26 Mart 2015, Perşembe 09:59:20

THK'DA VURGUN DEVAM MI EDİYOR?

Rüşvetten tutuklu eski THK Başkanı, üniversiteye paralel yönetim atadı, kardeşini başdanışman yaptı. Banka talimatıyla kurumun elini kolunu bağladı. Çektiği krediyle kendisine prim dağıttı.
  • Şimdi, yok o onla aşk yaşamış, yok bu bunla meşk yaşamış gibi saçma sapan ilişkileri bir kenara bırakın. Yani yazıda kimsenin kimseyle aşkından bahsetmiyorlar. Sanki başka derdimiz yok, hepimiz mezunuz ya elalemin aşkıyla uğraşıyoruz. Size ne kardeşim? Bu adamların ilişkisi aşkı meşki, bizi sizi etkiliyorsa çamur atın. Ama ben biliyorum etkilemiyor. Aşka gelene kadar yolsuzluklara çamur atın. Evli olup sevgilisi olan bir adam varsa o onu ilgilendirir. Sizin bizim derdimiz; hangi adamın kimle ne yaptığı değil, hangi adamın bizim için ne yaptığı olmalı ki pekte birşey yapılmıyor. Ama gerçekten ilişkiden vurmayın. Mezun ol, dikil karşısına kimse o artık, ağzını burnunu kır ama bunu yapma arkadaşım...
  • savcılık şimdiki yöneticilerin şirket kredi kartı dökümlerini incelesin; ne zamandan beri içkili yemek faturaları da şirkete ödetitliyor girayın masa başı eğlencisi öğrencinin kurs parasıyla mı ödeniyor, bunu da öğrenmek istiyoruz. bizim paralarımızla uçak alınacağı yere nereye harcanıyor bu paralar?
  • Vay arkadas ne meraklilarmis aska meske skandala. Bu evli sevgilisi olanlar sadece ucus okulundakiler mi?pilot bayani bilmemde Universite icinde yokmu ask mesk skandallari Saniyorsunuz
  • Osman Paşadan sikayet edenler simdi kendi akraba ve yandaslarini doldurdular. Ne değişti sizce...
  • vurgun adres sormaz ki :)) sadece üniversite değil uçuş okullarına bak ankara ve istanbulda işler çığrından çıktı. osmanın en yakın adamlarından giray yakıt bile alamıyor uçaklara, kasalar boşaldı. ama şirket kredi kartıyla uçağa binmeyi bilirler. arsızlar çalışmaya devam ediyor, gururlular istifa ediyor.
  • çift gözlüklü girayla,köylü osmanın savaşı.çiflik sizin.öbür dünyasıda var.haysiyetli insan istifa eder.nerde sende oyürek.fı da aldın yürü bakalım nereye kadar.birde yalama bora denilen öğretmenlikle ilgisiz bir adam var.thk batıyor,hala yeni başkan bakıyor.
  • Tum akrabalari cikarilsin demek biraz sacma olmuyormu gercektem egitimi iyiyse o ise ehil ve caliskansa neden cikartilsin? Halihazirdaki Bilgi islem muduru gibi.
  • Bunlar tam bir örgüt. Suç şebekesi. Kanundan korkmuyorlar. Ekmeklerinin derdin de degiller. Bunları net Anladık. Hapise girmekten korkmuyorsanız savcı hakim vali vekil tanıyorlar demek ki. Buradan size sesleniyorum hepinizi bu devlet içeri tıkacak.
  • Ye ye bitiremediniz
  • kurumu gene seviyoruz ama bu soygunculardan paraları geri almalı ESKİ BAŞKANIN TÜM ADAMLARI çıkarılmalı küçülmeli gereks.z işler boşlanmalı para kazanacak kurslar yapın ticaret yapın uçak alın satın biz vatandaşlar gene kurumu destekleriz ama önce icraat görelim

Rüşvet iddiasıyla tutuklanan eski Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı emekli Tümgeneral Osman Yıldırım’ın cezaevinde yeniden faaliyete geçtiği ortaya çıktı.

Yıldırım geçen ekim ayında THK’ya alınan 6 helikopter ihalesinde bir firmaya ‘aracılık hizmeti’ altında para aktardığı gerekçesiyle gözaltına alınmıştı. Milliyet’in edindiği bilgiye göre 5 aydır cezaevinde bulunan Yıldırım, THK üniversitesi ile Türk Hava Kurumu Havacılık Vakfı şirketlerinde etkin duruma geldi. Mevcut, mütevelli heyet ve rektörü tanımayarak yeni heyet ve rektör atayan THK vakfı, 3 bin öğrencinin eğitim aldığı üniversiteye “paralel yönetim” getirdi. Vakıf senetleri düzenlenirken hukuki kuralların arkasından dolanan Yıldırım’ın, kendisini 2020’ye kadar vakıf başkanı olarak tutacak ve akrabaları Nusret Şimşek ile Ferhat Bayrak’ı THK Vakfı mütevelli heyet üyesi olarak belirleyen maddeleri ekleyerek koltuk ve makamını garanti altına aldığı belirtildi. Yıldırım, 4 Şubat’ta THK Üniversitesi’ne bir yazı yazarak, Altınova Havacılık Meslek Yüksek Okulu’nda serketerlik yapan kardeşi İbrahim Yıldırım’ı başdanışmanı olarak atadı. Yeni mütevelli heyet üyeleri arasında ilkokul ve ortaokul mezunlarının bulunması da dikkat çekti.

Odacılık yapıyor

Yeni mütevelli heyette yer alan Sadık Karayel’in ortaokul mezunu olması ve halen bir belediyede “odacı” olarak görev yapıyor olması da dikkati çekti. Yıldırım’ın cezaevinden, avukatı ve THK Kayseri eski Şube Başkanı Avukat Erhan Eğilmez vasıtasıyla dışarıdaki işleri yönetmeye çalıştığı ve akrabalarının kurumdan maaş almaya devam etmesi için uğraş verdiği iddia edildi. Yıldırım’ın hapishaneden talimatla kayınbiraderi Nusret Şimşek ve yeğeni Ferhat Bayrak’ı kullandığı söyleniyor. Yıldırım’ın oğulları, kızları, gelinleri, damatları ve akrabalarının THK’da, THK Havacılık Vakfı’na bağlı şirketlerde ve THK Üniversitesi’nde olağanüstü maaşlarla çalıştığı öne sürüldü.

Cezaevinden imza

THK Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı olarak verdiği vekaleti de iptal eden Yıldırım, üniversiteye yazdığı yazıda “Bundan sonra mütevelli heyet başkanının yetkisinde olan tüm yazılar, üniversite avukatları tarafından bana imzaya getirilecektir. Mütevelli heyet başkanı ben Osman Yıldırım’ın imzalamadığı hiçbir yazı (akademik konular hariç) devletin kurumlarına gönderilmeyecektir. Vekâlet verdiğim dönemde yapılan idari işler hakkında bana bilgi verilecek; yasalara, yönetmeliğe uygun olmayan işlem ve icraatlar konusunda tarafımdan değerlendirmeler yapıldıktan sonra avukatlarımla birlikte yasal işlemk başlatılacaktır” dedi.
Vakıfla anlaşmalı bir bankaya da yazı yazan Yıldırım, “THK Üniversitesi mütevelli heyet başkanıyım. THK Üniversitesi’nin hiçbir ödemesi benim imzam olmadan ödenmeyecektir” dedi. Yıldırım’ın bu hamlesiyle THK vakfı ve bağlı şirketler iş göremez hale geldi.

Yeni yönetim beklemede

Personel maaşı ödemek için sık sık kredi çeken Yıldırım’ın bir bankadan 80 milyon liralık krediyi libor +6.29 gibi çok ağır faizle aldığı belirtildi. Kredinin 1 milyon liralık kısmını prim olarak kendisinin de dahil olduğu bazı çalışanlara dağıttığı öğrenildi.
THK’nın yeni başkanı Vacit Öktem de henüz ortaya çıkmamış yolsuzlukları çözmek için Yıldırım’ın vakıf ve üniversite üzerindeki etkisinin kırılmasını bekliyor.

Döneminde 800 milyon TL zarar

Yıldırım göreve geldiğinde kurum kasasında 45 milyon lira vardı. Yıldırım döneminde kasa sıfırlandı ve 800 milyon lira da borçlanıldı. 2014 yılı için kendisine 124 bin lira prim veren Yıldırım’ın, bazı personele de 114 bin liraya varan primler dağıttığı belirtildi. Yıldırım’ın vakfa bağlı 13 şirketi yakınları aracılığıyla kontrol altına aldığı ve şirketlerde kendisini çalışan olarak gösterip yüklü  maaş aldığını öne süren Türk Hava Kurumu Havacılık Vakfı, THK’ya yazdığı yazıyla, Yıldırım’ın görevlerine son verildiğini ve SGK çıkışlarını yaptığını bildirdi.

THK Vakfı’nda yapılan seçimlere hapiste bulunan Yıldrım’ın müdahale ettiği de iddialar arasında yer alıyor.

THK Vakfı yönetiminde bulunanlar arasında, Yıldırım’ın kız kardeşi Semra Şimşek’in eşi Nusret Şimşek, Yıldırım’ın yeğeni Ferhat Bayrak ve yine Yıldırım’ın arkadaşı Erkan Karaarslan’ın olması da kurumdaki aile yapılanmasının bir örneğini gösteriyor. İmzaların, Yıldırım’ın yerine kayınbiraderi Nusret Şimşek’in attığı ve bunun usulsüz bir uygulama olduğu belirtiliyor. (Milliyet)

THK'DA VURGUN DEVAM MI EDİYOR?

Yorumlar Tüm Yorumlar (46)

Silenced_Captain ~ 7 yıl önce
Şimdi, yok o onla aşk yaşamış, yok bu bunla meşk yaşamış gibi saçma sapan ilişkileri bir kenara bırakın. Yani yazıda kimsenin kimseyle aşkından bahsetmiyorlar. Sanki başka derdimiz yok, hepimiz mezunuz ya elalemin aşkıyla uğraşıyoruz. Size ne kardeşim? Bu adamların ilişkisi aşkı meşki, bizi sizi etkiliyorsa çamur atın. Ama ben biliyorum etkilemiyor. Aşka gelene kadar yolsuzluklara çamur atın. Evli olup sevgilisi olan bir adam varsa o onu ilgilendirir. Sizin bizim derdimiz; hangi adamın kimle ne yaptığı değil, hangi adamın bizim için ne yaptığı olmalı ki pekte birşey yapılmıyor. Ama gerçekten ilişkiden vurmayın. Mezun ol, dikil karşısına kimse o artık, ağzını burnunu kır ama bunu yapma arkadaşım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tua ~ 9 yıl önce
savcılık şimdiki yöneticilerin şirket kredi kartı dökümlerini incelesin; ne zamandan beri içkili yemek faturaları da şirkete ödetitliyor girayın masa başı eğlencisi öğrencinin kurs parasıyla mı ödeniyor, bunu da öğrenmek istiyoruz. bizim paralarımızla uçak alınacağı yere nereye harcanıyor bu paralar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
Vay arkadas ne meraklilarmis aska meske skandala. Bu evli sevgilisi olanlar sadece ucus okulundakiler mi?pilot bayani bilmemde Universite icinde yokmu ask mesk skandallari Saniyorsunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
jackal ~ 9 yıl önce
öğrenciye göz dikecek kadar aşağılık aç kurtlar da var neresindeki tüyler ağarmış haberi yok ama!
Ban Ban Ye ~ 9 yıl önce
Osman Paşadan sikayet edenler simdi kendi akraba ve yandaslarini doldurdular. Ne değişti sizce...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tua ~ 9 yıl önce
vurgun adres sormaz ki :)) sadece üniversite değil uçuş okullarına bak ankara ve istanbulda işler çığrından çıktı. osmanın en yakın adamlarından giray yakıt bile alamıyor uçaklara, kasalar boşaldı. ama şirket kredi kartıyla uçağa binmeyi bilirler. arsızlar çalışmaya devam ediyor, gururlular istifa ediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uçuş okulu... ~ 9 yıl önce
çift gözlüklü girayla,köylü osmanın savaşı.çiflik sizin.öbür dünyasıda var.haysiyetli insan istifa eder.nerde sende oyürek.fı da aldın yürü bakalım nereye kadar.birde yalama bora denilen öğretmenlikle ilgisiz bir adam var.thk batıyor,hala yeni başkan bakıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
malbro ~ 9 yıl önce
vay kardeşim ne güzel benzetmişsin. bir de aşk meşk skandalı var oralarda. torpille gelen pilot bayan kim onu da yaz. kadının evli sevgilisi paşanın devresi
sacma ~ 9 yıl önce
Tum akrabalari cikarilsin demek biraz sacma olmuyormu gercektem egitimi iyiyse o ise ehil ve caliskansa neden cikartilsin? Halihazirdaki Bilgi islem muduru gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Okuyucu ~ 9 yıl önce
Bunlar tam bir örgüt. Suç şebekesi. Kanundan korkmuyorlar. Ekmeklerinin derdin de degiller. Bunları net Anladık. Hapise girmekten korkmuyorsanız savcı hakim vali vekil tanıyorlar demek ki. Buradan size sesleniyorum hepinizi bu devlet içeri tıkacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ye ye bitiremediniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş ~ 9 yıl önce
kurumu gene seviyoruz ama bu soygunculardan paraları geri almalı ESKİ BAŞKANIN TÜM ADAMLARI çıkarılmalı küçülmeli gereks.z işler boşlanmalı para kazanacak kurslar yapın ticaret yapın uçak alın satın biz vatandaşlar gene kurumu destekleriz ama önce icraat görelim

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000