destege ragmen bu oy farki tam bir hezimettir.
  • Az para degil ama ellerindeki anfibik ucaklar altin yumurtlayan tavuktur..bu borclarin hepsini odetir...yeterki isi bil ve cok alana dagilma...
  • 600 e yakın çalışanına masş vereceksin, Hem birsürü hava aracı alınacak, uçuş akademin olacak, üniversite kuracaksın ve yapmış olduğun bu kadar yatırımıda hiç borçsuz kredisiz yapacaksın . Türkiyede bunu yapabilecek bir şirket varsa gelsin görelim. Bu gün asgari ücretle çalışan biri bile kredi çekip araba , ev alabiliyorsa diye düşünmek gerek. Önemli olan borca girmek değil ödeyebilmek. Ödendiğine göre rakamlara takılmayın bence......

Türk Hava Kurumu'nda devam eden Olağanüstü Genel Kurulu Denetleme Kurulu raporlarının açıklanmasıyla devam edildi.

Denetleme Kurulu adına raporu sunan Kurul Başkanı Hilmi Kurtoğlu THK'nın toplam borcunu açıkladı.

Kurtoğlu, THK Yönetim Kurulu Başkanlığı'nın faaliyetlerine ilişkin sunduğu raporunda borç tutarlarını açıkladı.

Rapora göre THK Genel Başkanlığı'nın 28 Kasım itibariyle 298 milyon ana para, 103 milyon faiz olmak üzere toplam 401 milyon lira kredi borcu olduğu açıklandı.

Bunun yanı sıra Genel Başkanlığı'n 199 bin lira kasasında, 34 milyon lira da banka hesabında olduğunun tespit edildiği açıklandı.

Denetleme Kurulu raporunda THK ve şirketlerinin toplam 732 milyon lira borcu olduğu belirtildi.

Açıklanan rakamlar sonrasında Denetleme Kurulu raporunun ibra edilmesine geçildi.

Uzun süren tartışmalar sonucunda oy çokluğuyla denetleme kurulu başkanlığının raporu ibra edildi.











THK'NIN BORCU AÇIKLANDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Cevaben ~ 9 yıl önce
Dikkat ve ismet isimli arkadaşlara cevap adına yazıyorum.Sn.Erdoğan Karakus ve şu an Hv.Kuvvetleri komutanı Sn.Akın Özturk dünür değillerdir. Hava kuvvetleri komutanımızın kızı soyadı Karakuş olan bir subayımız ile evlidir ve Kuveyt liler ile haberler bahsi geçen subayımız ile aittir. Sn.Erdoğan Karakusun oglu sivildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Hocam ben durum gercek bir durum tespiti yaptim. Bu vakiflarla ve insanlarla surekli calisiyoruz ve cok net goruyoruz, yasiyoruz Ayrica ben profosyeneller dedim sizin saydiginiz kisiler o kategoride degil aileden zengin is adamlari... Ve basarili degiller... Asker kokenli kisilerin aldiklari egitim ve sartlar ile sirket yonetmek inanin cok farkli dinamikler icerir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sivil ~ 9 yıl önce
Yönettikleri kulüpleri batıran Ünal Aysal, Faruk Süren, Yıldırım Demirören vs bunlarda mı askerdi? Bence genelleme yapmayın, yapılan iyi ve kötü işler kişinin kendisini bağlar çalıştığı kurumu, milliyetini vs'yi değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Sorun maalesef, sirket veya vakif yonetimini askeri yonetimlerle karistiran pasalardir. Akserlik baska bisey sirket yonetmek cok baska. Iyi universitelerin isletme bolumunden mezun olup master'larini yurtdisinda yapmis yonetim, idare, muhasebe, yatirim, gelir gider ne demek oldugunu bilen insanlar is bulamazken.... Emekli olmus esasen gorevlerini tamamlamis (emekli olmus) askerleri boyle kurumlarin basina getirilmesi sayesinde bu sonuclarin olusmasi kacinilmazdir. Esasen sorun sadece burda degil meaalese kamu oyunu. Henuz farkinda olmadigi Aselsan,Havelsan , Tai gibi vakiflarda yonetim kurulunda olan emekli pasalarin neler yaptigi zamanla ortaya cikacaktir maalesef....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anlayamadınız ~ 9 yıl önce
Borcu var kurumun da parayı yemiş mi adam? ucak almış helikopter almiş. Şimdi siz de adapazarlı avukata teslim ettiniz bu kadar uçağı helikopteri. İtalyaya Koreye ucak kiralıyor kurum. Vacit mi yapacak bu işi. Dili yok, bilgisi yok. Thk nın işi deri mi toplamak? havacılık mı yapmak? Seneye zaten deri toplamak yasaklanır. Kalırsınız yaya havacıyla. Şimdi asıl kurum battı. Tsk desteği de gitti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
miaafir ~ 9 yıl önce
promosyonlar pzt gg unu deniliyor ya bakacağız hayırlısı yeni başkan hayırlı olsun ancak umarım hoca ya aldanmaz durum bahsedilgi gibi değil yazılan çizilen bir yana içindekiler biliyor durumu vaziyet bahsedilen kadar kotu değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ismet ~ 9 yıl önce
Dikkat! Rumuzlu arkadas, haberlere baktim. Dogru soyluyorsun, hatta Faith Altayli cok agir bir yazida yazmis. Karakus pasanin oglu ile Hava Kuvvetleri Komutaninin kizi evliymis. Yuh dedim. Boyle bir farkindalik yarattigin icin tesekkurler. Artik resime daha tepeden bakmak lazim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yahu İsmet ~ 9 yıl önce
Ne alakası var. Daha tepeden baktın da ne gördün bize de anlat. Ben bahsi geçen 2 dünürü de tanırım. Dürüstlüklerinden şüphe duymam. Ne ima edilmek isteniyor, bunu anlamak mümkün değil. Çocuklarını kiminle evlendireceklerini de mi sana soracaklar? Sanki şimdiki gençler soruyormuş gibi? Yeni Başkan hayırlı olsun, kendisine başarılar diliyorum. Umarım elini altına soktuğu taşın altında kalmaz, kurumu daha yukarılara taşır.
Dikkat ! ~ 9 yıl önce
Secimde Divan Baskanligina askeri kanattan aday olan Erdogan Karakus pasa, ayni zamanda Genel Kurula katilan Hava Kuvvetleri Komutaniyla dunurdur. Yani oz oglu ile oz kizlari birbirleriyle evlidir. Nereden biliyorum diye sorarsaniz? Birkac ay once trafikte "araplardan dayak yiyen Turk F16 pilotu" diye bir haber vardi, oradan ogrenmistim. :-) bu iliski ve destege ragmen bu oy farki tam bir hezimettir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Az para degil ama ellerindeki anfibik ucaklar altin yumurtlayan tavuktur..bu borclarin hepsini odetir...yeterki isi bil ve cok alana dagilma...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sihirli değnek ~ 9 yıl önce
600 e yakın çalışanına masş vereceksin, Hem birsürü hava aracı alınacak, uçuş akademin olacak, üniversite kuracaksın ve yapmış olduğun bu kadar yatırımıda hiç borçsuz kredisiz yapacaksın . Türkiyede bunu yapabilecek bir şirket varsa gelsin görelim. Bu gün asgari ücretle çalışan biri bile kredi çekip araba , ev alabiliyorsa diye düşünmek gerek. Önemli olan borca girmek değil ödeyebilmek. Ödendiğine göre rakamlara takılmayın bence......

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000