30 Haziran 2009, Salı 07:42:21

THK'nın 2009 hedefi: 43 bin genç havacı...

Dünyada sportif havacılık kurslarının ücretsiz verildiği tek yer olan THK’nın sadece ücretsiz uçuşlu kurslarına bu yıl 8 bin 500 genç başvurdu. THK 2009 yılında 43 bin gence, planör, paraşüt, yamaç paraşütü ve model uçak kursu vermeyi planlıyor.

Dünyada sportif havacılığın her dalındaki kursların ücretsiz verildiği tek yer olan” Türk Hava Kurumu’nun (THK) düzenlediği kurslar yoğun ilgi görüyor. Sadece ücretsiz uçuşlu kurslardan yararlanmak için başvuranların sayısı 8 bin 500’e ulaştı.

THK Basın Yayın ve Halkla ılişkiler Müdürü Bahattin Adıgüzel, Türkiye’nin dört bir yanından gelen gençlerin, THK’nın Eskişehir’de bulunan ınönü Eğitim Merkezi’nde buluştuğunu söyledi. Bu merkezin, dünyada sportif havacılığın her dalındaki kursların ücretsiz olarak verildiği tek yer olduğunu anlatan Adıgüzel, şöyle konuştu:

En yüksek başvuru

“THK 2008 yılında 23 bin gence, planör, paraşüt, yamaç paraşütü ve model uçak kursu verdi. THK olarak 2009 yılında da geçen yıla göre büyük bir artışla 43 bin gence, aynı kursları vermeyi planlıyoruz. Kurumun ücretsiz uçuşlu kurslarından faydalanmak isteyen 8 bin 500 genç, THK’nin Türkiye genelinde bulunan 500’e yakın şubesinin kapısını çalarak bir rekora imza attı. Bu rakam, şu ana kadar yapılan en yüksek başvuru oranıdır.”

Yangın söndürme

Adıgüzel, THK’nın yangın söndürmeye yönelik hizmetleri ile ilgili olarak da, Türkiye’de bu yıl 5 adet amfibik yangın söndürme uçağı aldıklarını söyledi. Bahattin Adıgüzel, “Türkiye’nin kendi malı olarak, bir tane dahi denize veya göle inebilen yangın söndürme uçağı yoktu. Bu eksikliği gidermek için 2007 yılında yola çıktık ve yangın söndürme uçağı alımı kampanyası başlattık” dedi.

Yeterince ilgi görmüyor

Bu kampanyada yeterince ilgi görmediklerini, ancak yılmadıklarını ifade eden Adıgüzel, şöyle devam etti:

“THK’nın imkanlarını sonuna kadar kullandık, bankalardan kredi çektik ve 5 adet amfibik uçağı ülkemize kazandırdık. Bunu yaparken gençlerimizin kurs faaliyetleri aksamasın diye çok uğraştık, çünkü kurslarımızın hepsi ücretsiz ve bunun THK’ya maliyeti çok yüksek. Ancak, bunu da başardık. Hem uçaklarımızı aldık hem de gençlerimizin kurslarını aksatmadık. Çünkü onlar ülkemizin geleceği, gençlerimizin havacılık alanında aldığı her kurs ülkemizi ve havacılığımızı daha da güçlendiriyor.”

(Hürriyet)

THK'nın 2009 hedefi: 43 bin genç havacı...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000