05 Ağustos 2014, Salı 12:37:40

THK'DA SKANDALLARIN SONU GELMİYOR!

Sağlık Bakanlığı ambulans helikopter ihalesini alan Türk Hava Kurumunu'nun, helikopterlerinde mevzuata aykırı ve onaysız sağlık kiti kullandığı ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...
  • Bu çakma kitler konusunda zamanında bakanlık uyarılmıştı. ihale kabul komisyonu nasıl kabul etti bunları???? Daha önce 4950 Euro / saat fiyatla gerçekleştirilen ,5 yıllık kusursuz koçoğlu operasyonu ortadayken ,yenileme ihalesinde koçoğlu elinde devam edebilecek 12 helikopter ile 3400euro/saat teklif verebilirken , elinde 0 helikopter ve helikopter ve bakımıyla ilgili know how olmayan THK 2900 Euro/saat fiyat vermiş ve kimse "arkadaş matematiksel olarak bu işi çeviremezsin " dememiştir. Çünkü bu ihale hırsızlık amaçlı alınmıştır. Ortada 5 yıllık tecrübeli bir ekip var iken , sırf maliyetleri kurtarabilmek adına tecrübesiz ,eğitimsiz ve de maalesef yetersiz personelle (özellıkle medikal)operasyon yapılmaya çalışılmıştır. Ciddi vakalara söz konusu yetersizlikler nedeniyle bahaneler bulunup gidilmediği konusunda yaygın duyumlar olmuştur. Yazık . Ülkemizde doğru bir şekilde kurgulanan bu hizmet ,rezil edilmiştir.
  • BU ATA YADİGARI KURUMU YIKMAK İÇİN ELLERİNDEN GELENİ ARDINA KOYMAYAN VATAN HAİNLERİ KICINIZA KINA YAKIN BEKLEDİĞİNİZ GÜN YAKINDIR. HEM BU KURUMUN EKMEĞİNİ YİYİP HEMDE ALTINI KAZAN VİCDANSIZLAR BURDAN ALDIĞINIZ PARALARLA ÇOCUKLARINIZA AİLENİZE EKMEK YEDİRDİNİZ. HEPİNİZE HARAM OLSUN...!
  • HIRSIZLARIN KOL GEZDİĞİ KANUN YÖNETMELİK KURAL TANIMAYAN BU KURUMUN DERHAL KAPANMASI GEREKMEKTEDİR.ARPALIK OLMAKTAN ÇIKMIŞ YAĞMALANMAKTAN DOLAYI KİMSE İŞİNİ İYİ YAPAMAZ HALE GELMİŞTİR BU DA SON ÖRNEKTİR O KADAR İNSAN ÇALIŞIYOR SORUMLUSU NEREDE 3000 TL MAAŞ VERECEĞİNİZE BU UMURSAMAZLIĞI DURDURUN YADA KURUMU ÖZELLEŞTİRİN
  • Haber de her şey ortada görünüyor. Kuralsızlık var. Tebrik ederim airporthaberi
  • Havacılık uydurduk yapılan işlerle olmaz, ayrıca ortada haksız bir rekabet söz konusu, sivil havacılığın gelişmemesinin en önemli nedeni budur.
  • bütün firmalarda bu oluyor türkiyede kalite müdürleri bilir oksijen maskelerini tekrara vakumlu poşetlere koyup muhurleyip tekrar kullananlar medical kitlerdeki validasyonu gecmiş sağlık malzemelerini tekrar tarihini değiştirip koymalar defibilatörlere uygunluk sertifikaları düzenlemek her türlü çarpık iş yıllardır yapılıyor
  • Kim ne derse desin havacılığın çivisi çıkmış. Bir yanda devletin hertürlü desteğini arkasına almı,ş milletin kurban derisini, fitresini zekatını cebine indirmiş bir THK ki hertürlü vergi resim ve harçtan da muaftır. Bir yanda da kendi çabalarıyla ve öz sermayesiyle birşeyler yapmaya çalışan normal vatandaş. Hiç böyle yıkıcı haksız bir rekabet olurmu? Hiç böyle ticaret olur mu? Arkandaki bu güçlerin sayesinde gir hertürlü ihaleye, THK'nu milyomlarca dolar zarar sok kimse de sana sorman ki ya kardeşim kurumu neden zarara uğrattın.? Paran mı bitti sat arsaları sat gayrimenkulleri, oda mı olmuyor git kamu bankalarına al krediyi topla hısım akrabayı sende kamunun kaynaklarını savur gitsin. Bunların hesabı birgün mutlaka sorulur.
  • THK Gökçen Havacılığın başında bulunan Asker kökenli Sivil Havacılığın S si ni daha bilmeyen yöneticiler Askeri mantıkla bi şekilde hallederiz düşüncesiyle SHGM yi dalga geçiyolar SHGM de bu tongoya düşüyor.Sağlık Bakanlığı na Tahsis edilen helikopterleri Sağlık Bakanlığından izin alınmadan Hava Taksi ve Offshore uçuşlarında kullandıkları doğrudur.Bugun gidin bakın Helikopter operasyon koordinatoru eski tanıdık iş bilmez eski tanıdık Hüseyin S. - daha neler neler....Bu arkadaş astsubay olduğu için bunu kabul edemeyen eski albaylar fılan kendi iç işleri karışık zaten..
  • SHGM ne iş yapar, tetikçilik mi? Bazı şirketleri yer bitirir, bazılarını görmezden gelir. Çok kötü bir dönemdeyiz, kaza olmaması en büyük dileğim
  • Tek kelmeyle yuhhhhhhhhhhhh olsun diyorum. Olacak işdeğil. 7. sınıf bir havacılık zihniyetiyle bu işler yapılıyorsaçok yakında duvara toslanır diyorum.

Sağlık Bakanlığı ambulans helikopter ihalesini alan Türk Hava Kurumunu'nun, helikopterlerinde mevzuata aykırı ve onaysız sağlık kiti kullandığı ortaya çıktı. 

SHGM tarafından yayınlanan Sürekli Uçuşa Elverişlilik ve Bakım Sorumluluğu Yönetmeliği ve bu yönetmeliğe ilişkin olarak yayınlanan talimat gereği hava araçlarında uygulanacak modifikasyonlar, hasar değerlendirilmeleri ve tamirlerin uygulanması SHGM onaylı bakım kuruluşularınca yapılması zorunludur. Hava aracına konulan her tür parçanın gerek dizaynı gerekse modifikasyonunun  yetkili bir  bakım kuruluşlarınca yapılmasının zorunlu olmasına rağmen geçtiğimiz yıl Sağlık Bakanlığı ambulans helikopter ihalesini alan THK'nın, helikopterlerde onaysız ve STC'siz  medikal kitler  bulundurduğu iddia edildi. Sürekli Uçuşa Elverişlilik ve Bakım Sorumluluğu Yönetmeliği'nin 42'nci maddesinin 2. bendinde yer alan, "(2) Uçuşa elverişlilik sertifikasının geçersiz olması durumunda veya aşağıdaki durumların herhangi birisinin gerçekleşmesi halinde hava aracının uçuş yapmasına izin verilmez" maddesine rağmen THK'ya ait Diyarbakır, Trabzon, Samsun, Adana, Kayseri, Ankara, Konya, Antalya, Bursa ve İzmir'de konuşlandırılan helikopterlerde Sağlık Bakanlığı operasyonlarının başladığından bu yana STC'siz medikal kit kullanıldığı ortaya çıktı. THK'nın elinde mevcut kitlerden mevzuata uygun olarak  sadece  5 veya 6 medikal  kit bulunmasına rağmen SHGM'nin denetimlerinde bu kitleri denetlenen helikopterlere taktığı ve diğer zamanlarda ise mevzuata uygun olmayan ve onaylı bakım kuruluşlarına yaptırılmayan piyasadan temin edilen medikal  kitlerle emniyetsiz bir şekilde hizmet verdiği bu durumun da SHGM yönetmeliğine aykırı olduğu gibi emniyetsiz olduğu vurgulandı.

Öte yandan 2 Şubat ve 30 Mart tarihleri arasındaki off shore operasyonunda doktor ve acil tıp teknisyeni olmadan ve Sağlık Bakanlığına tahsisili Ambulans Helikopterle uçuşlar yapıldığı öne sürüldü.

İşte THK helikopterlerine usulsüz olarak uygulanan o medikal kit:







THK'DA SKANDALLARIN SONU GELMİYOR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (53)

Eski Toprak ~ 7 yıl önce
Bu çakma kitler konusunda zamanında bakanlık uyarılmıştı. ihale kabul komisyonu nasıl kabul etti bunları???? Daha önce 4950 Euro / saat fiyatla gerçekleştirilen ,5 yıllık kusursuz koçoğlu operasyonu ortadayken ,yenileme ihalesinde koçoğlu elinde devam edebilecek 12 helikopter ile 3400euro/saat teklif verebilirken , elinde 0 helikopter ve helikopter ve bakımıyla ilgili know how olmayan THK 2900 Euro/saat fiyat vermiş ve kimse "arkadaş matematiksel olarak bu işi çeviremezsin " dememiştir. Çünkü bu ihale hırsızlık amaçlı alınmıştır. Ortada 5 yıllık tecrübeli bir ekip var iken , sırf maliyetleri kurtarabilmek adına tecrübesiz ,eğitimsiz ve de maalesef yetersiz personelle (özellıkle medikal)operasyon yapılmaya çalışılmıştır. Ciddi vakalara söz konusu yetersizlikler nedeniyle bahaneler bulunup gidilmediği konusunda yaygın duyumlar olmuştur. Yazık . Ülkemizde doğru bir şekilde kurgulanan bu hizmet ,rezil edilmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KARTAL1 ~ 8 yıl önce
BU ATA YADİGARI KURUMU YIKMAK İÇİN ELLERİNDEN GELENİ ARDINA KOYMAYAN VATAN HAİNLERİ KICINIZA KINA YAKIN BEKLEDİĞİNİZ GÜN YAKINDIR. HEM BU KURUMUN EKMEĞİNİ YİYİP HEMDE ALTINI KAZAN VİCDANSIZLAR BURDAN ALDIĞINIZ PARALARLA ÇOCUKLARINIZA AİLENİZE EKMEK YEDİRDİNİZ. HEPİNİZE HARAM OLSUN...!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DUAYEN ~ 10 yıl önce
HIRSIZLARIN KOL GEZDİĞİ KANUN YÖNETMELİK KURAL TANIMAYAN BU KURUMUN DERHAL KAPANMASI GEREKMEKTEDİR.ARPALIK OLMAKTAN ÇIKMIŞ YAĞMALANMAKTAN DOLAYI KİMSE İŞİNİ İYİ YAPAMAZ HALE GELMİŞTİR BU DA SON ÖRNEKTİR O KADAR İNSAN ÇALIŞIYOR SORUMLUSU NEREDE 3000 TL MAAŞ VERECEĞİNİZE BU UMURSAMAZLIĞI DURDURUN YADA KURUMU ÖZELLEŞTİRİN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haber doğru ~ 10 yıl önce
Haber de her şey ortada görünüyor. Kuralsızlık var. Tebrik ederim airporthaberi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Havacılık uydurduk yapılan işlerle olmaz, ayrıca ortada haksız bir rekabet söz konusu, sivil havacılığın gelişmemesinin en önemli nedeni budur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hep bu var ~ 10 yıl önce
bütün firmalarda bu oluyor türkiyede kalite müdürleri bilir oksijen maskelerini tekrara vakumlu poşetlere koyup muhurleyip tekrar kullananlar medical kitlerdeki validasyonu gecmiş sağlık malzemelerini tekrar tarihini değiştirip koymalar defibilatörlere uygunluk sertifikaları düzenlemek her türlü çarpık iş yıllardır yapılıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çivi meselesi ~ 10 yıl önce
Kim ne derse desin havacılığın çivisi çıkmış. Bir yanda devletin hertürlü desteğini arkasına almı,ş milletin kurban derisini, fitresini zekatını cebine indirmiş bir THK ki hertürlü vergi resim ve harçtan da muaftır. Bir yanda da kendi çabalarıyla ve öz sermayesiyle birşeyler yapmaya çalışan normal vatandaş. Hiç böyle yıkıcı haksız bir rekabet olurmu? Hiç böyle ticaret olur mu? Arkandaki bu güçlerin sayesinde gir hertürlü ihaleye, THK'nu milyomlarca dolar zarar sok kimse de sana sorman ki ya kardeşim kurumu neden zarara uğrattın.? Paran mı bitti sat arsaları sat gayrimenkulleri, oda mı olmuyor git kamu bankalarına al krediyi topla hısım akrabayı sende kamunun kaynaklarını savur gitsin. Bunların hesabı birgün mutlaka sorulur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yahu ~ 10 yıl önce
Yahu yorum yapmadan önce ihaleyi kim almış bir bakın. THK ihaleye girebilir mi hiç.
Yahuya yahu ~ 10 yıl önce
Yahu baktık ihaleye kim girerse girsin sonuçta ana şirket THK'değil mi? Kağıt üzerinde çakma yan şirketler kurarak muazza yaparak bir başka yan şirketi ihaleye sokmak veya herhangi bir şirketin AOC'ni kiralayarak ona hava parası ödemek THK'nun sorumluluklarını ortadan kaldırır mı? Sonuçta paracıklar kimin THK'nun yapılan her işten zarar ediliyorsa kimin paraları uçuyor THK'nun ihaleye kim girmiş çok mu önemli?Aldın mı cevabını?
sky dinle ~ 10 yıl önce
arkadaşlar bi araştırım skylıne nin sağlık bakanlığı iahalesinde saatlik fiyatını birde thk gökçen havacılığın saatlik fiyatı ne kadar skylıne bakanlığa faturaları geçirirken iyi sıkıntı yok thk maliyetine hizmet verince skandal sizin havacılık anlayışınız bu işte
ŞAŞMAZ ~ 10 yıl önce
THK'nın bu hizmeti SKYLINE'dan daha ucuza yapması ona OSTİM'de medikal kit yaptırma hakkını vermez be adam. Senin kafayla olaylara bakacak olursak önümüzdeki günlerde helikopterlerin bakımlarının da ŞAŞAMAZ'da yapılacağı anlaşılıyor. Ne kadar ekmek o kadar köfte meselesi yani...
misafir ~ 10 yıl önce
helikopterlerin bakımları zaten şaşmaz da yapılmıyormu
şaşmazcı ~ 10 yıl önce
ağzına almışsın bi sanayi lafı başka bişey bilmiyosun nerden tutturursun konuşursun anca tabi tü ihaleler gitti elinizden devlete fatura geçirirken güzeldi.kedi ulaşamadığı ciğere mındar der seninkide bu hesap gidin siz kendinize yapacak başka işler bulun
r.k ~ 10 yıl önce
THK Gökçen Havacılığın başında bulunan Asker kökenli Sivil Havacılığın S si ni daha bilmeyen yöneticiler Askeri mantıkla bi şekilde hallederiz düşüncesiyle SHGM yi dalga geçiyolar SHGM de bu tongoya düşüyor.Sağlık Bakanlığı na Tahsis edilen helikopterleri Sağlık Bakanlığından izin alınmadan Hava Taksi ve Offshore uçuşlarında kullandıkları doğrudur.Bugun gidin bakın Helikopter operasyon koordinatoru eski tanıdık iş bilmez eski tanıdık Hüseyin S. - daha neler neler....Bu arkadaş astsubay olduğu için bunu kabul edemeyen eski albaylar fılan kendi iç işleri karışık zaten..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rektum kanserine ~ 10 yıl önce
bir insan biliyorsa neden yalan yazar, bilmiyorsa neden konuşur r.k. bize söylesene
tarafsız ~ 10 yıl önce
arkadaşlar bi araştırım skylıne nin sağlık bakanlığı iahalesinde saatlik fiyatını birde thk gökçen havacılığın saatlik fiyatı ne kadar skylıne bakanlığa faturaları geçirirken iyi sıkıntı yok thk maliyetine hizmet verince skandal sizin havacılık anlayışınız bu işte
OSTİM'ci ~ 10 yıl önce
THK'nın bu hizmeti SKYLINE'dan daha ucuza yapması ona OSTİM'de medikal kit yaptırma hakkını vermez be adam. Senin kafayla (varsa tabi) olaylara bakacak olursak önümüzdeki günlerde helikopterlerin bakımlarının da ŞAŞAMAZ'da yaptırılacağı anlaşılıyor. Ne kadar ekmek o kadar köfte meselesi yani... Birisi THK'nu döve döve mi bu ihaleye soktu. Maliyetler belli. Maliyetlerin altında iş yaparsan ya Oto Sanayiye düşersin ya da piyasadan yarı fiyatına düşük kalitede personel ve mürettebat toplarsın. Buna rağmen de zarar edersen devletin hazinesi sağ olsun, kurban deririsi, fitre ve zekat var olsun....
ostim dinle ~ 10 yıl önce
ağzına almışsın bi sanayi bi ostim lafı düşürmüyosun sende gökçen ihaleleri alınca elinden hiçbir iş gelmeyen o çamur atan şahıslardansın gökçenin sky den eksiği değil fazlası var araştır herşey ortada sen takıl kafana göre fitre zekat kullan dur ağzına al düşürme
Balık Baş durumu ~ 10 yıl önce
SHGM ne iş yapar, tetikçilik mi? Bazı şirketleri yer bitirir, bazılarını görmezden gelir. Çok kötü bir dönemdeyiz, kaza olmaması en büyük dileğim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yanlış ~ 10 yıl önce
Tek kelmeyle yuhhhhhhhhhhhh olsun diyorum. Olacak işdeğil. 7. sınıf bir havacılık zihniyetiyle bu işler yapılıyorsaçok yakında duvara toslanır diyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000