27 Mart 2011, Pazar 07:58:38

THK YURTDIŞINDA YANGIN SÖNDÜRECEK

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkan Yardımcısı İsmet Kayhan, kurumun, İran ve İsviçre'de açılacak orman yangını söndürme uçağı kiralama ihalelerine katılacağını bildirdi.
  • İnşallah bu uçaklar THK'nın sonu olmaz
  • Biz bu işte bu kadar güçlü isek her yıl bu kadar ormanımız ne diye yanıp kül oluyor? Ya O, ya da biz başka ülkede yaşıyoruz.
  • Ohh her iş bitti,herşeyi 4X4 lük halletti sırada yurtdışı yangın söndürme kaldı.Önce kendi içindeki sonrada memlekettek yangınları bir söndürsünde sonra dışarısı kalsın.
  • bu ihaleden nedne soz edilmiyor? THK bile alamadı ama ozel bir yandas firma cok temiz paraya aldı bu ihaleyi. ayrıca su yangındaki yabancı pilotları gonderin artık. yok kaptanlık yok egitmen , yok examinar yok vs diye oyalayıp duruyorsunuz
  • thk önce kendi içindeki yanğınları söndürsün söndürebilirse :))
THK Denizli Şubesi Olağan Genel Kurul toplantısı, şube salonunda gerçekleştirildi. Genel kurulun divan başkanlığını THK Genel Başkan Yardımcısı İsmet Kayhan yaptı.

Kayhan, genel kurulun açılışında yaptığı konuşmada, kurumun faaliyetleri ile ilgili üyelere bilgi sundu.

THK'nın eğitim alanında da kendini ispatlayacak gücü bulunduğunu ifade eden Kayhan, kurumun, kendi üniversitesini kurup iki havacılık yüksekokulu açtığını, bu okullarda 217 öğrencinin öğrenim gördüğünü söyledi.

Kurumun 9 uçak daha alarak yangın söndürme filosunu geliştirdiğini, amfibik olan uçakların deniz veya göle inip su aldıktan sonra tekrar havalanabildiğini belirten Kayhan, ''Yurtdışında yangın söndürme ihalelerine katılıyoruz. İtalya'da girdiğimiz bir ihale THK lehine sonuçlandı. Çevre ve Orman Bakanlığı'nın yangın söndürme ihalesini THK almıştır. Yakında İran'da açılan bir ihaleye gireceğiz. İsviçre'de açılacak orman yangınları söndürme uçağı kiralama ihalesine de katılacağız. THK yurt dışında da iyi bir konuma gelmiştir'' dedi.

THK'nın iyi bir yolda olduğunu da ifade eden Kayhan, ''Yönetim kurulu olarak THK'yı Atatürk'ün istediği noktaya getirme azim ve kararlılığındayız. Yeni Sabiha Gökçen'ler yetiştirme umudundayız. Bunu da Havacılık Yüksek Okulumuz ile yapacağız'' diye konuştu.

Genel kurulda göndemde yer alan maddelerin görüşülmesinin ardından şube başkan adayları birer konuşma yaptı.

THK Denizli Şube Başkanı Hüseyin Köseoğlu da, model uçak kursları ve yamaç paraşütü gibi faaliyetler ile kurumu tanıtma çabalarının artarak devam ettiğini, ayrıca öğretmenlere kurs vererek onların okullarda öğrencilere eğitim vermesini sağladıklarını belirtti.

Nihat Çavuşoğlu, ''tek listeyle genel kurul'' anlayışını değiştirmek, kurumu Denizli'de yeniden aktif hale getirmek amacıyla aday olduğunu söyledi.

Genel kurulda oy kullanan 158 kişinden 123'ünün oyunu alan Hüseyin Köseoğlu, yeniden THK Denizli Şube Başkanlığına seçildi. Köseoğlu'nun yönetimi Onur Kayhan, Mustafa Eken, Hasan Çelebi ve Bahattin Öztürk'ten oluştu.

Diğer aday Nihat Çavuşoğlu'nun listesi 33 oy aldı. İki oy da geçersiz sayıldı.
THK YURTDIŞINDA YANGIN SÖNDÜRECEK

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 13 yıl önce
İnşallah bu uçaklar THK'nın sonu olmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Biz bu işte bu kadar güçlü isek her yıl bu kadar ormanımız ne diye yanıp kül oluyor? Ya O, ya da biz başka ülkede yaşıyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ohh her iş bitti,herşeyi 4X4 lük halletti sırada yurtdışı yangın söndürme kaldı.Önce kendi içindeki sonrada memlekettek yangınları bir söndürsünde sonra dışarısı kalsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu ihaleden nedne soz edilmiyor? THK bile alamadı ama ozel bir yandas firma cok temiz paraya aldı bu ihaleyi. ayrıca su yangındaki yabancı pilotları gonderin artık. yok kaptanlık yok egitmen , yok examinar yok vs diye oyalayıp duruyorsunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
thk önce kendi içindeki yanğınları söndürsün söndürebilirse :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000