30 Mayıs 2013, Perşembe 12:10:49

THK'DA OPERASYON HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR

THK Havacılık Vakfı’na bağlı Gökçen Havacılık AŞ. Ambulans helikopter ile 5 yıl sürecek havadan hasta nakil operasyonu hazırlıklarını sürdürüyor.

Sağlık Bakanlığı’nın kara yolu ile ulaşımın güç olduğu alanlarda acil durum gerektiren vakalara hızlı ve etkin müdahaleyi hedefleyen ambulans helikopter ihalesinde, imzaların atılması ile birlikte THK Havacılık Vakfı’na bağlı Gökçen Havacılık AŞ. Ambulans helikopter ile 5 yıl sürecek havadan hasta nakil operasyonu hazırlıklarını sürdürüyor.

Genç ve yeni bir filo ile donanımlı hava araçlarıyla tamamen öz kaynaklar kullanılarak Avrupa standartlarında hizmet üretilmesi amacıyla başlatılan çalışmalarda, geçtiğimiz günlerde operasyon helikopterleri için tercihini Avrupalı Helikopter üreticisi Eurocopter firmasından yana kullanan Gökçen Havacılık, HEMS operasyonu için personel istihdam çalışmalarına da hızla devam ediyor.

HEMS operasyonu kapsamında doktor, paramedik pilot, teknik personel istihdam süreci hakkında bilgi veren Gökçen Havacılık, operasyon yetkilileri personel mülakat sürecinin devam ettiğini ve operasyon için titizlikle çalıştıklarını ifade etti. HEMS operasyonu ile yapılması planlanan personel alımlarının sivil havacılık sektörüne ciddi bir hareketlilik getirdiğini belirten Gökçen Havacılık Genel Müdürü F.Volkan Yılmazer 250’ye yakın personel istihdamını öngördüklerini söyledi.

İLK GÖREV AĞUSTOS AYINDA

Gökçen Havacılık, HEMS Operasyonuna ilk olarak 12 Ağustos 2013 tarihinde 5 bölgede ( Ankara, İstanbul, Erzurum, Diyarbakır, Antalya) 5 Ambulans helikopter ile başlayacak. Daha sonra İzmir, Trabzon, Adana, Afyon, Ankara, Bursa, Çanakkale, Kayseri, Konya, Samsun, Malatya ve Van’da operasyona devam edecek. Gerektiğinde ise yurt dışında 17+2 helikopter ile gün doğumu ve gün batımı zaman aralıklarında havadan hasta nakli operasyonu yapacak.

THK'DA OPERASYON HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000