02 Mayıs 2012, Çarşamba 17:18:05

THK'DA 'ATEŞ KUŞLARI' HEYECANI

Türkiye ve Avrupa’nın en büyük yangınla havadan mücadele filosu Türk Hava Kurumu yangın filosu “Ateş Kuşları”nın sezon açılışı, THK Türkkuşu Eğitim Tesislerinde gerçekleştirilen tören ile yapıldı...
  • Ayni fikirleri paylasmamakla birlikte, yorumunuzu burada okumaya alisik olmadigimiz guzel bir Turkce ile yazdiginiz icin tesekkur ederim. "Ilkellik" yorumunuzdan sonraki iki yorumu da gonderen kisi olarak yaziyorum. Inanciniza ya da inancsizliginiza saygi duyuyorum. Tek derdim, size duyulan bu saygi gibi sizin de ayni anlayista olmaniz. Biz bu vecibeleri ya da farzlari yuzyillardir yerine getiriyoruz. Bunu hakir gormek, ayiplamak her seyden once "dunya vatandasiyim" diyen birisine yakisir bir durum degil. Dogayi ve hayvanlari emin olun biz de sizin kadar seviyor ve koruyoruz. "Kurban" in ozunu, sebebini ve amacini umarim bir gun anlarsiniz. Cunku bu konular burada anlatilamayacak kadar uzundur. Islam dinini bugunun musluman yasayisi ve anlayisi ile karistirmayin. Yoksa inanacaginiz varsa dahi asla inanmazsiniz.. Kaliteli ve seviyeli cevabiniz icin tesekkur ediyorum.
  • Ormanlarımızın değeri milyar dolarlarla ölçülemez. Devletimiz, bu işi çok çok daha ciddi düşünmelidir. THK'nun ateş kuşlarını, lütfen http://www.youtube.com/watch?v=lwF39qR296o videosunu seyreddikten sonra, bu uçaklarla bir mukayesesini yapalım. İnşallah THK bu gibi daha yeni ve gelişmiş uçaklara da sahip olur ve ormanlarımızı daha iyi koruruz. Ümit ÇENDEK
  • yorumuma yapilan yorumlarinizin da benzer bir ilkel inanci ve soylemi icerdigini gorunce sizlere de sasirasim geliyor. demek tanriya inanmamak zebanilik ile esdeger; hayvan katlederek kendimizi guvenceye almayi red etmek reyna'da sabahlara kadar icip, kendimizden gecmek, oyle mi. musluman olmayan hele tanriya inanmayanlarin da, caliskan, ahlakli, yurtsever, kamu malini koruyan ve toplumsal faydaya inanan, dogayi ve hayvanlari seven koruyan ve kollayan, bilime, fenne, ve teknolojiyi ahlaki ile ve kamusal fayda gozeterek kullanan, kisacasi en az sizin kadar erdemli dunya vatandasi olduguna iman getirdiginiz ve bunu tum yureginizle icsellestirdiginiz gun, sizler de bu ilkel tore, inanc ve ici bos hamasi soylemlerden kurtulacaksiniz. yurtseverlik ici bos soylemlerle degil urettiklerinizle kaimdir.
  • Vatanın doğasını koruyan ,canla başla çalışan ,ekibe sezonda başarılar.dlerim ama Teknik ekip olmadanmı uçaklar uçuyor biraz ayıp olmuş....?
  • hiç kesilmese daha iyiydi... şovu, göz boyama işlerini bıraksak da akla, bilime gelsek fena mı olur? hangi çağdaş uygarlıkta bu manzara görülür, birisi cevap versin...
  • he he bizde yedik bu reklamları....sen kaça çalışıyorsun nuh nebiden kalma bu yerde...1 sene 1500 sonra 1800 mü? benzine batır fırçala,benzine batır fırçala..kasların gelişir :))
  • ispanyol ve italyanlar varken, siz hangi en büyük(!) filoya sahipsiniz?uçaklarınız dökülüyor.
  • Tanriya helede muslumanligin tanrisina inanmayan birisi olarak yapilanin yanlis olmadigini dusunuyorum.Bu tip islerde psikoloji cok onemli insanimiz bu sekilde rahat hissediyor guvende hissediyor ise bence bu adette bir sakinca yok.Hergun binlerce hayvan kesiliyor neden ilkellik olmuyor.
  • Belliki amacın saçma eleştiriler yaparak kurumu yıpratmak... Sen bi elini yüzünü yıka kendine gel... ;) Ha şunu da merak ediosan söliim; senin gibi gereksiz insanların gereksiz yorumları bu kurumu yıpratamadı, yıpratamıyor, yıpratamayacak... Yorma kendini....
  • ha ha ateş kuşları haaa .tam komedi valla...yeni giysilerle ve hurda uçaklarla ateş kuu olunuyorsa amenna....osmanout hala nuh nebiden kalma geleneklerle işi götürmeye çalışıyor...işe yarayacaksa eve kesseydiniz...gerçi deve kesenlerinde halini görüyoruz herğün vukuat herğün yeni bir olay...ormanlarımız kime emanet

Sezon açılışı için düzenlenen törende konuşan Kurumun Genel Başkanı Osman Yıldırım, yangın sezonunun yılın 12 ayında devam ettiğini belirterek, özellikle Haziran ile Eylül ayları arası dönemde yangınların yoğunlaştığını söyledi. 

Bu süre arasında Orman Genel Müdürlüğü yönetiminde gerçekleştirilen orman yangınları ile mücadelede THK Ateş Kuşları’nın da verilecek görevleri yapmak için tüm hazırlıklarını tamamladığını, uçaklarının büyük sezon bakımlarının yapıldığını ve filosuna kattığı deneyim sahibi yeni pilotları ile göreve hazır olduklarını ifade etti. 
 
Ateş Kuşları Yurt İçi ve Yurt Dışı Yangınlar İçin Göreve Hazır
 
Yurtiçi ve dışındaki tüm orman yangınlarına müdahalede bulunabilme kapasitesine sahip filonun bünyesinde 20 yangın söndürme uçağı ve 11 helikopter yer alıyor. Sabit kanat hava araçları olan Dromader ve Bombardier tipi uçaklarda toplam 28 kaptan pilot ve 18 yardımcı pilot ile döner kanat hava araçları içinde 23 pilot kadrosu ile toplam 69 pilotun görev yapacağı filo Avrupa'nın en büyük özel yangın söndürme filosu olma özelliğini taşıyor.
 
Yangınların çabuk söndürülmesinde erken müdahalenin önemine değinen Yıldırım, vatandaşlardan herhangi bir ormanlık alanda duman gördüklerinde durumu en kısa sürede güvenlik güçlerine bildirmelerini istedi.
 
Bu bir Takım Oyunu 
 
Genel Başkan Osman Yıldırım; Orman Koruma ve Yangınla Mücadele Dairesi Başkanlığı yönetiminde OGM’ye ait tüm yer ekiplerinin ve teçhizatlarının yanında havadan keşif ve yangın söndürme uçak ve helikopterlerinin her yangın sezonunda büyük bir takım olarak ahenk içerisinde yangınlara müdahale ettiklerini, THK Yangın söndürme filosunun da bu takımda yer almaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.
 
Filoda görev alacak personele başarılar dileğinde bulunan Yıldırım, daha sonra pilotlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Bu arada törende sezonun hayırlı geçmesi dileğiyle kurban da kesildi. 
THK'DA 'ATEŞ KUŞLARI' HEYECANI

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Dunya Vatandasi ~ 12 yıl önce
Ayni fikirleri paylasmamakla birlikte, yorumunuzu burada okumaya alisik olmadigimiz guzel bir Turkce ile yazdiginiz icin tesekkur ederim. "Ilkellik" yorumunuzdan sonraki iki yorumu da gonderen kisi olarak yaziyorum. Inanciniza ya da inancsizliginiza saygi duyuyorum. Tek derdim, size duyulan bu saygi gibi sizin de ayni anlayista olmaniz. Biz bu vecibeleri ya da farzlari yuzyillardir yerine getiriyoruz. Bunu hakir gormek, ayiplamak her seyden once "dunya vatandasiyim" diyen birisine yakisir bir durum degil. Dogayi ve hayvanlari emin olun biz de sizin kadar seviyor ve koruyoruz. "Kurban" in ozunu, sebebini ve amacini umarim bir gun anlarsiniz. Cunku bu konular burada anlatilamayacak kadar uzundur. Islam dinini bugunun musluman yasayisi ve anlayisi ile karistirmayin. Yoksa inanacaginiz varsa dahi asla inanmazsiniz.. Kaliteli ve seviyeli cevabiniz icin tesekkur ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATEŞ KUŞLARI!? ~ 12 yıl önce
Ormanlarımızın değeri milyar dolarlarla ölçülemez. Devletimiz, bu işi çok çok daha ciddi düşünmelidir. THK'nun ateş kuşlarını, lütfen http://www.youtube.com/watch?v=lwF39qR296o videosunu seyreddikten sonra, bu uçaklarla bir mukayesesini yapalım. İnşallah THK bu gibi daha yeni ve gelişmiş uçaklara da sahip olur ve ormanlarımızı daha iyi koruruz. Ümit ÇENDEK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ilkellik2 ~ 12 yıl önce
yorumuma yapilan yorumlarinizin da benzer bir ilkel inanci ve soylemi icerdigini gorunce sizlere de sasirasim geliyor. demek tanriya inanmamak zebanilik ile esdeger; hayvan katlederek kendimizi guvenceye almayi red etmek reyna'da sabahlara kadar icip, kendimizden gecmek, oyle mi. musluman olmayan hele tanriya inanmayanlarin da, caliskan, ahlakli, yurtsever, kamu malini koruyan ve toplumsal faydaya inanan, dogayi ve hayvanlari seven koruyan ve kollayan, bilime, fenne, ve teknolojiyi ahlaki ile ve kamusal fayda gozeterek kullanan, kisacasi en az sizin kadar erdemli dunya vatandasi olduguna iman getirdiginiz ve bunu tum yureginizle icsellestirdiginiz gun, sizler de bu ilkel tore, inanc ve ici bos hamasi soylemlerden kurtulacaksiniz. yurtseverlik ici bos soylemlerle degil urettiklerinizle kaimdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EKİP RUHU * ~ 12 yıl önce
Vatanın doğasını koruyan ,canla başla çalışan ,ekibe sezonda başarılar.dlerim ama Teknik ekip olmadanmı uçaklar uçuyor biraz ayıp olmuş....?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
g.e ~ 12 yıl önce
hiç kesilmese daha iyiydi... şovu, göz boyama işlerini bıraksak da akla, bilime gelsek fena mı olur? hangi çağdaş uygarlıkta bu manzara görülür, birisi cevap versin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yapma Arkadaşım Yaaa ...diyene ~ 12 yıl önce
he he bizde yedik bu reklamları....sen kaça çalışıyorsun nuh nebiden kalma bu yerde...1 sene 1500 sonra 1800 mü? benzine batır fırçala,benzine batır fırçala..kasların gelişir :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
ispanyol ve italyanlar varken, siz hangi en büyük(!) filoya sahipsiniz?uçaklarınız dökülüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ilkellik ~ 12 yıl önce
Tanriya helede muslumanligin tanrisina inanmayan birisi olarak yapilanin yanlis olmadigini dusunuyorum.Bu tip islerde psikoloji cok onemli insanimiz bu sekilde rahat hissediyor guvende hissediyor ise bence bu adette bir sakinca yok.Hergun binlerce hayvan kesiliyor neden ilkellik olmuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yapma Arkadaşım Yaaa ~ 12 yıl önce
Belliki amacın saçma eleştiriler yaparak kurumu yıpratmak... Sen bi elini yüzünü yıka kendine gel... ;) Ha şunu da merak ediosan söliim; senin gibi gereksiz insanların gereksiz yorumları bu kurumu yıpratamadı, yıpratamıyor, yıpratamayacak... Yorma kendini....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dr.je ~ 12 yıl önce
ha ha ateş kuşları haaa .tam komedi valla...yeni giysilerle ve hurda uçaklarla ateş kuu olunuyorsa amenna....osmanout hala nuh nebiden kalma geleneklerle işi götürmeye çalışıyor...işe yarayacaksa eve kesseydiniz...gerçi deve kesenlerinde halini görüyoruz herğün vukuat herğün yeni bir olay...ormanlarımız kime emanet

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000