12 Nisan 2012, Perşembe 08:28:03

THK'DAN YENİ ÜYELİK

İlk yerli uçağı üretmeye hazırlanan Türk Hava Kurumu Uçak Fabrikası, kısa adı OSSA olan OSTİM Savunma ve Sanayi Kümelenmesi’ne üye oldu...
  • bükülecek boyun sizinki olacak tangocu.çürümüş,vasıfsız elemanlarla,akrabalarla içi tıka basa doldurulmuş,hangi amaca hizmet ettiği belli olmayan ve çok başlılığın başını alıp yürüdüğü bir yerde hangi başarıdan bahsediyorsun sen?yolsuzluklarınız ayyuka çıktı. içerde dönen dolapları bilmeyen yok. sen kim uçak üretmek kim.pilot açığı var diye insanları kandırıyorsunuz yıllardır.piyasa çoktan doydu.kendi kendinize gelin güvey oluyorsunuz.ayakları yere basan işler yapın insanlar da sizi alkışlasın.ama siz mide bulandırıcı işlere imza atıyorsunuz.yeter artık.
  • Türk kuşu tesislerini gezerken deponun birisinde maket uçakları gördüm. Uçak fabrikası olarak belirtilen tesis maket uçak deposu olmasın? Sayın THK yetkilileri, halkımıza yalan söylemekten utanmıyormusunuz? Yalanı söylerken biraz insaflı söyleyin. Saygılarımla.
  • 1 aralık 2011 tarihinde kurulan uçak fabrikasının nerede olduğunu kurum personeli olarak çok merak ediyorum.sn. osman başkan açıklarsa tam yerini sevinirim...
  • OSSA=OSman SAçmalıkları
  • siz ancak uçan bisiklet yaparsın thk...sizin yaptığınız hava aracı yerde yürürse dua edin..ne oldu osmanout ve ekibi ne zaman uzaya fırlayacak :))
  • Şimdi gülenler o uçak üretilip göklerde yerini aldığı gün boyunlarını büküp susacaklar. Biraz sabır...
  • THK ve Zaytung esprileri
  • THK Uçak fabrikasında yapmak istediği uçaklar zaten Avrupa ve Amerikada garajlarda yapılan evyapımı uçaklar (homebuilt experimental) çok büyütmeye gerek yok. İflas durumunda olan İtalyan Tecnam ın modellerini yapmayı düşünüyorlar, yeni tasarım değil. Kullanılacak motor en yaygın motor olan Avusturya malı ROTAX. Avyoniklerin tamamı yurtdışı kaynaklı, yerli üretim yok. THK nın yapacağı uçağı 45000 EUR veren herkes alıp yapabiliyor.
THK ve Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nin teknik desteğiyle, başlangıç eğitim uçağı, sportif uçak, elektrik motorlu uçak gibi çeşitli hava platformlarının tasarım, üretim ve montajını gerçekleştirecek olan THK Uçak Fabrikası A.Ş, savunma ve havacılık sektörlerinde ihtiyaçların karşılanmasında yerli üretimin payını artırmayı hedefleyen OSSA’ya üye oldu.
 
OSSA, üniversitelerle de çalışarak KOBİ’lere teknoloji transferi yapmayı planlıyor. OSSA’nın işbirliği anlaşması imzaladığı üniversiteler arasında Türk Hava Kurumu Üniversitesi de bulunuyor. THK Gökçen Havacılık Genel Müdürü Volkan Yılmazer, 1 Aralık 2011’de kurulan Uçak Fabrikası A.Ş’nin öncelikli hedefinin başlangıç pilotaj eğitimi de verebilecek sınıfta, tasarım ve üretim yapmak olduğunu söyledi.
 
Türkiye’de ilk olacak
 
Fabrikada ilk etapta tasarlanıp üretilmesi hedeflenen yerli “Başlangıç eğitim uçağı”nın Türkiye’de bir ilk olacağını duyuran Yılmazer, uçağın yüzde 95’inin tamamen yerli tasarım ve üretimle yapılacağını belirtti.Yılmazer, “Dünya pazarında ise, teknik özellikleri ve performans değerleri açısından muadillerinden üstün ve aynı zamanda maliyet-etkin bir uçak olarak tasarlanacağından, sivil havacılık pazarında küresel anlamda başarılı olmasını planlıyoruz. Böylesine önemli bir misyonu üstelenen THK Uçak Fabrikası’nın OSSA’ya dâhil olmasını da çok önemsiyoruz” dedi. Motor ve aviyoniklerle ilgili de sanayi firmalarının devam eden çalışmaları neticesinde uçağın yüzde 95’inin tamamen yerli tasarım ve üretimle yapılmış olacağını söyleyen Yılmazer, “Diğer parçalar için Türkiye’de kabiliyet zaten mevcut” diye konuştu. (Hürriyet)
THK'DAN YENİ ÜYELİK

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 12 yıl önce
bükülecek boyun sizinki olacak tangocu.çürümüş,vasıfsız elemanlarla,akrabalarla içi tıka basa doldurulmuş,hangi amaca hizmet ettiği belli olmayan ve çok başlılığın başını alıp yürüdüğü bir yerde hangi başarıdan bahsediyorsun sen?yolsuzluklarınız ayyuka çıktı. içerde dönen dolapları bilmeyen yok. sen kim uçak üretmek kim.pilot açığı var diye insanları kandırıyorsunuz yıllardır.piyasa çoktan doydu.kendi kendinize gelin güvey oluyorsunuz.ayakları yere basan işler yapın insanlar da sizi alkışlasın.ama siz mide bulandırıcı işlere imza atıyorsunuz.yeter artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Türk kuşu tesislerini gezerken deponun birisinde maket uçakları gördüm. Uçak fabrikası olarak belirtilen tesis maket uçak deposu olmasın? Sayın THK yetkilileri, halkımıza yalan söylemekten utanmıyormusunuz? Yalanı söylerken biraz insaflı söyleyin. Saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
1 aralık 2011 tarihinde kurulan uçak fabrikasının nerede olduğunu kurum personeli olarak çok merak ediyorum.sn. osman başkan açıklarsa tam yerini sevinirim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
OSSA=OSman SAçmalıkları

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
siz ancak uçan bisiklet yaparsın thk...sizin yaptığınız hava aracı yerde yürürse dua edin..ne oldu osmanout ve ekibi ne zaman uzaya fırlayacak :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Şimdi gülenler o uçak üretilip göklerde yerini aldığı gün boyunlarını büküp susacaklar. Biraz sabır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
THK ve Zaytung esprileri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
THK Uçak fabrikasında yapmak istediği uçaklar zaten Avrupa ve Amerikada garajlarda yapılan evyapımı uçaklar (homebuilt experimental) çok büyütmeye gerek yok. İflas durumunda olan İtalyan Tecnam ın modellerini yapmayı düşünüyorlar, yeni tasarım değil. Kullanılacak motor en yaygın motor olan Avusturya malı ROTAX. Avyoniklerin tamamı yurtdışı kaynaklı, yerli üretim yok. THK nın yapacağı uçağı 45000 EUR veren herkes alıp yapabiliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000