16 Aralık 2014, Salı 10:02:22

THK’DA SEÇİM ÖNCESİ KIYIM

Türk Hava Kurumu’nda genel kurula sayılı günler kala Dromader M18 uçaklarında görev yapan 9 pilotun işine son verildi. İşlerine son verilen pilotlar hangi iddiada bulundu?
  • Paraşüt öğretmeni arkadaşlarıma sesleniyorum.Birileri ortami proveke edip hedef saptirmaya ve esas suc ve suclularin üstünü örtmeye,unutturmaya calisiyor.Bu isi bilenler buna 5. kol derler.Tahriklere kulak asmayin ve cevap verip birilerinin ekmeğine yağ surmeyin.Sabirli olun.Biz büyük bir camiayiz.Bunun da altından kalkmasini biliriz.Kimin ne olduğu, kim olduğu belli.Durumlar duzelince zaten o tipler gelip yine yüzünüze gulerler.O zaman sizde layik olduklari gibi davranirsiniz.Gitsinler Rusya'da Amerika'da atlayis yspsinlar.100 luye 200luye girsinler.Yeterki bizden uzak olsunlar.
  • Konuşulması gereken nedir, ne olmalıdır sorusundan uzak yorumlara bakınca yazmadan edemedim.. Yok o pilot iyi şu kötü, yok paraşüt öğretmenlerine çakan, şu uçağı tutmak zor şu kolay o yüzden ben senden iyiyim çıkarımları.. Çok afederainiz ama yorumların bazılarından gerçekten tiksinti duydum ! Paraşüt öğretmenlerinin mi kabahat?Yoksa uçamayan uçakları uçurmayan pilotlar mı? Bırakın Allah aşkına.. Kim nasıl yolsuzluk yaptı? Neden bizim insanımız bu ladar aç !! Yolsuzluğa teşne ? Neden dürüst insan çıkmıyor bu sistemden? Yoksa 2 kuruş maaş alan paraşüt öğretmenlerinin veya diğer emekçilerin bozulan moralleri üzerine tepinen bir oh olsun bakışı en hafif ithamla tiksindirici.. Hangi alanda dünya standartlarını biz belirledik de paraşüt ögretmenleri geri kaldı? Tek sorum sizce THK hiç iyi yönetildi mi?
  • Paraşütçülere ve paraşüt öğretmenlerine saldıranlar.. ne büyük kuyruk acınız varmış sizin ya. Arkadaş madem bu kadar sıkıntılarınız var ve delikanlısınız, yazsanıza adam gibi isminizi ?Yemez ama değil mi ? Çünkü yazarsanız ipliğiniz pazara çıkar kim olduğunuz öğrenildiği anda milletin maskarası olursunuz. Sizi gidi tatlı su paraşütçüleri sizi. iyi ki refüze edilmişsiniz...
  • 1-uçuş okuluna kendi devrelerini yerleştirdi,sertifa aldırdı şimdi onlar nerdeler hepsi dışarıda.bunun hesabı sorulmalı.2-gider ayak bir genel md neden FI alıyor.3-gn md muavini ne yapar kendide bilmez.
  • DZ ve Paraşüt Okulu personelini beğenmeyenler; gelin daha iyisini yapın. Hepimiz görelim, öğrenelim. Ama uçak yok, pilot yok, notam yok, yönetenlerde sportif havacılık kültürü yok, kendimizi ekstra geliştirecek maddi gelirimiz yok demeyeceksiniz. Deseniz de umursamayacağız. Sizin yaptığınız gibi...
  • yan gelip maas alma durumuna devam edecektim. Parasut ogretmenlerinden olsaydiniz yillarca emek verip seviye atlatmaya calismis olsaydiniz ve gelir gecer yoneticiler tarafindan dedijleriniz kaale alinmasaydi vazgecmeyip yinede herseye ragmen kalip uc kurus maas ile hayatinizi idame ettirseydiniz disaridan konusulan bu yan gelip yatiyorlar lafina uzulurdunuz. Turkiyede baska atlayis merkezi acilamamsinin nedeni yine genel havaciliktaki yetersizlik. Tutup bunun faturasini gonullu olarak oraya bagli kalan parasutculere kesmezdiniz. Visyon koyup herseye ragmen ierlemeye calisanlara agzinizi acip kotu soz soyleyemezsiniz. Yapici fikirler onlarda yok keyiflerine bakiyorlar diye atip tutmazdiniz. Dunya parasutculugunun nerede oldugunu bir tek sizmi biliyorsunuz orada calisanlar bu kadar aptalmi saniyorsunuz. Gelin bir evrakin gecmesi icin iki ay siz bekleyin yapabilir misiniz. Hayir uzaktan sadece camur atarsiniz. Yada acij bir dropzone isletin. Islemeye calisana yardim etmek dururken
  • Sevgili havacilik dostlarim kurumda hala calisiyor olsaydim en sevdigim meslegi kaybetme korkusuyla belki yazamaz kendimi savunamazdim fakat durum farkli. Kurum ixerisinde olup bitenler disaridan gorundugunun aksine oyle ahkam kesilecek gibi degil. Icerisinde oldugunuzda yapmis oldugunuz tim itirazlar acmis oldugunuz tum isyan bayraklari hice sayiliyor bunu herkez biliyor lakin tutup mesai arkadaslarima hic birsey yapmamislar yan gelip yatmislar her ay maasari cebe indirmisler damgasi vurmak ise sadece ve sadece cahil is basa dusunce kacacak insanlara yakisir. Isler bu noktaya geldiginde cikip iftira atmaksa insanliga yakismaz. Parasut ogtetmeni olarak calistidigim donemlerde yapilmaya calisilan girisimler ilerlemesi ve dunyaya ayak uydurmasi icin Parasut ogretmeni olarak calisan mesai arkadaslarjmin cabalarini diaaridan gormemis olmaniz normal. Kurumun yapisi belli. Turkiyede elde bir atlayis merkezi var ve degisen yonetimler visyonu baska yerlere kayan yoneticiler sonucu olanlar
  • Kurumu kapatın da o cebinde beş kuruş parası olmayan veya sadece temel ihtiyaçlarını karşılayıp havacılığa, paraşütçülüğe gönül veren gençler hayallerinden mahrum kalsın. Hiçbir sportif başarısı olmayan ülkemin varsın havacılık sporunda da yeri olmasın.Kurumu bu duruma getiren yönetimdir.Kurumu kendi menfaatlerine göre evirip çeviren paşaların suçudur.Bu kurum Türk halkının malıdır ve sadece halka hizmet etmelidir.Demişsiniz paraşütçüler oturduğu yerden para alıyor.Koskoca THK 2 tane adam gibi atlayış uçağı alamıyor mu? Uçak varda paraşütçüler mi atlamıyor? Gelen paralar nereye gidiyor?Golf sahası nedir havacılık merkezinde.
  • Osmanın yalakası paraşüt öğretmenleri...içinizi korku sardı değil mi ? Yıllarca bir iş yapmadan paraları cebe indirirken iyiydi.. şimdi devir değişti, bu millet sizi daha fazla sırtında taşıyamaz artık, gidin karnınızı doyurucak başka bir iş bulun .....yoksa aç kalıcaksınız..
  • THK kapanınca paraşüt okulu kapanınca paraşütcüler kime atlayacak ne olur bir cevap ver bakalım çok merak ediyorum

Genel Başkan Osman Yıldırım’ın yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanmasından sonra genel kurul kararı alınan THK’da kıyım başladı.

Genel Kurul’a iki haftadan az bir zaman kala THK Gökçen Havacılık Genel Müdürü Volkan Yılmazer tarafından 9 pilotun işine son verildi.

Pilotlarınn işlerine son verilme gerekçesi olarak bu pilotların görev yaptığı Dromader M18 uçaklarının uçamaz hale gelmesi gösterilirken işten çıkarılan bazı pilotlar işten çıkarmalarında farklı gerekçeler olduğunu öne sürdü. İşten çıkarılan 9 pilottan 5’inin  ATPL lisansı ve dil yeterlilikleri olmasına rağmen işten çıkarılmalarının manidar olduğu iddia edilirken görevine devam eden 8 pilottan 7’sinin İngilizce yeterliliklerinin gerekli seviyede olmadığı ve 5’inin sadece CPL lisansı bulunduğu kaydedildi.

Seçim öncesinde işçi kıyımı yapılmasının kalanların yerlerinin sağlamlaştırılmak istenmesinden kaynaklandığı iddia edildi. 

©AirportHaber

THK’DA SEÇİM ÖNCESİ KIYIM

Yorumlar Tüm Yorumlar (119)

Yeter ~ 9 yıl önce
Paraşüt öğretmeni arkadaşlarıma sesleniyorum.Birileri ortami proveke edip hedef saptirmaya ve esas suc ve suclularin üstünü örtmeye,unutturmaya calisiyor.Bu isi bilenler buna 5. kol derler.Tahriklere kulak asmayin ve cevap verip birilerinin ekmeğine yağ surmeyin.Sabirli olun.Biz büyük bir camiayiz.Bunun da altından kalkmasini biliriz.Kimin ne olduğu, kim olduğu belli.Durumlar duzelince zaten o tipler gelip yine yüzünüze gulerler.O zaman sizde layik olduklari gibi davranirsiniz.Gitsinler Rusya'da Amerika'da atlayis yspsinlar.100 luye 200luye girsinler.Yeterki bizden uzak olsunlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Amatör ~ 9 yıl önce
Konuşulması gereken nedir, ne olmalıdır sorusundan uzak yorumlara bakınca yazmadan edemedim.. Yok o pilot iyi şu kötü, yok paraşüt öğretmenlerine çakan, şu uçağı tutmak zor şu kolay o yüzden ben senden iyiyim çıkarımları.. Çok afederainiz ama yorumların bazılarından gerçekten tiksinti duydum ! Paraşüt öğretmenlerinin mi kabahat?Yoksa uçamayan uçakları uçurmayan pilotlar mı? Bırakın Allah aşkına.. Kim nasıl yolsuzluk yaptı? Neden bizim insanımız bu ladar aç !! Yolsuzluğa teşne ? Neden dürüst insan çıkmıyor bu sistemden? Yoksa 2 kuruş maaş alan paraşüt öğretmenlerinin veya diğer emekçilerin bozulan moralleri üzerine tepinen bir oh olsun bakışı en hafif ithamla tiksindirici.. Hangi alanda dünya standartlarını biz belirledik de paraşüt ögretmenleri geri kaldı? Tek sorum sizce THK hiç iyi yönetildi mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AKÖ :) ~ 9 yıl önce
Paraşütçülere ve paraşüt öğretmenlerine saldıranlar.. ne büyük kuyruk acınız varmış sizin ya. Arkadaş madem bu kadar sıkıntılarınız var ve delikanlısınız, yazsanıza adam gibi isminizi ?Yemez ama değil mi ? Çünkü yazarsanız ipliğiniz pazara çıkar kim olduğunuz öğrenildiği anda milletin maskarası olursunuz. Sizi gidi tatlı su paraşütçüleri sizi. iyi ki refüze edilmişsiniz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GİRAY BEY ~ 9 yıl önce
1-uçuş okuluna kendi devrelerini yerleştirdi,sertifa aldırdı şimdi onlar nerdeler hepsi dışarıda.bunun hesabı sorulmalı.2-gider ayak bir genel md neden FI alıyor.3-gn md muavini ne yapar kendide bilmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
experto crede ~ 9 yıl önce
DZ ve Paraşüt Okulu personelini beğenmeyenler; gelin daha iyisini yapın. Hepimiz görelim, öğrenelim. Ama uçak yok, pilot yok, notam yok, yönetenlerde sportif havacılık kültürü yok, kendimizi ekstra geliştirecek maddi gelirimiz yok demeyeceksiniz. Deseniz de umursamayacağız. Sizin yaptığınız gibi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
parasutcu kiz ~ 9 yıl önce
yan gelip maas alma durumuna devam edecektim. Parasut ogretmenlerinden olsaydiniz yillarca emek verip seviye atlatmaya calismis olsaydiniz ve gelir gecer yoneticiler tarafindan dedijleriniz kaale alinmasaydi vazgecmeyip yinede herseye ragmen kalip uc kurus maas ile hayatinizi idame ettirseydiniz disaridan konusulan bu yan gelip yatiyorlar lafina uzulurdunuz. Turkiyede baska atlayis merkezi acilamamsinin nedeni yine genel havaciliktaki yetersizlik. Tutup bunun faturasini gonullu olarak oraya bagli kalan parasutculere kesmezdiniz. Visyon koyup herseye ragmen ierlemeye calisanlara agzinizi acip kotu soz soyleyemezsiniz. Yapici fikirler onlarda yok keyiflerine bakiyorlar diye atip tutmazdiniz. Dunya parasutculugunun nerede oldugunu bir tek sizmi biliyorsunuz orada calisanlar bu kadar aptalmi saniyorsunuz. Gelin bir evrakin gecmesi icin iki ay siz bekleyin yapabilir misiniz. Hayir uzaktan sadece camur atarsiniz. Yada acij bir dropzone isletin. Islemeye calisana yardim etmek dururken

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Air ~ 9 yıl önce
senden parmak kız bile olmaz.Ne laga luga yapıyorsun.İşten cıktın tantana basladı.Nutuk çekme soruınları söyle dertleri söyle.Öncesinde nerde idin.kurumda kaç yıl çalıştın ne yaptın ne ettin.bunları söyle onca zamandır gördün neden sesin cıkmadı neden gık demedin.Paraşütçülükten başka bir iş yokmu havacılıkta model uçak vb branş yokmu neden paraşüte taktınız baska hava sporu yokmu.neden onlarada kanser bulaşırken derman aramadın dın dın tın tın tın
crossfire ~ 9 yıl önce
AİR arkadaş bak yukarda AKÖ yazmış madem bu kadar paraşütçülere sıkıntılısın adını yazda bizde bilelim adam haklı diyelim. yoksa emin ol laga lugayı sen yapıyorsun..
Parasutcu Kiz ~ 9 yıl önce
Sevgili havacilik dostlarim kurumda hala calisiyor olsaydim en sevdigim meslegi kaybetme korkusuyla belki yazamaz kendimi savunamazdim fakat durum farkli. Kurum ixerisinde olup bitenler disaridan gorundugunun aksine oyle ahkam kesilecek gibi degil. Icerisinde oldugunuzda yapmis oldugunuz tim itirazlar acmis oldugunuz tum isyan bayraklari hice sayiliyor bunu herkez biliyor lakin tutup mesai arkadaslarima hic birsey yapmamislar yan gelip yatmislar her ay maasari cebe indirmisler damgasi vurmak ise sadece ve sadece cahil is basa dusunce kacacak insanlara yakisir. Isler bu noktaya geldiginde cikip iftira atmaksa insanliga yakismaz. Parasut ogtetmeni olarak calistidigim donemlerde yapilmaya calisilan girisimler ilerlemesi ve dunyaya ayak uydurmasi icin Parasut ogretmeni olarak calisan mesai arkadaslarjmin cabalarini diaaridan gormemis olmaniz normal. Kurumun yapisi belli. Turkiyede elde bir atlayis merkezi var ve degisen yonetimler visyonu baska yerlere kayan yoneticiler sonucu olanlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sky ~ 9 yıl önce
Kurumu kapatın da o cebinde beş kuruş parası olmayan veya sadece temel ihtiyaçlarını karşılayıp havacılığa, paraşütçülüğe gönül veren gençler hayallerinden mahrum kalsın. Hiçbir sportif başarısı olmayan ülkemin varsın havacılık sporunda da yeri olmasın.Kurumu bu duruma getiren yönetimdir.Kurumu kendi menfaatlerine göre evirip çeviren paşaların suçudur.Bu kurum Türk halkının malıdır ve sadece halka hizmet etmelidir.Demişsiniz paraşütçüler oturduğu yerden para alıyor.Koskoca THK 2 tane adam gibi atlayış uçağı alamıyor mu? Uçak varda paraşütçüler mi atlamıyor? Gelen paralar nereye gidiyor?Golf sahası nedir havacılık merkezinde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yalakalar ~ 9 yıl önce
Osmanın yalakası paraşüt öğretmenleri...içinizi korku sardı değil mi ? Yıllarca bir iş yapmadan paraları cebe indirirken iyiydi.. şimdi devir değişti, bu millet sizi daha fazla sırtında taşıyamaz artık, gidin karnınızı doyurucak başka bir iş bulun .....yoksa aç kalıcaksınız..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
parasutcu kiz ~ 9 yıl önce
Yazdiklarindan hicbir sekilde havacilik terbiyesi ve disiplini almamis oldugunuz belli. Yaptiklari spor ve aldiklari risk ile karsilastirilamayacak soforlerden bile daha az maasla calisan her ileri girisimleri ust yonetim tarafindan baltalanan ve herseye ragmen Turkiyede baska bir alternatif olmadigi yaratma girisimleri durdurulan bir avuc ogretmene aralarinda olamadiginiz icin duydugunuz ozentinin nefrete donusmesi sonucu agza yakismayan sozlerle saldirmak bir havacinin isi olamaz. Eskiden de olsa orada calismis olmaktan ve Parasut ogretmeni olmaktan gurur duyuyorum. Parasut Ogretmenleri kimseden korkmaz. Alinlari ak aldiklari maas helaldir. Cabalarini gormemek ve takdir etmemek ancak bir parcasi olmayi hak edemedigi icin disarida kalmis sistemi bildigi halde tum sucu onlarin ustune yikan cahillerin isi olabilir. Yonetimden gelen aksakliklar engellemeler asla ozveri ile calisan bir grubun ustune yikilamaz. Acin gozlerinizi artik.
Şerefli Havacı ~ 9 yıl önce
Terbiyesiz mahluk senin bu kuruma acaba ne kadar faydan oldu merak ediyorum.emin ol o kıymetli Paraşüt öğretmenleri seni ve senin gibileri 10 a katlar.Paraşütçüler THK'nun penceresidir yıllarca bedava yediniz içtiniz bu kurumdan .Açlık ve korku senin gibilere yakışır.Paraşütçü hiçbir zaman aç kalmaz emin ol ne olduğu belli olmayan Terbiyesiz.
atlar ~ 9 yıl önce
THK kapanınca paraşüt okulu kapanınca paraşütcüler kime atlayacak ne olur bir cevap ver bakalım çok merak ediyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atlara ~ 9 yıl önce
Sandalyeden atlasınlar, yediğiniz paralara yazık, nerde atlarsanız atlayın, siz atlayacaksınız diye ben niye bağış yapıyim kuruma

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000