12 Mayıs 2008, Pazartesi 13:14:59

THK'dan model uçak kursu

Türk Hava Kurumu Nazilli Şubesi ücretsiz model uçak yapımını öğretmek için kurslar düzenledi.
  • bu kurslara her yaştan insan katıla bilirmi acaba

Türk Hava Kurumu Nazilli Şubesi ücretsiz model uçak yapımını öğretmek için kurslar düzenledi. 13 yaştan itibaren isteyen herkese model uçak yapmayı öğretmeyi hedefleyen THK, ilk olarak Turan İlköğretim Okulu Öğrencilerine sertifika kazandırdı. 7. ve 8. sınıflardan 38 öğrenci sertifikalarını şube binasında düzenlenen törenle aldılar.


THK Nazilli Şube Başkanı Ergün Özyılmaz; Ulu Önder Atatürk'ün yol göstericiliğinde 16 Şubat 1925 tarihinde ‘Türk Tayyare Cemiyeti' adı altında kurulan Türk Hava Kurumunun, Büyük Türk Milletinin maddi ve manevi desteği ile yaşadığını belirtti. Cemiyetin Türk Milletine, özellikle Türk gençliğine, havacılığın sivil ve askeri alanlardaki büyük önemini anlatmayı, havacılığı benimsetmek ve sevdirmek için kurulduğu yıldan beri faaliyetlerini aralıksız sürdüren THK'nın 2008 yılında da özverili çalışmalarına devam ettiği bildirdi.

 
THK Nazilli Şube Saymanı ve Rehber Öğretmen Remzi Ulus, yaptığı açıklamada "Hızla gelişen teknoloji gençlerin önüne yeni olanaklar sunuyor. Bu olanaklar gençleri bazen günlük hayattan uzaklaştırıyor. Çoğu genç internet cafelerde en değerli saatlerini geçiriyor. İşte bu durum sosyal hayattan uzaklaşan genç beyinlere zarar veriyor. İşte bu noktada Türk Hava Kurumu, genç yaşlı herkese gönülden bir çağrıda bulunuyor. Gelin gençlerimize güzel bir hobi kazandıralım. Havacılık sevdasını onların genç yüreklerine beraber aşılayalım" dedi.

Remzi Ulus, ayrıca THK Nazilli Şubesi olarak Eskişehir'de bulunan İnönü THK Tesislerinde ücretsiz paraşüt kursu düzenlediklerini ve ilk etapta bir kişinin bu kursa katılacağını kaydetti.

 

THK'dan model uçak kursu

Yorumlar

meraklı ~ 15 yıl önce
bu kurslara her yaştan insan katıla bilirmi acaba

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000