29 Mayıs 2011, Pazar 11:36:50

THK'DAN ŞAMPİYONA'YA DESTEK

Erzincan'da başlayan Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonası'nda, gazetecilerle Türk Hava Kurumu'nun (THK) gezi uçağına binen Vali Abdulkadir Demir, Belediye Başkanı Yüksel Çakır ve Emniyet Müdürü Mehmet Tüzel, heyecanlı anlar yaşadı.
18 ülkeden 150 sporcunun katıldığı Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonası'na Türk Hava Kurumu da uçak ve pilotları ile destek veriyor. Şampiyona süresince THK'nın 5 uçağı kent merkezi üzerinde gezi düzenliyor. Erzincanlı vatandaşların büyük ilgi gösterdiği uçak gezilerinde ilk gün 200 kişi uçmanın keyfini yaşadı.

THK Erzincan Eğitim Merkezi'nin açılışı öncesinde Vali Abdulkadir Demir, Belediye Başkanı Yüksel Çakır ve Emniyet Müdürü Mehmet Tüzel de 8 kişilik karavan tipi uçakla küçük bir gezi yaptı. Gazetecilerle birlikte uçağa binen protokol üyeleri, uçağın havalanmasıyla Erzincan'ı gökyüzünden izleme fırsatı buldu. Gazetecilerle şakalaşan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, pilotun bir süre sonra manevralar yapmasıyla birlikte yanında oturan Vali Demir ile koltuklarına sıkı sıkı sarılarak, heyecanlı anlar yaşadılar.

Gözlerini kapatan Başkan Çakır, uçak sağa sola manevralar yaparken kahkahalarına da engel olamadı. Sorunsuz bir şekilde tamamlanan uçuşun ardından konuşan Başkan Çakır, Erzincan'ın tanıtımı için kendilerini feda etmeye devam ettiklerini belirterek, uçmanın güzel bir duygu olduğunu söyledi.

Vali Demir ise heyecanlı bir gezi olduğunu vurgulayarak, "Pilot özellikle manevralar yaparak, hepimizin bu konuda yeteneğini ortaya koydu. Erzincan sivil havacılık konusunda merkez olmaya doğru gidiyor. Şu anda üniversitemize bağlı 4 yıllık sivil havacılık meslek yüksekokulu açıldı. Öğrencileri var. Havacılık meslek lisesinin onayı verildi. 2010-2011 öğretim yılında öğrencilerini alarak eğitime başlayacak. Türk Hava Kurumu'nun eğitim merkezi bu yıl itibari Erzincan'da hizmete giriyor. Eski havaalanı

terminal binasının bir kısmı havacılık faaliyetleri için THK'ya verildi. Resmi açılışını yapacağız. Yaz döneminde 300 gencimiz burada havacılık eğitimi alacak. Yamaç paraşütü, planör gibi tüm faaliyetler burada gerçekleşecek. Önümüzdeki süreçte bu sayı bine çıkacak. Erzincan için havacılık çok önemli. Bölge içinde merkez olması kentin yaşam kalitesini ve diğer konularda cazibesini artırdı" şeklinde konuştu.
THK'DAN ŞAMPİYONA'YA DESTEK

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000