19 Ekim 2009, Pazartesi 06:55:30

THK'da gündem Kurban Bayramı...

Türk Hava Kurumu'nun (THK) 40. Büyük Genel Kurul'da yeni yönetimin kimlerden oluşacağından çok yaklaşan Kurban Bayramı gündem oldu...
  • ben ulu önder atatürkün anısına kesinlikle saygısızlık yapmıyorum...onun dünyada eşi benzeri çok ve olmayacakta...fakat aygısızlıgı yapanlar thk nu bu hale getirenlerdir...atatürk buğün geri gelse bunların hepsini ulus meydanında sallandırırdı...sende dahil:))
  • bende thk atatürk ün mirası değil demiyorumki...mirasın ne hale kimler tarafından getirildiginden bahsediyorum..sende kesin anlama özürü var...ben ilkokuldan bu yana o yardım zarfına para koyardım...şimdi kimlerin nasıl nemalandıgını gördüm...sen özürlü oldugun için tabiki bunu görmen mümkün degil...çok yazık acıdım sana..artık bırakın insanların duyguları ile oynamayı thk yi çağdaş avrupa standarlarında yapın..yapmazsınız çünkü nema kesilir değilmi?bana sakın çok modern bir kurum deme yemezler onlarca kere gördm orayı ve orada ne dolaplar döndüğünü
  • Hayır. Ben oradan nemalanmıyorum ( ! ) Ama senin gibi nemelanmaya çalışarak sonra da kapı dışarı atılan bir terbiyesiz ve saygısız bir insandan daha iyi bilirim. Onun için hiç bir zaman ele geçiremeyeceğiniz ATATÜRK'ün anısına saygısızlık etme; biraz da imla öğren. Ondan sonra Airport Haber'in tanıdığı bu ayrıcalıktan yararlan. Bak soracağım ha ! Ona göre çalış !
  • thk şakşakısı sendemi oradan nemalanıyorsunda böyle yazdın...asil terbiyesiz sensin....ben oranın ne oldugunu senden çok iyi biliyorum...kaç defa gittin thk na söylesene....
  • Bir haddini bilmez terbiyesiz kurban derisini vermezmiş. Tabii kimseyi zorlayamayız ama buradan ben kendisine biraz tarih öğreteyim. THK, bize ulu önder ATATÜRK'ümüzün eseridir. Kurban derileri ile pek çok ihtiyaçlarını gideriyor ve kurslar veriyorlar. Bu saygısız terbiyesiz önce bunu öğrensin. ATATÜRK düşmsanı kurumlara vererek çocuklarımızın beyinlerini boş hurafelerle dolduranlara tabii ki vermeyeceğiz. Bu arada Airport Haber bu tür saçmasapan yorumları lütfen yayınlamasın, benim yorumumu hakaret ediyorum diye, ki hiç bir hakaret unsuru olmamasına rağmen yayınlamadı, bu aile terbiyesinden yoksun saçma sapan yorumu ise yayımlamış. Ne ise umarım bu terbiyesiz şahıs kendine gelri ve bir şseyler öğrenir.
  • sen sagılmaya devam et çokta sorun degil...sanırım sende oradn nemalanıyorsunki böyle yazmşsın...oaradan kim nemalanıyorsa o versin derisini gerisini...o iğneyide al.................. sen anladın onu akıllı çocuk
  • O kurum senin kurbanının derisinin kendi payına düşen %20'sine kalmadı. İnsanı, milletini, dinini, ülkesini ve havacılığı seven insanların dualarla verdiği deriler seninkinden bin kat daha hayırlı ve bereketlidir. Çocuk Esirgeme, Kızılay Kurumları da bu organizasyonun içinde ama hedef hep THK oluyor nedense. O toplu iğneyi ne yapacağın aşikar değil mi?
  • hiç boşuna ümitlenme thk sana kurban degil toplu iğne bile vermem....hadi başka kapıyaaa

Türk Hava Kurumu'nun (THK) 40. Büyük Genel Kurul'da yeni yönetimin kimlerden oluşacağından çok yaklaşan Kurban Bayramı gündem oldu. Kurumun, tüm imkanlarını kullanmasına rağmen kurban derisi toplamada istenilen sonuca ulaşılamadığı ifade edilerek, daha fazla kurban derisi toplamak için üyelere 'halkla kaynaşın' çağrısı yapıldı. Yönetim bu çağrıyı yaparken Doğu ve Güneydoğu'dan gelen THK Şube Başkanları bölgede deri toplamanın güçlüğünden yakındı: "Güneydoğu'da deri toplamak her baba yiğidin harcı değil. Biz binbir güçlükle deri topluyoruz. Ancak Kurum bize sahip çıksın."

Barolar Birliği Binası'nda yapılan THK 40. Büyük Genel Kurul'da Kurumun faaliyetleri anlatıldı. Gelirlerin arttırılması için farklı çalışmalar yapıldığına dikkat çekildi. Konuşmacılar fitre, zekat ve kurban derisi toplama üzerinde ısrarla dururken, daha fazla kurban derisi, fitre ve zekat toplamak için bu yıl işin sıkı tutulması istendi. Delegelere ve şube başkanlarına vatandaşla daha yakın ilişki kurun çağrısı yapıldı. THK Yönetim Kurulu, bir televizyon kanalı kurulması bile Yönetim Kurulu'na iletildi.

Genel Kurulda konuşan Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Yusuf Güngör, Kurum personelinin vatandaşla içli dışlı olması halinde fitre, zekat ve kurban derisi toplama faaliyetlerini kolaylaştıracağını söyledi. Buna örnek olarak geçen yıl yaptıkları halk uçuşlarını gösteren Güngör, uçakla uçuşlara katılan vatandaşların THK'ya ilgisinin arttığına dikkat çekti. Kurumun gelir kalemleri içinde kurban derisi, fitre ve zekatın yüzde 1'lik pay oluşturduğunu ve son yıllarda bu gelirlerin azaldığını dile getiren Güngör, sadece bayramlarda vatandaşa görünerek diğer günlerde ortadan kaybolarak kurban derisi toplamanın sorunu derinleştirdiğine ifade etti. Orman yangınlarında kullanılmak üzere alınan yangın söndürme uçaklarının da Kurum'a önemli katkı sağladığını dile getiren Güngör, Sağlık Bakanlığı'nın açtığı jet ambulans ihalesine katıldıklarını ancak bir firmanın hemen hemen yarı fiyatına ihaleyi kazandığını belirtti. 5 yıl sonra bu ihaleye yeniden gireceklerini vurgulayan Güngör, hava taksi faaliyetleri projesini de ekonomik kriz sebebiyle ertelediklerini dile getirdi.

DERİ TOPLAMAK İÇİN TELEVİZYON KURMALIYIZ

THK'nın Genel Kurulu'nda kürsüye çıkan 22. Başkan Erdoğan Karakuş ise THK'nın faaliyetlerini rahatça anlatılması için bir televizyon kurması gerektiğini söyledi. Karakuş, kurulacak televizyonun Ramazan ve Kurban Bayramı arifesinde fitre, zekat ve deri toplamak için çok önemli olacağına dikkat çekti. Kayseri Develi Şube Başkanı Cezmi Kaya ise fitre ve deri toplamada Türkiye genelinde düşüş yaşanırken kendi ilçesinde artış olduğunu kaydetti. Kaya, "Benim ilçemde deri ve fitre toplamada yüzde 40 artış var. Ben oradaki insanlarla barışık oluyorum." dedi.

Deri toplama masraflarını yüzde 10'u geçtiği için mahkemelik olduğunu ifade eden Bitlis Şube Başkanı Necmi Altınkılıç, 'Kurum'u zarara uğrattın' gerekçesiyle 14 ay yargılandığını dile getirdi. Bu süre zarfı içinde THK yönetiminden destek görmediğini vurgulayan Altınkılıç, "Biz deri bağırsak topladık. Güneydoğuda deri toplamak her baba yiğidin harcı değil. Kurumdan bakanlıktan teşekkür beklerken mahkemeye gittim. 14 ay kurumu zarar ettim diye." yakınmasında bulundu.

Genel Kurul'a konuk olarak katıldığı belirtilerek eski Hava Kuvvetleri Komutanları Orgeneral Cumhur Asparuk ve Orgeneral İbrahim Fırtına'nın isimleri okundu.

THK'da gündem Kurban Bayramı...

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 14 yıl önce
ben ulu önder atatürkün anısına kesinlikle saygısızlık yapmıyorum...onun dünyada eşi benzeri çok ve olmayacakta...fakat aygısızlıgı yapanlar thk nu bu hale getirenlerdir...atatürk buğün geri gelse bunların hepsini ulus meydanında sallandırırdı...sende dahil:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bende thk atatürk ün mirası değil demiyorumki...mirasın ne hale kimler tarafından getirildiginden bahsediyorum..sende kesin anlama özürü var...ben ilkokuldan bu yana o yardım zarfına para koyardım...şimdi kimlerin nasıl nemalandıgını gördüm...sen özürlü oldugun için tabiki bunu görmen mümkün degil...çok yazık acıdım sana..artık bırakın insanların duyguları ile oynamayı thk yi çağdaş avrupa standarlarında yapın..yapmazsınız çünkü nema kesilir değilmi?bana sakın çok modern bir kurum deme yemezler onlarca kere gördm orayı ve orada ne dolaplar döndüğünü

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hayır. Ben oradan nemalanmıyorum ( ! ) Ama senin gibi nemelanmaya çalışarak sonra da kapı dışarı atılan bir terbiyesiz ve saygısız bir insandan daha iyi bilirim. Onun için hiç bir zaman ele geçiremeyeceğiniz ATATÜRK'ün anısına saygısızlık etme; biraz da imla öğren. Ondan sonra Airport Haber'in tanıdığı bu ayrıcalıktan yararlan. Bak soracağım ha ! Ona göre çalış !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
thk şakşakısı sendemi oradan nemalanıyorsunda böyle yazdın...asil terbiyesiz sensin....ben oranın ne oldugunu senden çok iyi biliyorum...kaç defa gittin thk na söylesene....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bir haddini bilmez terbiyesiz kurban derisini vermezmiş. Tabii kimseyi zorlayamayız ama buradan ben kendisine biraz tarih öğreteyim. THK, bize ulu önder ATATÜRK'ümüzün eseridir. Kurban derileri ile pek çok ihtiyaçlarını gideriyor ve kurslar veriyorlar. Bu saygısız terbiyesiz önce bunu öğrensin. ATATÜRK düşmsanı kurumlara vererek çocuklarımızın beyinlerini boş hurafelerle dolduranlara tabii ki vermeyeceğiz. Bu arada Airport Haber bu tür saçmasapan yorumları lütfen yayınlamasın, benim yorumumu hakaret ediyorum diye, ki hiç bir hakaret unsuru olmamasına rağmen yayınlamadı, bu aile terbiyesinden yoksun saçma sapan yorumu ise yayımlamış. Ne ise umarım bu terbiyesiz şahıs kendine gelri ve bir şseyler öğrenir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sen sagılmaya devam et çokta sorun degil...sanırım sende oradn nemalanıyorsunki böyle yazmşsın...oaradan kim nemalanıyorsa o versin derisini gerisini...o iğneyide al.................. sen anladın onu akıllı çocuk

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
O kurum senin kurbanının derisinin kendi payına düşen %20'sine kalmadı. İnsanı, milletini, dinini, ülkesini ve havacılığı seven insanların dualarla verdiği deriler seninkinden bin kat daha hayırlı ve bereketlidir. Çocuk Esirgeme, Kızılay Kurumları da bu organizasyonun içinde ama hedef hep THK oluyor nedense. O toplu iğneyi ne yapacağın aşikar değil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
hiç boşuna ümitlenme thk sana kurban degil toplu iğne bile vermem....hadi başka kapıyaaa

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000