27 Mart 2012, Salı 18:02:28

THK'DA ŞOK İDDİA!

Türk Hava Kurumu (THK) Disiplin Kurulu Başkanı ve Kayseri Şube Başkanı Erhan Eğilmez, Orman Bakanlığı'nın orman yangınlarına müdahale konusunda yaptığı ihaleyi uçağı olmayan bir firmaya verdiğini iddia etti...
  • cl ile ne alakası var. konu dromaderlar ile ilgili.onları uçuramayacaksınız işte.
  • Sen şimdi orman ihalesinde usulsüzlükten bahsediyor ve Uçağı olmayan bir firmaya ihale verdiler diyorsunya..iki sene önce CL215 lerin Türkiyeye gelmeden hatta daha satın alınmadan orman bakanlığından aldığın ihaleyi niye söylemiyorsun...araştır da gerçeği bir gör!gerçi siz bu kör gözlerinizle gerçeği gizlesenizde Türk Milleti sizin rezilliğinizi biliyor..Helikopter ihalesini aldın,varmı elinde helikopterin??sen ne yapacaksın KİRALAYACAKSIN DİMİ??cocukmu var karşınızda kimi kandırıyorsunuz siz,Atatürk hayatta olsaydı emanet ettiği Havacılığın kimlerin eline düştüğünü görüp kahrolurdu ama sizin ne kadar umrunuzdaki bu..
  • devletin ve çalıştığı kurumun menfaatine kullanacak adam gibi adamlar lazım. Parsadan da zekasını, çalışkanlığını ve başarısını kanıtlamış birisiydi. Ama dolandırıcılıkta. Hala anlayamıyorum "nasıl olur da elinde hazır uçağı olan bir kurum başkasından uçak kiralayarak iş yapacak bi firmaya bu işi 184.000€ gibi bir farkla kaptırır" hakkaten büyük başarı yani. Yoksa Kanada dan alınıp İtalya daki fason firma aracılığıyla kuruma yüksek fiyattan fatura edildiği söylenen eski uçaklar artık uçamayacak duruma geldi de tepki olmasın diye, bilerek mi böyle yaptılar. Bu kurum bu beceriksizlikleri hak etmiyor. Sağlanan bu imkanlarla çok daha iyi bir durumda olması gerekirdi. Çabamız bunun için. THK yı sizden çok seviyorum. Bu kurum bizim.
  • "Devletin karlı olduğu iş" dediğiniz,İhaleyi THK ya verip 184.000 € fazla ödemek midir? Bakan' ın yaptığı açıklama gayet net. Ben THK yı seviyor ve doğru kişiler tarafından, tüzüğünde belirtilen amaçlar doğrultusunda yönetilmesini istiyorum. Böyle olsa devlete kazık atmaya kalkmazdılar. Bakan da açıkladı zaten; bu işi para için yapıyorlar. Bu uçakları da OGM yani devlet sayesinde aldılar. Ama ihanet ettiler. "Hata yaptık" diyeceklerine, gazeteci tutup çamur attılar. Yetmedi, THK DKB E.E. OGM'yi suçladı. Aynı gün THK girdiği HLK ihalesini 32$ farkla hiç hlk olmadığı halde ihaleye girerek kazandı. Çelişkilerle, yolsuzluklarla dolu bir kurum. Uçak için de uygun fiyat verseler bunlar olmazdı. Bu mu başarı.Bize zekasını ve çalışkan
  • Devletin karlı olduğu bir işi çarpıtarak ,kişisel iftira ve hakaret boyutunda yorum yapan arkadaşlar,kanunları çiğnediğinizin farkındasınızdır umarım. Güneş balçıkla sıvanmaz kardeşim,dünyada zekasını,çalışkanlılığını ve başarısını kanıtlamış kişiler var karşımızda.
  • Orman Bakanı Veysel Eroğlu TGRT Haber canlı yayında çok güzel bir açıklama yapmış. Yayının video linki aşağıda . Konuşmanın sonlarına doğru uçak ihalesi ile ilgili konuşuluyor.Tüm cevaplar gayet net. .http://t.co/pdRx1XpS
  • Arkadaşlar lütfen bilmediğiniz konuda yorum yapmayınız. C130 lara da saatlik para ödeniyordu. Ancak 2006 da HvK.K. "kanatlarda yapısal hasara neden oluyor" diyerek yangın uçuşundan uçakları çekti. Diğer ülkelerde kullanılıyor ama Hv.K. bu gerekçeyle uçak vermiyor. İhale kanunu açık. Yeterlilikle ilgili belgeler var. Kanunda belirtilen şartları sağlayan herkes bu ihaleye katılabilir. Tekrar söylüyorum; önemli olan şu, " thk neden Devlete kazık atmaya kalktı. Kiralık uçakla bu işi yapacak bir firma dan saatte 300€ fazla fiyat verdi" sorgulanması gereken bu. Bunu açıklasınlar. Bu uçakları OGM olmasa alamazdılar. Kendilerine yardım eden kuruma, devlete ihanet ettiler. Sorun THK yönetimindedir.
  • Orman Bakanlığı "hizmete hiç para ödemediği" sadece nöbetçi personele "yatacak yer ve yemek" verdiği halde, Hv.K.K.lığının tadil edilmiş C-130 uçaklarını istemiyordu. Şimdi de ihalede "en düşük teklifi veren firmaya" işi vermiş. THK diğer ihalelere girer, ya da "spot istekleri" karşılar. Ormanlarımız yanmasın yeterki; ihaleyi alandan çok ihaleyi başaracak organizasyon önemli bence. İhaleyi alan parayı alıp işi beceremezse, ihaleyi verenleri sorgulamak lazımdır.
  • sportif ve sahibi o.n.k.'nin kirli yollarla isi aldigindan suphe yok. thk ne kadar iyi ya da kotu olursa olsun, alan taraf isi temiz almamis. zaten temiz aldigi bir is de yok, her yerde davali ve para yedirmekten adi cikmis. arastirilmali ve hatta suclu bulunursa yasaklanmali
  • Bu açıklamayı yapan zat bir avukat.İhale şartnamesinden haberi var mı bilinmez. THK kamuya yaralı kurum olarak orman yangını ihalesinden alternatifi olmadığı için çok çok fahiş fiyat aldı mı? Aldığı bu parayla tüm uçaklarını beleşe getirip,geri kalan kısmını bolcaa har vurup harman savurup halkın parasını ziyan etti mi? KAMU YARARI NEREDE? Orman yangını ile mücadelede uçağın kralını bulursunuz. Pilot sorunumuz da yok.Durum böyleyse, NEDEN BU İŞİ VE ORGANİZASYONU ORMAN BAKANLIĞI KENDİSİ YAPMIYOR?....
İhalenin geçen hafta içinde gerçekleştiğini söyleyen Erhan Eğilmez, "Orman Bakanlığı her yıl orman yangınlarını söndürme konusunda uçak ihalesi düzenliyor. Geçen hafta ihaleyi uçağı olmayan bir firmaya verdiler" iddiasında bulundu.

Erhan Eğilmez, bu firmanın yangın sırasında uçağı yurt dışından kiralayacağını ileri sürerek, "Ormanlarımızda her yıl ciddi yangınlar çıkıyor. Bu yangınlara hemen müdahale edilmeli. O nedenle ormanlarımız bir deneme tahtası olmaktan çıkarılmalıdır" diye konuştu.
 
Türk Hava Kurumu'nun 9 adet uçağı bulunduğunu ve bu uçaklardan 2'sinin gece görüşlü olduğunu açıklayan Eğilmez, "Türk Hava Kurumu'nda orman yangınlarına müdahale konusunda bütün kabiliyetler mevcuttur" dedi.
THK'DA ŞOK İDDİA!

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

Misafir ~ 12 yıl önce
cl ile ne alakası var. konu dromaderlar ile ilgili.onları uçuramayacaksınız işte.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sen şimdi orman ihalesinde usulsüzlükten bahsediyor ve Uçağı olmayan bir firmaya ihale verdiler diyorsunya..iki sene önce CL215 lerin Türkiyeye gelmeden hatta daha satın alınmadan orman bakanlığından aldığın ihaleyi niye söylemiyorsun...araştır da gerçeği bir gör!gerçi siz bu kör gözlerinizle gerçeği gizlesenizde Türk Milleti sizin rezilliğinizi biliyor..Helikopter ihalesini aldın,varmı elinde helikopterin??sen ne yapacaksın KİRALAYACAKSIN DİMİ??cocukmu var karşınızda kimi kandırıyorsunuz siz,Atatürk hayatta olsaydı emanet ettiği Havacılığın kimlerin eline düştüğünü görüp kahrolurdu ama sizin ne kadar umrunuzdaki bu..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
devletin ve çalıştığı kurumun menfaatine kullanacak adam gibi adamlar lazım. Parsadan da zekasını, çalışkanlığını ve başarısını kanıtlamış birisiydi. Ama dolandırıcılıkta. Hala anlayamıyorum "nasıl olur da elinde hazır uçağı olan bir kurum başkasından uçak kiralayarak iş yapacak bi firmaya bu işi 184.000€ gibi bir farkla kaptırır" hakkaten büyük başarı yani. Yoksa Kanada dan alınıp İtalya daki fason firma aracılığıyla kuruma yüksek fiyattan fatura edildiği söylenen eski uçaklar artık uçamayacak duruma geldi de tepki olmasın diye, bilerek mi böyle yaptılar. Bu kurum bu beceriksizlikleri hak etmiyor. Sağlanan bu imkanlarla çok daha iyi bir durumda olması gerekirdi. Çabamız bunun için. THK yı sizden çok seviyorum. Bu kurum bizim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
"Devletin karlı olduğu iş" dediğiniz,İhaleyi THK ya verip 184.000 € fazla ödemek midir? Bakan' ın yaptığı açıklama gayet net. Ben THK yı seviyor ve doğru kişiler tarafından, tüzüğünde belirtilen amaçlar doğrultusunda yönetilmesini istiyorum. Böyle olsa devlete kazık atmaya kalkmazdılar. Bakan da açıkladı zaten; bu işi para için yapıyorlar. Bu uçakları da OGM yani devlet sayesinde aldılar. Ama ihanet ettiler. "Hata yaptık" diyeceklerine, gazeteci tutup çamur attılar. Yetmedi, THK DKB E.E. OGM'yi suçladı. Aynı gün THK girdiği HLK ihalesini 32$ farkla hiç hlk olmadığı halde ihaleye girerek kazandı. Çelişkilerle, yolsuzluklarla dolu bir kurum. Uçak için de uygun fiyat verseler bunlar olmazdı. Bu mu başarı.Bize zekasını ve çalışkan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Devletin karlı olduğu bir işi çarpıtarak ,kişisel iftira ve hakaret boyutunda yorum yapan arkadaşlar,kanunları çiğnediğinizin farkındasınızdır umarım. Güneş balçıkla sıvanmaz kardeşim,dünyada zekasını,çalışkanlılığını ve başarısını kanıtlamış kişiler var karşımızda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Orman Bakanı Veysel Eroğlu TGRT Haber canlı yayında çok güzel bir açıklama yapmış. Yayının video linki aşağıda . Konuşmanın sonlarına doğru uçak ihalesi ile ilgili konuşuluyor.Tüm cevaplar gayet net. .http://t.co/pdRx1XpS

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Arkadaşlar lütfen bilmediğiniz konuda yorum yapmayınız. C130 lara da saatlik para ödeniyordu. Ancak 2006 da HvK.K. "kanatlarda yapısal hasara neden oluyor" diyerek yangın uçuşundan uçakları çekti. Diğer ülkelerde kullanılıyor ama Hv.K. bu gerekçeyle uçak vermiyor. İhale kanunu açık. Yeterlilikle ilgili belgeler var. Kanunda belirtilen şartları sağlayan herkes bu ihaleye katılabilir. Tekrar söylüyorum; önemli olan şu, " thk neden Devlete kazık atmaya kalktı. Kiralık uçakla bu işi yapacak bir firma dan saatte 300€ fazla fiyat verdi" sorgulanması gereken bu. Bunu açıklasınlar. Bu uçakları OGM olmasa alamazdılar. Kendilerine yardım eden kuruma, devlete ihanet ettiler. Sorun THK yönetimindedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Orman Bakanlığı "hizmete hiç para ödemediği" sadece nöbetçi personele "yatacak yer ve yemek" verdiği halde, Hv.K.K.lığının tadil edilmiş C-130 uçaklarını istemiyordu. Şimdi de ihalede "en düşük teklifi veren firmaya" işi vermiş. THK diğer ihalelere girer, ya da "spot istekleri" karşılar. Ormanlarımız yanmasın yeterki; ihaleyi alandan çok ihaleyi başaracak organizasyon önemli bence. İhaleyi alan parayı alıp işi beceremezse, ihaleyi verenleri sorgulamak lazımdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sportif ve sahibi o.n.k.'nin kirli yollarla isi aldigindan suphe yok. thk ne kadar iyi ya da kotu olursa olsun, alan taraf isi temiz almamis. zaten temiz aldigi bir is de yok, her yerde davali ve para yedirmekten adi cikmis. arastirilmali ve hatta suclu bulunursa yasaklanmali

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu açıklamayı yapan zat bir avukat.İhale şartnamesinden haberi var mı bilinmez. THK kamuya yaralı kurum olarak orman yangını ihalesinden alternatifi olmadığı için çok çok fahiş fiyat aldı mı? Aldığı bu parayla tüm uçaklarını beleşe getirip,geri kalan kısmını bolcaa har vurup harman savurup halkın parasını ziyan etti mi? KAMU YARARI NEREDE? Orman yangını ile mücadelede uçağın kralını bulursunuz. Pilot sorunumuz da yok.Durum böyleyse, NEDEN BU İŞİ VE ORGANİZASYONU ORMAN BAKANLIĞI KENDİSİ YAPMIYOR?....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000