17 Eylül 2014, Çarşamba 12:14:22

THK’DA BAĞIŞ SKANDALI!

Türk Hava Kurumu’ndaki skandalların ardı arkası kesilmiyor. THK’da eğitimlere katılan kursiyerlerden bağış adı altında zorla para koparılmaya çalışılıyor. İşte skandalın perde arkası…
  • Haber doğrudur malesef bende Bursada yamaç paraşütü bilmeme rağmen sertifika almak istedim ve Bursa fadıllıda açılacak skk kursu için benden Ankara ya 400 tl Bursa şubesinede 200 tl bağış istediler.İsteyen isimde Bursa Thk başkanı Nizamettin Gökgürlerdir. Telefonum 0545 906 67 67 dir bununla ilgili sorusu olanda arayabilir.Sırf 600 tl tutar bütçemi sarsacağı için alamadım ben belgemi
  • 1. Serhat bey Türkkuşu'ndan THK ya atandığında halen Türkkuşu Genel Müdürlüğü vardı. Genel Müdürlüğede başka biri atanmıştı. Türkkuşunu kapattı diyemezsiniz. 2. Ayrıca Serhat bey o kadar dürüst bir kişiliktirki, kimse onun hakkında tersi birşey söylemez, daha ne olsun ki.
  • genel başkanın kardeşi söylemiş artık bu kurum bizim ve biz ne dersek o olur diye kimse ümitlenmesin artık orası yıldırım şirketler grubu artık thk genel başkanlığı diye bir yer yok ve bizler de artık thk da değil yıldırım şirketler grubunda çalışıyoruz.
  • Hükümetin derhal bu kuruma ve kurduğu şirketlere müdalahe etmesi lazım. Adamlar bildiğin sömürüyor arkadaş
  • bence asıl irtelenmesi gereken şey helikopter operasyodur.. ne skandallar var bir bilseniz faciaa facia...
  • Kurumda çok hoşlanılmayan Salim bey vardı mücadele eden ortaya çıkaran sanırım oda yalan olmuş.
  • arkadaş Osman YILDIRIM faaliyetlerini içeriden veya dışarıdan bir allah'ın kulumu beğenmez . Korkut efe ( eski adı ile ) Osman paşanın oğlunun arkadaşına verildi diye biliyordum ben . Ayrıca bu zarf işi sadece genç kanatlar kursiyer ler vs değil tüm personelde dağıtılmıyor mu . Hatta ÇUBUK şube saymanı her ay thk nın bağlı kuruluşlarına da gidip zarfları isim isim vermiyor mu . Bu zarflar zaten neden sadece çubuk şube personel dağıtır oda malumunuz . Çalışanın üre bile olmadığı bir dernekte. Gönüllük esastır yazıp almak istemeyen personelin yanına işaret koyul muyor mu gibi daha bir çok örnek verilebilir.
  • Birisi 'yozlaşmış kemalist zihniyeti' diye yazmış.. Cevaben; kemalist zihniyet mi kaldı? Dini sömüren, yozlaştıran ve yozlaştırannın peşine takılmış eski yozlaşmış bir başkanın zihniyeti bu. Kemalist zihniyet diye bir şey yoktur ek olarak literatürde. Ona 'yozlaş(tırıl)mış Atatürk Milliyetçiliği' anlayışı demek daha doğru olur. Serhat bey, türkkuşunu kapatmış o 'Atatürk'ün' 1935 de kurduğu kurumu gözünü kırpmadan lav etmiştir. Yukardaki yazıda dağıtımda 'türkkuşu' yazmamasının sebebi kendisidir.
  • (BU YAZIYI YAZARKEN ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYDUNUZMU.THK GENEL BAŞKANINI SIKIŞTIRACAĞIZ DİYE KURUMA ZARAR VERDİĞİNİZİN FARKINDAMISINIZ.THK BU FAALİYETLERİ İÇİN DEVLETTEN YARDIM ALMAZ KENDİ YAĞI İLE KAVRULUR BU ŞEKİLDE ALDIĞI BAĞIŞLAR İLE.SAYIN EDİTÖR AYNI KAHRAMANLIĞI MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI OKULLARA ALINAN BAĞIŞLAR İÇİNDE SN.BAŞBAKANIMIZA VE MİLLİ EĞİTİM BAKANIMIZA YAPARMISIN. UCUZ KAHRAMANLIK YAPMAK KOLAY) Ocağımız isimli yorumcu Bu yorumu yaparken biraz daha düşünmüş olsaydınız iyi olurdu. Ücretsiz eğitim vermekTHK nun tüzüğünde yazılı. bunu hiç bir şekilde değiştiremezsiniz. Bu yorumu yapacağınıza osman yıldırımın kurumu borç batağına saplamış olmasını sorgulasaydınız, osman yıldırımın kuruma başkan olduğu tarihteki mal varlığı ile şimdiki mal varlığını sorgulasaydınız. şu anda kurumun personel sayısının nerdeyse tamamı yakın akrabalarından oluşmuş durumda. akrabalara maaş verebilmek için insanlardan zorla bağış almak hangi gerekçeyle açıklanabilir. biraz düşünün olurmu.
  • Ucus okulunda bile extra yazmak icin ellerinden geleni yapiyorlar...

Türkiye'de havacılık sanayisini kurmak havacılığın askeri, ekonomik, sosyal ve siyasal önemini anlatmak; askeri, sivil, sportif ve turistik havacılığın gelişmesini sağlamak; bütün bunlar için gerekli araç ve gereci hazırlamak; personeli yetiştirmek ve uçan bir Türk gençliği yaratmak amacıyla kurulan Türk Hava Kurumu’nda skandalların ardı arkası gelmiyor.

AirportHaber’in edindiği bilgiye göre; Osman Yıldırım’ın yönetim kurulu başkanlığını yürüttüğü Türk Hava Kurumu’nun açtığı kurslara katılmak isteyen herkesten “bağış” adı altında zorla para koparılıyor. Geçtiğimiz Temmuz ayında THK Yönetimi tarafından alınan karar sonrası tüzükte yeri olmamasına rağmen bağış pulu almayan kursiyerlere sertifikaları verilmiyor. Karar, tüm THK Şube Başkanlıkları ve İnönü Havacılık Eğitim Merkezi Başkanlığı, Selçuk Havacılık Eğitim Merkezi Başkanlığı, Karain Havacılık Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Erzincan Havacılık Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne gönderildi.

THK’nın “zorunlu bağış” uygulaması geçtiğimiz yıllarda da çok kez gündeme gelmiş ancak bu iddialar ispatlanamamıştı. AirportHaber, bağış skandalını belgeleriyle birlikte ilk kez okuyucularıyla paylaşıyor.

THK Genel Sekreteri Serhat Büyükayan imzasıyla tüm birimlere gönderilen kararda şu ifadeler dikkat çekiyor:

“THK Havacılık ve Eğitim Başkanlığı tarafından kursa katılmak için seçilen adaylar halihazırda evraklarını tamamlayarak şubelerine gitmektedirler. İlgili THK şubelerinde evrakları kontrol edilen ve tamam olduğu tespit edilen kursiyerlere “THK Bağış Pulu” da verilecek ve bu pul diğer evraklarla birlikte, eğitim merkezine teslim edilmek üzere kursiyere verilecektir. ‘THK yardım Pulu’nda miktar aranmayacak, kursiyerin kendisi gönüllülük esasına göre yardım pulu miktarını belirleyecektir.”

“THK İnönü ve Selçuk Hv. Eğt. Mrk. Bşk.’lığı ile THK Karain ve Erzincan Hv. Eğt. Mrk. Md.’lüğü tarafından; eğitim merkezlerine katılım sağlayan kursiyerlerin evrakları kontrol edilirken her kursiyerin bağış pulu kontrol edilecek, bağış pulu olmayan kursiyerler kursa başlamadan en yakın şubeye gönderilecek ve bağış pulu alması sağlanacaktır”

“Bağış pulu olmayan hiçbir kursiyer eğitime başlamayacaktır. Kurs tamamlandıktan sonra ise, başarılı olan kursiyer sertifikaları tanzim edilirken, her kursiyerin almış olduğu pul sertifikalarının arkasına yapıştırılıp Genel Başkanlığa gönderilecektir”

“Havacılık ve Eğitim Başkanlığı tarafından, THK Havacılık Eğitim Merkezlerinden gelen her sertifika kontrol edilecek. Bağış Pulu olmayanlar tekrar eğitim merkezine gönderilecektir”

İŞTE O SKANDALIN BELGESİ

 ©AirportHaber.com ÖZEL 

THK’DA BAĞIŞ SKANDALI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (44)

ugur ~ 9 yıl önce
Haber doğrudur malesef bende Bursada yamaç paraşütü bilmeme rağmen sertifika almak istedim ve Bursa fadıllıda açılacak skk kursu için benden Ankara ya 400 tl Bursa şubesinede 200 tl bağış istediler.İsteyen isimde Bursa Thk başkanı Nizamettin Gökgürlerdir. Telefonum 0545 906 67 67 dir bununla ilgili sorusu olanda arayabilir.Sırf 600 tl tutar bütçemi sarsacağı için alamadım ben belgemi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Delta ~ 10 yıl önce
1. Serhat bey Türkkuşu'ndan THK ya atandığında halen Türkkuşu Genel Müdürlüğü vardı. Genel Müdürlüğede başka biri atanmıştı. Türkkuşunu kapattı diyemezsiniz. 2. Ayrıca Serhat bey o kadar dürüst bir kişiliktirki, kimse onun hakkında tersi birşey söylemez, daha ne olsun ki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 10 yıl önce
genel başkanın kardeşi söylemiş artık bu kurum bizim ve biz ne dersek o olur diye kimse ümitlenmesin artık orası yıldırım şirketler grubu artık thk genel başkanlığı diye bir yer yok ve bizler de artık thk da değil yıldırım şirketler grubunda çalışıyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Hükümetin derhal bu kuruma ve kurduğu şirketlere müdalahe etmesi lazım. Adamlar bildiğin sömürüyor arkadaş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
birisi ~ 10 yıl önce
bence asıl irtelenmesi gereken şey helikopter operasyodur.. ne skandallar var bir bilseniz faciaa facia...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 10 yıl önce
Kurumda çok hoşlanılmayan Salim bey vardı mücadele eden ortaya çıkaran sanırım oda yalan olmuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THKSEVDALISI ~ 10 yıl önce
Geçenlerde ailesiyle kurumun resmi plakalı aracıyla yemek yiyolardı,amann benim keyfimi kimse bozamaz diye kahkaha atarak hemde...
misafir ~ 10 yıl önce
arkadaş Osman YILDIRIM faaliyetlerini içeriden veya dışarıdan bir allah'ın kulumu beğenmez . Korkut efe ( eski adı ile ) Osman paşanın oğlunun arkadaşına verildi diye biliyordum ben . Ayrıca bu zarf işi sadece genç kanatlar kursiyer ler vs değil tüm personelde dağıtılmıyor mu . Hatta ÇUBUK şube saymanı her ay thk nın bağlı kuruluşlarına da gidip zarfları isim isim vermiyor mu . Bu zarflar zaten neden sadece çubuk şube personel dağıtır oda malumunuz . Çalışanın üre bile olmadığı bir dernekte. Gönüllük esastır yazıp almak istemeyen personelin yanına işaret koyul muyor mu gibi daha bir çok örnek verilebilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yoz ~ 10 yıl önce
Birisi 'yozlaşmış kemalist zihniyeti' diye yazmış.. Cevaben; kemalist zihniyet mi kaldı? Dini sömüren, yozlaştıran ve yozlaştırannın peşine takılmış eski yozlaşmış bir başkanın zihniyeti bu. Kemalist zihniyet diye bir şey yoktur ek olarak literatürde. Ona 'yozlaş(tırıl)mış Atatürk Milliyetçiliği' anlayışı demek daha doğru olur. Serhat bey, türkkuşunu kapatmış o 'Atatürk'ün' 1935 de kurduğu kurumu gözünü kırpmadan lav etmiştir. Yukardaki yazıda dağıtımda 'türkkuşu' yazmamasının sebebi kendisidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş ~ 10 yıl önce
(BU YAZIYI YAZARKEN ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYDUNUZMU.THK GENEL BAŞKANINI SIKIŞTIRACAĞIZ DİYE KURUMA ZARAR VERDİĞİNİZİN FARKINDAMISINIZ.THK BU FAALİYETLERİ İÇİN DEVLETTEN YARDIM ALMAZ KENDİ YAĞI İLE KAVRULUR BU ŞEKİLDE ALDIĞI BAĞIŞLAR İLE.SAYIN EDİTÖR AYNI KAHRAMANLIĞI MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI OKULLARA ALINAN BAĞIŞLAR İÇİNDE SN.BAŞBAKANIMIZA VE MİLLİ EĞİTİM BAKANIMIZA YAPARMISIN. UCUZ KAHRAMANLIK YAPMAK KOLAY) Ocağımız isimli yorumcu Bu yorumu yaparken biraz daha düşünmüş olsaydınız iyi olurdu. Ücretsiz eğitim vermekTHK nun tüzüğünde yazılı. bunu hiç bir şekilde değiştiremezsiniz. Bu yorumu yapacağınıza osman yıldırımın kurumu borç batağına saplamış olmasını sorgulasaydınız, osman yıldırımın kuruma başkan olduğu tarihteki mal varlığı ile şimdiki mal varlığını sorgulasaydınız. şu anda kurumun personel sayısının nerdeyse tamamı yakın akrabalarından oluşmuş durumda. akrabalara maaş verebilmek için insanlardan zorla bağış almak hangi gerekçeyle açıklanabilir. biraz düşünün olurmu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 10 yıl önce
içeriden biri olarak söleyim yönetim kurulu Ünsal Ban bunlarıda eklemenizi rica edecektim eksik kalmış. Yagem Gökçen Üniversite buralar ın % 80 i akraba eş dost bu yüzdenin de % 80 i ya osman yıldırım ya unsal ban yakını kalan % 20 yönetim kurlu kantincş atarlı gökçen atarlı üniversite atarlı kimse kimseye laf söyleyemez halde kalan 3/5 kişide ezilip duruyor zaten allah o emekçilerin gücüne güç katsın ne diyim
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ucus okulunda bile extra yazmak icin ellerinden geleni yapiyorlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000