12 Ağustos 2015, Çarşamba 15:32:55

THK'da yeni genel başkan belli oldu

Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Vacit Öktem’in görevinden istifa etmesinin ardından toplanan yönetim kurulu, THK Genel Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa San’ı Genel Başkanlığa seçti.

Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Vacit Öktem'in istifasının ardından başkan vekilliğine seçilen Mustafa San, 12 Eylül'de yapılacak THK Olağan Genel Kurulu'nda başkanlık için THK Vakfı Başkanı Kürşat Atılgan ve Isparta Şube Başkanı Zafer Çağlar aday olduğunu bildirdi.

THK'nın 42. Olağanüstü Büyük Genel Kurulu'nda genel başkanlığa seçilen Vacit Öktem'in 10 Ağustos itibarıyla başkanlık görevinden istifa ettiğini anımsatan Mustafa San, THK Yönetim Kurulu kararıyla seçim gününe kadar THK Başkanlığına vekaleten kendisinin getirildiğini söyledi.

Ekim ayında yapılması planlanan THK Olağan Genel Kurulu'nun yönetim kurulu kararıyla 12 Eylül'e çekildiğini açıklayan San, "Atatürk'ün bize emaneti olan THK dimdik ayaktadır. Bu süreç içinde yönetim kurulumuzla görevimizin başındayız. Tüm faaliyetlerimiz en üst seviyede devam ediyor. Türk Hava Kurumu çok büyük bir camia. Biz yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla görevimizin başındayız. Kurumuz tarafından sürdürülen faaliyetler hiçbir aksaklık olmadan devam edecek" diye konuştu.

THK'nın ülkenin geleceği ve gençlerin nitelikli olarak yetişmesine yaptığı katkılar noktasında çok önemli görevler üstlendiğini anlatan San, halkın kendilerine olan desteği ve inancıyla gelecekte çok daha önemli faaliyetlere imza atılacağına inandıklarını bildirdi.

THK Genel Başkanlığı için sadece delegelerin aday olabileceğini ifade eden San, "Şu anda görünen iki aday var. Türk Hava Kurumu Vakfı Başkanı Kürşat Atılgan ve Isparta Şube Başkanı Zafer Çağlar. Delegelerden en çok oyu alan aday başkanlığa seçilecek" dedi.

MUSTAFA SAN KİMDİR?

1957 yılında Safranbolu’da dünyaya gelen Mustafa San ilk, orta ve lise tahsilini Karabük’te tamamladı. 1979 yılında Gazi Üniversitesi Kimya Fakültesi’nden mezun olan SAN 1978-1982 yılları arasında ticaretle uğraştı.

1983 yılında özel bir kurumda müdür olarak görev yapmaya başlayan SAN 30 yıl bu görevi devam ettirdi. 2006-2009 yılları arasında THK Merkez Denetleme Kurulu Üyeliği yapan Mustafa San 2014 yılı THK Olağanüstü Genel Kurulda Genel Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi.

San ayrıca Sivil Toplum Kuruluşlarında başkan ve yönetim kurulu üyelikleri yaptı. Mustafa San evli ve 2 çocuk babasıdır.

THK'da yeni genel başkan belli oldu

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000